Samu-paahdettu kotisirkka, 20 g

Samu-paahdettu kotisirkka, 20 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

laktoositon lisäaineeton maakunta
Samu-sirkan herkkutervehdys!

Yksityiskohdat

200 kotisirkkaa keittiöösi kulkee kätevästi tämän Samu-sirkkapakkauksen kautta! Uunissa paahdetut kotisirkat ovat naseva naposteltava ja edelläkävijän eväsmurkina.

Sirkat sisältävät 55 % proteiinia ja ovat mainio Omega 3-rasvahappojen lähde.

Paahdetut kotisirkat tuovat päräyttävän pähkinäisiä makuja jälkiruokiin. Sirkat sopivat paahdettuina myös mitä mainioimmin vaikkapa pitsaan, piiraisiin, salaatteihin tai keittoihin. Paahdetuista sirkoista voi varsin vähällä vaivalla myös halutessaan jauhaa monikäyttöistä sirkkajauhoa, jota voi käyttää monipuolisesti leivonnassa.

Nämä uunissa paahdetut kotisirkat tulevat suomalaisilta EntoCuben sirkkafarmeilta ja niillä on EntoCuben CEQ-laatuluokitus, mikä kertoo kasvatuksen vastuullisuudesta.

Samu-sirkoille Hyvää Suomesta-tunnus ensimmäisenä hyönteisruokatuotteena Suomessa.

Entocube-hyönteisfirman Samu-merkki tuo suomalaisten saataville hyönteisruoan kaikissa sen ainutlaatuisissa väreissä ja muodoissa. Samun takana on EntoCube, joka on vuodesta 2014 rakentanut Suomesta Euroopan hyönteisruokamyönteisintä maata. Liity joukkoomme rakentamaan kestävämpää ruokajärjestelmää!

Ovatko hyönteiset tulevaisuuden ruokaa?

Aasiassa hyönteiset ovat olleet ruokalistalla jo pitkän aikaa, mutta myös muualla ympäri maailmaa yli kaksi miljardia ihmistä käyttää hyönteisiä pääasiallisena proteiinin lähteenään. Kun maailman väkiluku nousee kohisten kohti yhdeksää miljardia, on ekologiselle, vähäpäästöiselle ja ravinteikkaalle ruualle tilausta varmasti myös lopuille ihmisille.

Jos vertaamme esimerkiksi naudan lihaa ja kotisirkkoja, tarvitsee yhden sirkkaproteiinikilon tuottamiseen huomattavasti vähemmän resursseja kuin yhden nautaproteiinikilon. Esimerkiksi vettä sirkat tarvitsevat noin 1500 kertaa vähemmän ja hiilidioksidipäästöjä tulee noin 55 kertaa vähemmän. Oma lukunsa on tietenkin myös se, että hyönteisten viljely ei kuluta läheskään niin paljoa maapinta-alaa eikä se myöskään kuluta maaperää niin paljon kuin naudan tai soijan ja riisin viljely.

Ruohonjuuressa hyönteisruokaa myydään siksi, että mielestämme hyönteiset ovat eettisempi vaihtoehto eläinproteiinille - ja oivallinen välivaihe sille, että yhä useampi ihminen siirtyisi kokonaan kasvisruokaan.

Lisätiedot

  • EAN: 6430068420436
  • Ainesosat:

    Paahdettu, suomalainen kotisirkka

  • Alkuperämaa: Suomi
  • Tuotetyyppi: Naposteltavat
  • Ominaisuudet: laktoositon, lisäaineeton, maakunta