Hoitavaa apua herkällekin hipiälle

Saksalaisen Dr.Hauschka -luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on herkkäihoisen luottosarja, joka päihittää apteekin voiteet. 

Hoitavaa apua herkällekin hipiälle

Saksalaisen Dr.Hauschka -luonnonkosmetiikkasarjan Med-ihonhoitolinja on löytänyt vakiokäyttäjänsä jo herkkäihoisista suomalaisistakin. Dr.Hauschka -tuotteita valmistava Wala Heilmittel GmbH on Saksassa tunnettu laadukkaista lääkevoiteistaan sekä antroposofisista lääkkeistään. Dr. Hauschka Med -tuotelinjassa onkin hyödynnetty WALAn ainutlaatuista tietotaitoa iho-ongelmia rauhoittavista kasviuutteista. Raaka-aineet kuten rätvänäuute,  tuorepuristettu jääruohomehu, kaakaovoi, unikonsiemenöljy, mangovoi ja amyrisöljy auttavat kuivaa, herkkää, ärtynyttä ja punoittavaa ihoa rauhoittumaan ja eheytymään.

Syksy ja talvi ovat Suomessa herkkä- ja kuivaihoisille haastavaa aikaa. Ilman kosteuspitoisuus laskee merkittävästi pakkasen ja sähkölämmityksen myötä, mikä kiihdyttää kosteuden haihtumista ihosta. Tämä saa herkän ja kuivan ihon tuntumaan kireältä ja ärtymään entisestään.

Halusimmekin antaa 5 vapaehtoiselle iho-ongelmista kärsivälle Dr.Haushka Med -ihonhoitotuotteet testattavaksi. Kaikilla testihenkilöillä oli ongelmana atooppinen ihottuma. Testaajien joukossa oli myös kaksi atooppisesta ihottumasta kärsivää lasta. Aikuisten testihenkilöiden ihoa oli hoidettu jo vuosikausia apteekin tuotteilla, mutta toiveissa oli löytää luonnollisempia vaihtoehtoja. Testaus toteutettiin marraskuussa ilmojen viiletessä ja jokainen koehenkilö sai testattavaksi Jääruoho Kasvovoiteen, Jääruoho Vartalovoiteen, Jääruoho Tehovoiteen ja Potentilla Akuuttivoiteen.

Tuotteet

Jääruoho Kasvovoiteen ja Vartalovoiteen avulla herkkää ja kuivaa ihoa hoidetaan päivittäin, suojaten ja kosteuttaen, mutta Jääruoho Tehovoidetta ja Potentilla Akuuttivoidetta käytetään paikallisesti erityisen kuiville, kutiaville ja ärtyneille ihoalueille. Molemmat tuotteet lievittävät kutinaa ja hoitavat tehokkaasti ihoa, mutta niitä on tarkoitus käyttää hieman eri vaiheissa ihottumaa. Oikeastaan voidaan sanoa, että Jääruoho Tehovoide sopii kaikille (3 kuukauden iästä ylöspäin) hoitamaan erityisen kuivia ja hieman kutisevia ja/tai punoittavia ihoalueita, mutta Potentilla Akuuttivoide on tarkoitettu (1 vuoden iästä ylöspäin) käytettäväksi erityisesti ärtyneille, punoittaville ja kutiaville ihoalueille, joita esiintyy yleensä esimerkiksi atooppisessa ihottumassa. Jääruoho Tehovoiteessa on muun muassa tuorepuristettua jääruohomehua, joka sisältää ihoa rauhoittavaa ja kutinaa hillitsevää proliinia. Potentilla Akuuttivoiteessa taas on vahvaa rätvänän juuriuutetta, jolla on tulehduksia ehkäisevä ja ihoa korjaava vaikutus.

Miten testaajat kokivat Med-ihonhoitotuotteiden auttavan?

Kaiken kaikkiaan testaajat olivat tyytyväisiä tuotteisiin ja he kommentoivat muun muassa seuraavaa:

“Atoopikko poikani ei ole raapinut ollenkaan nukkumaan mentäessä ja on alkanut nukkua koko yön tulematta vanhempien viereen. Hän on siis jo 8-vuotiaskin, mutta luultavasti kutina on pitänyt hänet hereillä öisin.”

“Käytin ympäri kehoa oleviin pieniin atooppisiin "läiskiin" potentilla tehovoidetta ja se kyllä auttoi ihan parissa päivässä. Läiskät hälvenivät ja kutina loppui. Pidin myös erityisesti vartalovoiteesta. Se imeytyi ihanasti ihoon ja jätti kehon silkkisen pehmeäksi.”

“Todella hyvä atooppisen ihon hoitotuote. Levittyy hyvin iholle, eikä jää rasvainen vaikutelma.”

Testaajien suosikkituotteiksi nousivat erityisesti Jääruoho Tehovoide ja Jääruoho Vartalovoide. Myös Potentilla Akuuttivoide oli auttanut hyvin paikallishoidossa. Pari testaajaa olisi toivonut tuotteille kukkaista tuoksua, mutta koska nämä herkälle iholle suunnatut tuotteet ovat hajusteettomia, tuotteissa tuoksuvat ainoastaan niiden sisältämät kasviainesosat. Useimmat testaajat myös mainitsivat tuotteiden jättämän mielyttävän ihotuntuman. Tuotteet eivät nimittäin jätä kalvon tunnetta iholle, kuten esimerkiksi apteekin perusvoiteet helposti tekevät. Iho ei tunnu tahmealta vaan ihanan pehmeältä ja kosteutetulta voiteiden levittämisen jälkeen. Testaajat olivat myös sitä mieltä, että voisivat suositella tuotteita muillekin atooppisesta ja herkästä ihosta kärsiville. Jos siis kärsit kuivasta, herkästä ja ärtyvästä ihosta, voimme lämpimästi suositella kokeilemaan Dr.Hauschka Med -ihonhoitotuotteita. 

Kärsitkö aftoista tai vihlovista hampaista? Tutustu nyt myös Dr.Hauschka Med -suuhygieniatuotteisiin!