MCT-öljy, 500 ml

MCT-öljy, 500 ml
15,90 €
( 31,80 € / l )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Huippusuosittu superöljy treenauksenkin tueksi.

"MCT-öljyn avulla jaksaa todella pitkään! Se tekee aamukahvista kermaista, eikä nälkä tule ennen lounasaikaa. Lounaaksi sitä voi taas lisätä pirtelöön ja reippailla näillä päivälliseen asti :)"

- Emma -”Loraus öljyä aamukahvissa antaa energiaa ja pitää nälän kurissa pitkälle iltapäivään asti. Täydellinen tuote siis kaikille laihduttajille sekä aktiivisille liikkujille, jotka kaipaavat lisäenergiaa! Itse nautin öljyä etenkin ennen rannalle lähtöä, jolloin saan energiaa pyörämatkaan eikä heti paikalle päästyäni tarvitse lähteä hakemaan evästä.”

- Maria

Yksityiskohdat

Huikean suosion saavuttanut MCT-öljy on varsin pätevä elämänkumppani etenkin aamukahviin lorautettuna.

MCT-öljyllä rikastetun “rasvakahvin” nautittuasi on sinussa voimaa kuin pienessä kylässä!

MCT-öljy on noussut suureen suosioon suorituskykyään optimoivien, kilojaan karkottavien ja trenditietoisten keskuudessa. MCT-öljyn avulla puolipaastokin sujuu kuin leikki konsanaan - MCT-öljyllä rikastetun aamukahvin avulla jaksat taivaltaa tarmokkaasti puolille päivin. Testaa ja totea teho!


MCT-öljy on erinomainen energialähde sekä mainio buusteri esimerkiksi ennen liikuntasuoritusta.

MCT-öljyn nimi tulee sanoista Medium Chain Triglycerides. Tyypillisesti markkinoilla olevat MCT-öljyt eristetään sekä kookoksesta että öljypalmun ydinöljystä. CocoVin MCT-öljy on valmistettu 100%:sti kookoksesta ja se sisältää vain keskipitkäketjuisia rasvahappoja - sekä kapryylihappoa (C-8) että kapriinihappoa (C-10).

MCT-öljyn rasvahapot imeytyvät elimistöön muita rasvoja helpommin. Tämän vuoksi etenkin urheilijat ja painonpudottajat ovat suosineet tätä väritöntä ja mautonta öljyä jo vuosikymmenien ajan rasva-aineenvaihduntaa tukevana energianlähteenä. MCT-öljyn suosio on noussut viimeisen vuoden aikana merkittävästi mm. "bulletproof-kahvi" -ilmiön johdosta. Moni tykkääkin nykyisin aloittaa päivänsä kahvilla, jonka joukkoon on lurautettu tasaista energiaa antavaa MCT-öljyä.

Jos käytät MCT-öljyä jonka valmistamiseen on käytetty öljypalmun ydinöljyä (lukee välillä pakkauksissa nimellä “fraktioitu palmuöljy”, niin suosittelemme varmistamaan, että tuottajalla on RSPO:n sertifikaatti (Certified Sustainable Palm Oil), koska muussa tapauksessa öljypalmun käyttö on yksi eettisesti kyseenalaisimmista asioista, mitä ravitsemusalalla tehdään.

Käyttö: 1 rkl (15 ml) 1-3 kertaa päivässä. Mauton ja hajuton öljy sopii hyvin lisättäväksi mihin tahansa ruokaan tai juomaan. Öljyä ei kuitenkaan suositella käytettäväksi ruoan valmistamiseen korkeissa lämpötiloissa (yli 160 astetta), jolloin öljyn kemiallinen rakenne hajoaa ja sen maku muuttuu kitkeräksi. Moni hyödyntää MCT-öljyä etenkin kahvin ja muiden kuumien juomien joukossa.

Säilytys: Huoneenlämmössä. Avaamisen jälkeen jääkaapissa tai muussa viileässä paikassa.

Rasvahapot:
Kapryylihappo (C8): 57,2%
Kapriinihappo (C10): 41,8%
Lauriinihappo (C12): < 1%

Yleensä MCT-öljyä ei suositella paistamiseen koska, nuo eristetyt rasvahapot "eivät halaa tosiaan yhtä vahvasti" eli rasvahappojen sidokset hajoavat hiukan herkemmin kuin kookosöljyn tapauksessa. Sen vuoksi korkeissa lämmöissä paistaminen MCT-öljyllä "ei ole suositeltavaa". Huomaathan kuitenkin, että tuo ero on myös melko marginaalinen -> savuamispiste MCT:lle on 160 astetta, kookosöljyllee 180 astetta. Eli periaatteessa MCT-öljyllä voi paistaa, mutta kookos natsaa paistamiseen MCT-öljyä optimaalisemmin.

MCT-öljyn valmistus:
MCT-öljyä valmistetaan fraktioinnin avulla. Fraktiointi tarkoittaa yksinkertaisesti pilkkomista / jakamista eri fraktioiksi (osiksi). MCT-öljyn tapauksessa se tarkoittaa sitä, että pohjaöljystä "otetaan irti" vain nuo tietyt keskipitkäketjuiset rasvahapot. Prosessissa käytetään katalyytteinä eri entsyymeitä (pääasiassa lipaasia).

Lopputuloksena on kemiallisesti vakaita ja hyvin säilyviä rasvahappoja, jotka imeytyvät nopeasti elimistöön energiaksi.

Rasva 100 g
josta tyydyttynyttä 100 g
Kapryylihappo 57,2 g
Kapriinihappo 41,8 g
Lauriinihappo <1,0 gLisätiedot

 • EAN: 6430043701932
 • Ainesosat: Ainesosat: Fraktioitu kookosöljy

  Ravintosisältö/100g
  Energia (kcal): 900
  Proteiinit: 0
  Hiilihydraatit 0
  Rasvat: 100
  Ravintokuidut: 0

  Rasvahapot:
  Kapryylihappo (C8): 57,2%
  Kapriinihappo (C10): 41,8%
  Lauriinihappo (C12): < 1%
 • Alkuperämaa: Saksa
 • Tuotetyyppi: MCT-öljy
 • Ominaisuudet: hiilihydraattitietoiselle, laktoositon, lisäaineeton, superfood, vegaaninen