Griidy

Griidy

Ruohonjuuren paahdettujen kotisirkkoja takana on Griidy-niminen yritys, jolla on valmiina tai rakenteilla yhteensä 26 Sirkkaamoa ympäri Suomea. Griidy syntyi, kun suomalaisen hyönteisbisneksen pioneerit Griisect ja Finnsect yhdistivät voimansa. Griidy onkin Suomen suurin hyönteisten tuottajarinki. Suurin osa Griidyn sirkkaloista vielä käynnistelee tuotantoaan, mutta osa tuottaa jo satoja kiloja joka kuukausi. Griidyn tiloilta toimitetaan muun muassa Halvan sirkkalakuun kotimaista kotisirkkaa. Griidyn tavoitteet ovat korkealla. Pyrkimyksenä on olla sekä Suomen että Euroopan tunnetuin, mielenkiintoisin ja luotettavin hyönteisruoka-brändi. Tavoitteena on myös laadukkain hyönteisraaka-aine, laajin tuottajaverkosto ja tehokkain raaka-aineen välitys. Griidyn yrittäjien taustat ovat elintarviketeollisuudessa, jakelussa sekä kahvila-ja ravintolamaailmassa. - Hyönteisruoan pitää olla ekologisten ja terveellisten arvojensa lisäksi erinomaisen makuista ja hyvin brändättyä, Griidyltä todetaan Griidyn ensimmäinen tuote oli Ruohonjuuressakin jo heti tuotannon alusta saakka myyty Cricket Cracker, joka lanseerattiin vuoden 2017 lopussa. Cricket Cracker on Suomessa valmistettu siemennäkkäri, jokka komeilee kotisirkkoja sekä mausteena ruuansulatustakin avittelevaa fenkolia. Griidyn seuraavat tuotteet ovat paahdetut kotisirkat, jotka ovat juuri rantautuneet Ruohonjuureen. Paahdettuja sirkkoja on kahta laatua: Paahdettu kanadalainen sirkka (lajikkeeltaan trooppinen kotisirkka) sekä Paahdettu suomalainen kotisirkka (lajike kotisirkka). Molemmat tuotteet pakataan Suomessa.