Versotusalusta

Versotusalusta

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Versottajan paras kaveri.

Yksityiskohdat

Näppärä ja helposti puhdistettava alusta versojen kasvatukseen. Ravinteikkaat ja herkulliset versot valmistuvat tämän alustan avulla käden käänteessä ja varsin vähällä vaivalla.

Sopii kasvilimaa keräävien siementen versotukseen. Esimerkiksi: pellava, krassi, sinappi, basilika, sinappikaali, chia, perilla, portulakka, camelina,...

Idätys ja versotus on hauska ja edullinen ja ekologinen tapa saada vihreätä ruokapöytään ympäri vuoden. Iduissa ja versoissa siementen vitamiinipitoisuus moninkertaistuu, jopa monisatakertaiseksi.

Idut ja versot ovat ruuansulatukselle helppoa ravintoa, koska ne ovat jo osittain sulaneeet eli proteiineista on tullut aminohappoja, tärkkelyksestä yksinkertaisia sokereita - näin elimistö pystyy myös hyödyntämään kaikki ravintoaineet. Iduissa ja versoissa on vitamiinien lisäksi, mineraaleja, entsyymejä, lehtivihreää, kuituja sekä antioksidantteja.

Erilaisista siemenistä saat ihania uusia makuja salatteihin, leivän päälle, levitteisiin.

Idätys tapahtuu idätysastiassa tai lasipurkissa (johon laitetaan kuminauhalla harso suuaukon päälle ja jota pidetään esim astiakaapissa alassuin 45 asteen kulmassa). Versottaminen tapahtuu mullassa esim tarjottimella tai versotusalustalla. Siemenet turpoavat moninkertaiseksi liotettaessa. Aloitetaan pimeässä, lopetaan valossa, jotta vihertyvät.

Lisätiedot

  • EAN: 3465511000104
  • Alkuperämaa: Suomi
  • Tuotetyyppi: Idätys