Sacha inchi -öljy, 100 ml, 100 ml

Sacha inchi -öljy, 100 ml, 100 ml

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

lisäaineeton luomu vegaaninen
Omega-rikas laatuöljy terveytesi tueksi.

Yksityiskohdat

Sacha inchin siemenet sisältävät runsaasti erilaisia ravinteita ja välttämättömiä rasvahappoja – enemmän kuin mikään muu tunnettu öljykasvi.

Sacha Inchin siemenistä puristetun öljyn rasvahappokoostumus on poikkeuksellinen, sillä sen tyydyttymättömien rasvahappojen osuus on erittäin korkea ja tyydyttyneiden rasvojen määrä hyvin matala.

Tämän lisäksi öljyn omega-3- ja -6 suhde toisiinsa on optimaalinen (n. 3:1) ja öljy on erittäin hyvin sulava sekä ihmiselimistön hyödyntämä.

Nykyään tätä sinnikästä ja alunperin villinä kerättyä kasvia viljellään pääasiallisesti Perussa, missä se tarjoaa tärkeän elinkeinon paikallisille asukkaille.

Sacha Inchi (Plukenetia volubilis) on Etelä-Amerikassa kasvava monivuotinen pensas. Kasvin tähtianista muistuttavien siemenkotien kaikista kuudesta lohkosta jokainen sisältää yhden 1,5-2 cm pituisen siemenen, joka painaa keskimäärin yhden gramman.

Inkapähkinäksikin kutsuttu Sacha Inchi on öljykasvi, jota muinaiset inkat viljelivät Perussa ravinnokseen.

Kasvin siemenistä kylmäpuristetulla öljyllä on erityinen rasvahappokoostumus.

Öljy edistää veren kolesterolitasojen pysymistä normaalina, sillä se sisältää pellavaöljyn lailla runsaasti alfalinoleenihappoa (omega-3) sekä omega-6- ja -9-rasvahappoja.

Tämän lisäksi öljy sisältää myös runsaasti antioksidanttista E-vitamiinia. Sacha inchi -öljyä on kutsuttu jopa maailman parhaaksi ruokaöljyksi!

Sacha Inchi -öljyn maku on miedon pähkinäinen ja se sopii mainiosti mm. salaatinkastikkeen pohjaksi tai kastikkeeksi sellaisenaan. Se käy myös myslin, levitteiden, kastikkeiden ja dippikastikkeiden sekaan. Kylmäpuristettua öljyä ei kuitenkaan tule kuumentaa, jotta sen arvokas rasvahappokoostumus ei tuhoudu.

Öljy sopii päivittäiseen käyttöön myös sellaisenaan. Sacha Inchi -öljy sopii myös herkän, kuivan ja erityisesti ikääntyvän ihon ulkoiseen hoitoon, sillä se edistää ihosolujen uusiutumista sekä aktivoi solujen toimintaa.

Ohut öljy imeytyy nopeasti ihoon eikä jätä iholle tuoksua. Sacha Inchi -öljy sopii myös erinomaisesti kuivien hiusten sekä hiuspohjan hoitoon ja on erinomainen hierontaöljy.

Lisätiedot

 • EAN: 4260355580954
 • Ainesosat: Ainesosat:
  Sacha inchi-siemenet*
  * = luomulaatua.
  Ravintoarvo per 100 ml
  Energiaa 3404 kJ / 828 kcal
  Rasvaa 92 g, josta
  - tyydyttynyttä 14 g
  - kertatyydyttymätöntä 22 g
  - monityydyttymätöntä 56 g
  - alfalinoleenihappoa 41 g**
  Hiilihydraatteja 0 g
  Proteiinia 0 g
  Suolaa 0 g
  E-vitamiinia 18 mg*

  *150% vuorokautisen saannin vertailuarvosta
  **omega-3
 • Alkuperämaa: Peru
 • Tuotetyyppi: Omega-öljyt
 • Ominaisuudet: lisäaineeton, luomu, vegaaninen