Ruohonjuuri avaa uuden myymälän Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Ekotuotteiden myymäläketju Ruohonjuuri avaa uuden myymälän Helsinki-Vantaan lentoasemalle 22.9.2023. Kestävämpi kuluttaminen kiinnostaa tänä päivänä koko ajan yhä suurempaa asiakaskuntaa.
Ruohonjuuri avaa uuden myymälän Helsinki-Vantaan lentoasemalle

Parempia valintoja miljoonille matkustajille

Lentoaseman Ruohonjuuri-myymälä tuo luontoystävälliset valinnat helposti lentomatkustajien saataville: valikoimassa korostuvat luonnonkosmetiikka, matkalle mukaan helposti otettavat tuotteet sekä lahjaostaminen.


“Ruohonjuuren valikoimalupaus on yksinkertainen: Jokainen tuote on kestävämpi ja laadukkaampi valinta ihmiselle ja luonnolle. Ihmisten ympäristötietoisuus ja vastuullinen kuluttaminen ovat kasvussa, ja uuden myymälän myötä voimme helpottaa kestävien valintojen tekemistä nyt myös lentokentällä.” kertoo Päivi Paltola, Ruohonjuuren toimitusjohtaja.

Ruohonjuuren matka marginaalista mainstreamiin

Kun Ruohonjuuri aloitti 80-luvulla, sen tavoitteena oli osoittaa, että ekologisia vaihtoehtoja löytyy elämän kaikille osa-alueille. Olemassaolonsa aikana Ruohonjuuri on ollut tiiviisti mukana monen alun perin varsin vaihtoehtoisen ekoasian normalisoimisessa: muun muassa luomuruoka, vegaaniset "lihankorvikkeet", Reilun kaupan tuotteet, superfoodit ja eläinkokeeton luonnonkosmetiikka ovat nykyään osa valtavirtaa.


“Ajattelemme, että aktivismia on tehokkainta tehdä erityisesti siellä, missä maailma ei ole vielä valmis: lentokentän avauksemme on kaunis osoitus siitä, että neljässäkymmenessä vuodessa kestävä elämäntapa on tehnyt pitkän matkan marginaalista mainstreamiin.” päättää Paltola.

Vastuulliset toimijat osana lentoaseman uudistusta

Lentoasemayhtiö Finavia on tehnyt kattavan uudistuksen Helsinki-Vantaan lentoasemalla: nyt syksyllä 2023 avautuvalla alueella nähdään kotimaista arkkitehtuuria, puista muotoilua, vastuullisia toimijoita sekä ennen kaikkea uusia elämyksiä. Ruohonjuuri sijoittuu Helsinki-Vantaan entiseen lähtöaulaan, joka on Finavian kehitysohjelman myötä muuttunut osaksi porttialuetta.


Lisätiedot:
Päivi Paltola, toimitusjohtaja
+358 40 7688 704, paivi.paltola@ruohonjuuri.fi 
www.ruohonjuuri.fi / @ruohonjuurioy
Kuvapankki


Ruohonjuuri on vuonna 1982 perustettu kokonaisvaltaisen ja luonnonmukaisen hyvinvoinnin ekokauppaketju, jolla on 16 myymälää ja kolme verkkokauppaa: ruohonjuuri.fi, happyfoodstore.se ja ruohonjuuri.com. Viime vuonna Ruohonjuuri avasi yhden Euroopan suurimman hyvinvoinnin myymälän Helsingin Mannerheimintielle ja syyskuussa avautuu uusi myymälä Helsinki-Vantaan lentoasemalle.


Ruohonjuuren omistus koostuu ympäristöjärjestöistä ja yksityishenkilöistä. Yhtenä suurimpana osakkeenomistajana ovat suomalaiset ympäristöjärjestöt YKY ry sekä  Dodo ry. Lisäksi Ruohonjuuri lahjoittaa vuosittain apurahoja eri ympäristökohteisiin.