Kodin kevätsiivous ympäristöystävällisesti

Kevätsiivous on vuosittainen perinne, jota monet meistä odottavat innolla. Se on tilaisuus raikastaa kotiamme ja päästä eroon vuoden aikana kertyneestä sotkusta. Lue blogistamme vinkit, kuinka tehdä kevätsiivous ympäristöystävällisemmin ja kukkaroa kuormittamatta!
Kodin kevätsiivous ympäristöystävällisesti

Kevätsiivouksen yhteydessä tarvitaan jos jonkinmoisia pesuaineita puunatessa kotia katosta lattiaan vaatekaappejakaan unohtamatta. Varsinaisen siivouksen lisäksi kannattaa panostaa myös hyvään vaatehuoltoon, joka säästää vaatekuluissa ja on luonnon kannalta kestävämpi tapa toimia.  Ympäristöystävällinen kodinsiivous ei ole lainkaan vaikeaa, varsinkaan tänä päivänä, kun tarjolla on mahtava valikoima ekopesunaineita avuksesi.


Ympäristöystävällisen siivouksen vinkit
 

1. Käytä luonnollisia puhdistusaineita
Kovien kemiallisten puhdistusaineiden sijasta valitse luonnollisia vaihtoehtoja, kuten etikkaa, ruokasoodaa, sitruunamehua ja eteerisiä öljyjä. Nämä eivät ole vain parempia ympäristölle vaan myös turvallisempia perheellesi ja lemmikeille. Useimmat synteettisiä kemikaaleja sisältävät pesuaineet ärsyttävät myös ihoa ja hengitysteitä, joten ekopesuaineet tekevät monella tapaa hyvää. 

2. Vähennä vedenkulutusta
Saattaa kuulostaa itsestään selvältä, mutta siivouksen tuoksinassa tulee helposti aivan epähuomiossa juoksutettua vettä, ellei asiaan kiinnitä huomiota. Käytä siis ämpäriä - kukkarosikin kiittää tästä valinnasta.

3. Käytä uudelleen vanhoja materiaaleja
Ennen kuin heität vanhat materiaalit, kuten kangasliinat tai sienet, pois, yritä ensin käyttää ne uudelleen pesemällä ne saippualla ja kuumalla vedellä. Tämä auttaa vähentämään jätettä ja säästämään rahaa pitkällä aikavälillä. Siivousvälineet kannattaa ylipäätään pestä ja huoltaa aivan samalla tavalla, kuin muitakin kodintarvikkeita, se pidentää niiden käyttöikää huomattavasti.


4. Lahjoita tai kierrätä tarpeettomat tavarat
Suursiivouksen yhteydessä halutaan päästä myös liiallisesta tavarapaljoudesta eroon - toki suurimmalla osalla meistä on ihan yleistavoitteenakin pitää koti vapaana ylimääräisestä rojusta, mutta kyllä sitä vaan pääsee vuoden aikana salavihkaa kertymään. Lahjoita ylijäämäiset huonekalut ja esineet tai laita kierrätykseen, sillä joku saattaa tarvita niitä enemmän kuin sinä. Älä heitä kaatikselle mitään mikä on vielä hyväkuntoinen! 

5. Osta kestäviä tuotteita:
Kun ostat uusia tuotteita kotiisi, kuten siivoustarvikkeita tai huonekaluja, valitse kestäviä materiaaleja, kuten nopeasti uusiutuvasta bambusta tai kierrätysmateriaalista valmistettuja tuotteita.  

Lue lisää zero waste -vinkkejä blogistamme >

 

6. Huolla ja korjaa vaatteet

    Ennenkuin heität suinpäin reikääntyneen, mutta muuten aivan käyttökelpoisen vaatekappaleen tunkiolle, katso olisiko vaatelaastarista apua! Nerokkaat vaatelaastarit ovat Oikiat Design -yrityksen kehittämä kestävää vaatekulutusta tukeva innovaatio. Puhkikuluneet sukat, purkautuneet takinsaumat, reikäiset housunpolvet voi korjata hyvinkiinnittyvällä tarralaastarilla ilman silittämistä, ompelemista, kuumentamista tai liimaamista. 

    7. Tutustu Marseille-saippuaan
    Suurin osa tuntee Marseille-saippuan ainakin nimeltä, mutta oletko vielä koskaan oikeasti kokeillut tätä ihmeputsaria, joka sopii niin kodin, kuin kehonkin pesuun? Alkuperäinen marseille-saippua on hypoallergeeninen eikä se sisällä väriaineita eikä hajusteita. Aito marseille-saippua on ympäristöystävällinen valinta: se hajoaa täysin luonnossa 28 vuorokaudessa. Marseille-saippua ei luonnollisestikaan sisällä petrokemian aineita tai parabeeneja vaan sen ainekset ovat turvallisia ja luonnollisia.

    Lue blogistamme lisää Marseille-saippuan monikäyttöisyydestä >


    Meillä Ruohonjuuressa on laaja valikoima ekopesuainaineita ja ammattitaitoinen henkilökunta opastamassa niiden käyttöön, tutustu ekopesuaineisiimme täältä >


    Tutustu myös arjen zero waste - tuotteisiimme >

    Kurkkaa tästä Ruohonjuuren kuukauden tarjoukset >

    Ihanaa ja raikasta kevättä!