Pannulla kesytetty fenkoli hurmaa pehmeällä makeudellaan

Fenkoli, tuo Välimeren alueen suosikkikasvis, on tunnettu rapeasta tekstuuristaan ja hienovaraisesta aniksen mausta. Paistettuna fenkoli muuttaa luonteensa ja paljastaa vastustamattoman pehmeän makeuden. Tässä reseptissä suussasulava fenkoli yhdistetään vihreiden linssien ja vegaanisen Paravegano-raasteen kanssa.
Herkullinen paistettu fenkoli resepti.

 Resepti kahdelle

Valmistus

Leikkaa yksi fenkoli reiluiksi lohkoiksi. Paista fenkolin lohkoja oliiviöljyssä kuumalla pannulla molemmilta puolilta, kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannulle reilu nokare kasviperäistä voita ja muutama timjamin varsi ja anna fenkolin paistua vielä hetken. Mausta suolalla. Viipaloi toinen fenkoli ohuiksi siivuiksi. Karamellisoi viipaleita pannulla oliivöljyssä välillä sekoittaen, noin kymmenen minuutin ajan. Kun fenkoli on pehmennyt, lisää sekaan ruokalusikallinen fenkolinsiemeniä.Anna fenkolinsiementen paahtua 2-3 minuuttia. Lisää sekaan keitetyt linssit,
sitruunamehu, varrestaan revityt lehtikaalin lehdet sekä vesi. Sekoittele keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut ja lehtikaali pehmennyt.
Nosta pannu levyltä pois ja lisää sekaan vielä nokare voita kunnolla sekoittaen.


Mausta suolalla ja pippurilla.


Lusikoi linssisekoitus lautaselle pieneksi keoksi. Asettele keon päälle muutama fenkolin lohko.
Viimeistele annos Paravegano-siemensekoituksella sekä sitruunankuorella. Hyödynnä myös fenkolin makeat tillimäiset tupsut koristelussa.

 

Täydellinen valinta kevyeksi pääruoaksi tai vaikuttavaksi alkupalaksi, joka hurmaa makuaistisi.

 

 

Foodin

Vihreä linssi, luomu, 500 g

Foodin

Paravegano, 120g

Foodin

Sitruunamehu, 250 ml

Saltlife

Fenkolinsiemen, 50 g

 

Teksti & kuvat: Iida Lappalainen