Sirkkanäkkäri, cricket cracker, 180 g

Sirkkanäkkäri, cricket cracker, 180 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

laktoositon lisäaineeton maakunta
Sirkkanäkkäri on hurmaava haukkapala!

Yksityiskohdat

Griinsect-nimellä paiskattu Sirkkanäkkäripussi sisältää 6% suomalaista kotisirkkaa jauhettuna ja kokonaisena. Rapsakan rouskuva Sirkkanäkkäri onkin varsin naseva nakerrattava ja edelläkävijän eväsherkku. Maista ja innostu itsekin!

"Kiitos, kun päätit luopua... Ai mistä!? Joku voisi sanoa, että ennakkoluuloista, peloista ja ihmetyksestä. Me kuitenkin väitämme, että suurin yksittäinen asia mistä joudut tämän pussin myötä luopumaan, on keskinkertaiseen makuun tyytymisestä. Sirkkanäkkärissämme siementen rouhea, kaarna mainen seos ja aromikkaan fenkolin,  tuon pohjolan aniksen, maku on yhdistetty ruokakulttuurimme uutuuteen - kotisirkkaan. Maku on moderni. Se narskahtaa, kuin vanhat hyvät ajat mieleen tuova pakkaslumi kengän alla. Koska kotisirkka on meille kaikille uusi tuttavuus, haimme sen tähän tuotteeseen mahdollisim­man läheltä kotia: juurevalta Pohjanmaalta.  Nyt kuitenkin itse asiaan, eli luopumiseen. Se tapahtuu avaamalla tämä pussi", toteavat Griinsect-tuotteen takana paistattelevat pienyrittäjät Antti, Jarmo, Mikko & Sami, joiden rohkeuden ja innovatiivisuuden ansiosta tämä hurmaava haukkapala on tarkoilla popsittavaksesi.

Ovatko hyönteiset tulevaisuuden ruokaa?

Aasiassa hyönteiset ovat olleet ruokalistalla jo pitkän aikaa, mutta myös muualla ympäri maailmaa yli kaksi miljardia ihmistä käyttää hyönteisiä pääasiallisena proteiinin lähteenään. Kun maailman väkiluku nousee kohisten kohti yhdeksää miljardia, on ekologiselle, vähäpäästöiselle ja ravinteikkaalle ruualle tilausta varmasti myös lopuille ihmisille.

Jos vertaamme esimerkiksi naudan lihaa ja kotisirkkoja, tarvitsee yhden sirkkaproteiinikilon tuottamiseen huomattavasti vähemmän resursseja kuin yhden nautaproteiinikilon. Esimerkiksi vettä sirkat tarvitsevat noin 1500 kertaa vähemmän ja hiilidioksidipäästöjä tulee noin 55 kertaa vähemmän. Oma lukunsa on tietenkin myös se, että hyönteisten viljely ei kuluta läheskään niin paljoa maapinta-alaa eikä se myöskään kuluta maaperää niin paljon kuin naudan tai soijan ja riisin viljely.

Ruohonjuuressa hyönteisruokaa myydään siksi, että mielestämme hyönteiset ovat eettisempi vaihtoehto eläinproteiinille - ja oivallinen välivaihe sille, että yhä useampi ihminen siirtyisi kokonaan kasvisruokaan.

Lisätiedot

 • EAN: 643005483067,6430054830676
 • Ainesosat:

  Maissijauho, vesi, auringonkukansiemen (22%), rapsiöljy/auringonkukkaöljy, pellavansiemen (9,5%), seesaminsiemen (9,5%), kotisirkka (6%), suola, fenkolinsiemen.

  Saattaa sisältää pieniä määriä gluteenia.

  Huom! Hyönteiset voivat aiheuttaa allergisia reaktioita henkilöille, jotka ovat allergisia äyriäisille, nilviäisille ja/tai pölypunkeille.

 • Nutrition Info:

  Ravintosisältö/100 g:
  Energia 2048 KJ / 490 kcal
  Rasvaa 34 g
  josta tyydyttyneitä 11 g
  Hiilihydraatteja 24 g,
  joista sokereita 1,3 g
  Kuitu 9,7 g
  Proteiini 21 g
  Suola 1,3 g

 • Alkuperämaa: Finland
 • Ominaisuudet: laktoositon, lisäaineeton, maakunta