Variksenmarjamehu (kaarnikkamehu), 350 ml

Variksenmarjamehu (kaarnikkamehu), 350 ml
6,95 €
( 19,86 € / l )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

laktoositon lisäaineeton maakunta superfood vegaaninen
Superterveellistä mehua vaatimattomasta variksenmarjasta!

Yksityiskohdat

Raitaniemen marjatilan variksenmarjamehu sisältää pelkkää variksenmarjaa - ei mitään muuta. Vahvanmakuinen variksenmarjamehu sopiikin laimennettavaksi - tai nautittavaksi sellaisenaan "terveysshottien" tapaan.

Variksenmarja on unholaan jäänyt marja-aarre, joka piileksii metsiemme siimeksissä. Oulun yliopiston ekologian ja genetiikan tutkimusyksikön selvityksen mukaan variksenmarjan sisältämät hyvät mahtibakteerit taistelevat terhakkaasti terveyden tukena. Tutkimuksissa huomattiin variksenmarjassa elävän oma mikrobiyhteisö, jonka vaikutukset ihmisen hyvinvoinnille ovat merkittävät.

Nyt on siis aika nostaa metsiemme hyljeksityt variksenmarjat oikeaan arvoonsa: Raitaniemen variksenmarjamehu onkin kunnianosoitus luontomme moninaisille antimille!

Tiesitkö muuten, että variksenmarja eli kaarnikka valittiin vuoden marjaksi vuonna 2012? 

Turhaan väheksittyä variksenmarjaa on aiemmin pidetty varsin vähäarvoisena eläinten ruokana, jonka vuoksi sitä on taannoin kutsuttu myös sian- ja kissanmustikaksi sekä harakanmarjaksi. Onneksi lähiaikoina, yliopistollisten tutkimustenkin vauhdittamana, variksenmarja on alkanut kerätä ansaitsemaansa arvostusta. Eikä suotta: variksenmarja sisältää terveellisiä ainesosia jopa enemmän kuin mustikka ja puolukka.

Tumma variksenmarja sisältää runsaasti antosyaaniyhdisteitä. Antosyaanit ovat väriltään voimakkaan punaisia, sinisiä ja violetteja kasvien solunesteessä esiintyviä fenoliyhdisteitä, jotka toimivat kasveissa väripigmenttinä, ja suojaavat niitä UV-säteilyltä, tuhohyönteisiltä, viruksilta, bakteereilta ja sieniltä sekä toimivat kasvihormoneina. 

Variksenmarja sisältää myös proantosyanidiineja, joiden on havaittu antioksidatiivisina estävän solujen hapettumista ja bakteerien kiinnittymistä. Useisiin muihin marjoihin verrattuna variksenmarjassa on runsaasti näitä antioksidatiivisia yhdisteitä ja korkea antioksidanttiaktiivisuus, joka kertoo kyvystä estää toisten yhdisteiden hapettumista. Lisäksi variksenmarjoissa on korkea C-vitamiinipitoisuus ja se on hyvä ravintokuidun lähde.

Variksenmarja on hyvä ravintokuidun lähde. 2 dl variksenmarjoja sisältää saman verran kuitua kuin esimerkiksi reilu 1 dl rusinoita. 

Lisätiedot

  • EAN: 6420616471034,6420616471225
  • Ainesosat: Variksenmarja
  • Alkuperämaa: Suomi
  • Ominaisuudet: laktoositon, lisäaineeton, maakunta, superfood, vegaaninen