Raakakaakaomassa, 150 g

Raakakaakaomassa, 150 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Terveellisempää herkkua!

Yksityiskohdat

Kylmäprosessoimalla tuotettu raakakaakaomassa on korkealaatuista aromikasta 100% suklaata. Kaakaomassa on kokonaisista kaakaopavuista muussattua kiinteää massaa, joka ei sisällä lisä- tai makeutusaineita. Ravinteikas raakakaakao kohottaa elinvoimaa ja saa mielihyvänkin hyrräilemään - ja saattaapa hyvin jopa liehutella lakanoitakin ja estää lempeä lerpahtamasta. 

Raakaa kaakaota saadaan Theobroma cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä mantelin kokoisista kaakaopavuista. Ihmisten uskotaan käyttäneen kaakaota jo 15 000 - 5000 vuotta sitten, mutta varhaisin arkeologinen todiste kaakaon käytöstä löytyy nykyisen Hondurasin alueelta 2000eaa. Historian valossa kaakaon arvoa kuvaa hyvin se, että Keski-Amerikkaan saapuessaan espanjalaiset valloittajat eivät löytäneet atsteekkihallitsija Montezuman aarrekammioista kultaa, eivätkä hopeaa. Kammiot olivat nimittäin täynnä kaakaopapuja, joita arvioidaan olleen noin 960 000 000 kpl! Kaakaopavut toimivat nykyisen Mexico Cityn alueella virrallisesti rahana aina vuoteen 1887 asti.

Kaakaomassan käyttö:

Jos pidät tummasta suklaasta, voit syödä kaakaomassaa sellaisenaan tai dipata sitä vaikkapa hunajaan. Muuten kaakaomassa sopii raastettuna jälkiruokien koristeluun sekä ainesosana itse tehdyn raakasuklaan valmistukseen. Suositeltava päiväannos 15 - 50g.

Raakakaakao ”Jumalten ruuaksikin” kutsuttu ravinteikas ruoka-aines saa luovuuden kukkimaan ja mielen skarpimmaksi. Suosittelemmekin näitä suklaita esimerkiksi tietokonetyöläisten naposteltaviksi.

Lisätiedot

 • EAN: 6420617150846
 • Ainesosat: Ainesosat: raakakakaopapu*. 75% on Criollo-lajiketta ja 25% Forastero-/Trinitario -lajikkeita.*=luomulaatuinen.

  Ravintosisältö / 100 g:

  Energia 2668 kJ / 644 kcal
  Rasva 53,4 g
  josta tyydyttyneitä rasvahappoja 32,2 g
  Hiilihydraatit 26,1 g
  josta sokereita 0,3 g
  Kuidut 2,8 g
  Proteiini 13,5 g
  Suola < 0,1 g
  Laktoosi 0 g
 • Alkuperämaa: Ecuador
 • Tuotetyyppi: Raakakaakao
 • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, luomu, rawfood, superfood, vegaaninen