EntoCube

EntoCube

Entocube-hyönteisfirman Samu-merkki tuo suomalaisten saataville hyönteisruoan kaikissa sen ainutlaatuisissa väreissä ja muodoissa. Samun takana on EntoCube, joka on vuodesta 2014 rakentanut Suomesta Euroopan hyönteisruokamyönteisintä maata. Liity joukkoomme rakentamaan kestävämpää ruokajärjestelmää! Ovatko hyönteiset tulevaisuuden ruokaa? Aasiassa hyönteiset ovat olleet ruokalistalla jo pitkän aikaa, mutta myös muualla ympäri maailmaa yli kaksi miljardia ihmistä käyttää hyönteisiä pääasiallisena proteiinin lähteenään. Kun maailman väkiluku nousee kohisten kohti yhdeksää miljardia, on ekologiselle, vähäpäästöiselle ja ravinteikkaalle ruualle tilausta varmasti myös lopuille ihmisille. Jos vertaamme esimerkiksi naudan lihaa ja kotisirkkoja, tarvitsee yhden sirkkaproteiinikilon tuottamiseen huomattavasti vähemmän resursseja kuin yhden nautaproteiinikilon. Esimerkiksi vettä sirkat tarvitsevat noin 1500 kertaa vähemmän ja hiilidioksidipäästöjä tulee noin 55 kertaa vähemmän. Oma lukunsa on tietenkin myös se, että hyönteisten viljely ei kuluta läheskään niin paljoa maapinta-alaa eikä se myöskään kuluta maaperää niin paljon kuin naudan tai soijan ja riisin viljely. Ruohonjuuressa hyönteisruokaa myydään siksi, että mielestämme hyönteiset ovat eettisempi vaihtoehto eläinproteiinille - ja oivallinen välivaihe sille, että yhä useampi ihminen siirtyisi kokonaan kasvisruokaan.