Jauhot
36 tuotetta

Ravintorikkaat jauhot Ruohonjuuresta

Ruohonjuuren valikoimasta löydät ravintorikkaita, luomulaatuisia jauhoja niin gluteenittomaan kuin perinteiseenkin leivontaan. Monipuolinen jauhojen käyttö tuo vaihtelua perinteiseen vehnäjauholla leipomiseen ja useat jauhot ovatkin vehnäisiä versioitaan ravintorikkaampi vaihtoehto.

Mantelijauhot sopivat oivallisesti gluteenittomaan leivontaan ja ovat raakaleipureiden suosiossa. Mantelijauhot sisältävät runsaasti kuitua ja proteiinia vehnäjauhoihin verrattuna. Mantelit sisältävät myös mukavasti kalsiumia hyvin imeytyvässä muodossa.

Kikhernejauhosta syntyy herkulliset ja täyteläiset kasvispihvit, suolaiset letut sekä murekkeet. Kikhernejauhoa voit käyttää mainiosti myös suurustamiseen. Proteiinirikkaista kikherneistä jauhettu luomujauho on ravinteikas ja luontaisesti gluteeniton valinta.

 

Herkullinen sämpyläresepti

- 2 rkl chia-siemeniä + 1 dl vettä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl psylliumkuitua
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl perunajauhoja
- 1 dl riisijauhoja
- 2 dl tattarijauhoja
- 2 dl mantelijauhoja
- ripaus ruususuolaa
- 3 dl vettä
- noin 1 rkl öljyä
- kurpitsansiemeniä (vettä ”voiteluun”)

Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Liota chia-siemeniä vedessä vähintään 15 minuuttia. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon liotetut chia-siemenet, öljy sekä neste ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan turvota 15 minuuttia. Öljyä kätesi ja muodosta taikinasta pyöreitä palloja. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää jauhoja laita sämpylät uunipellille leivinpaperin päälle ja painele niitä hieman kasaan. Litteämmät sämpylät paistuvat tasaisemmin ja niitä on helpompi syödä. Voitele sämpylät munalla (tai vedellä) ja ripottele päälle kurpitsansiemeniä.

Nakkaa sämpyläpellillinen uuniin ja paista niitä noin 20 minuuttia (tai kunnes sämpylöiden pohja on kova ja ne ovat saaneet sopivasti väriä). Nauti!


Aduki
Fonio, 400 g
5,70 €