Kaakaojauhe, 200 g

Kaakaojauhe, 200 g
5,95 €
( 29,75 € / kg )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Tiesitkö, että raakakaakao sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja että huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja?

Yksityiskohdat

Jumalten ruuaksikin kutsuttu raakakaakao on ravinteikas ruoka-aines, joka saa luovuuden kukkimaan ja hymyn huulille.

Raakakaakaon nauttimisen on todettu lisäävän hyvänolon tunnetta ja edistävän rentoutumista. Tämän lisäksi ravinteikas ja korkealle arvostettu raakakaakao avittaa myös laihdutusta rasva-aineenvaihduntaa lisäämällä.

Kun kaakaomassasta kylmäpuristetaan irti kaakaon rasva (kaakaovoi), jää jäljelle kuivaa raaka-ainetta, joka jauhetaan kaakaojauheeksi. Raakakaakaojauhe on siis kylmäprosessoimalla valmistettua kaakaojauhetta, jonka ravinnepitoisuus on erittäin korkea.

Ravinteikas raakakaakao kohottaa elinvoimaa ja saa mielihyvänkin hyrräilemään - ja saattaapa hyvin jopa liehutella lakanoitakin ja estää lempeä lerpahtamasta.

Raakaa kaakaota saadaan Theobroma cacao-nimisen puun hedelmistä ja näiden hedelmien sisältä löytyvistä mantelin kokoisista kaakaopavuista.

Ihmisten uskotaan käyttäneen kaakaota jo 15 000 - 5000 vuotta sitten, mutta varhaisin arkeologinen todiste kaakaon käytöstä löytyy nykyisen Hondurasin alueelta 2000eaa. Historian valossa kaakaon arvoa kuvaa hyvin se, että Keski-Amerikkaan saapuessaan espanjalaiset valloittajat eivät löytäneet atsteekkihallitsija Montezuman aarrekammioista kultaa, eivätkä hopeaa. Kammiot olivat nimittäin täynnä kaakaopapuja, joita arvoidaan olleen noin 960 000 000 kpl! Kaakaopavut toimivat nykyisen Mexico Cityn alueella virrallisena rahana vielä joitakin satoja vuosia sitten.

Raaka kaako sisältää yli 1200 aktiivista ainesosaa ja huikeat 10% kaakaon painosta on antioksidantteja. Tämä vie kaakaon täysin eri tasolle antioksidanttien läheenä verrattuna käytännössä mihin tahansa muuhun ruoka-aineeseen. Suomessa esimerkiksi mustikka tunnetaan huikeana antioksidanttipommina, mutta mustikkakin sisältää vain kymmeneksen kaakaon antioksidanttimäärästä.

Raaka kaakao sisältää kaikista maailman ruoka-aineista suurimpia pitoisuuksia magnesiumia sekä korkeita pitoisuuksia rautaa, kromia, sinkkiä, rikkiä ja kuparia. Kaakao on hyvä kuitujen lähde ja kuumentamattomassa muodossa se sisältää myös paljon E- ja C-vitamiineja sekä suuren määrän aivojemme mielihyvää tuottaviin välittäjäaineisiin vaikuttavia ainesosia ja niiden rakennusaineita (mm. tryptofaani, 5-HTP, serotoniini, dopamiini, fenyylietyyliamiini ja anandamidi).

Kun kehomme muodostaa näitä välittäjä-aineita, koemme mielihyvää, innostuneisuutta. Tämän “Jumalten ruoan” uniikit ominaisuudet linkittyvätkin kaikkein selkeimmin mm. hyvän olon tuntemuksiimme.

Käyttö:
1 - 3 rkl (ylläpito), 4 - 6 rkl (terapeuttinen annostus). Lisää puuroon, jogurttiin tai pirtelöön. Voit myös valmistaa kaakaojauheesta erilaisia juomia ja käyttää sitä raakasuklaan ainesosana.

Ethän turhaan ylitä annostusohjetta, kiitos.

Lisätiedot

 • EAN: 6430043700515
 • Ainesosat: Ainesosat: Raaka kaakao

  Ravintoarvot (/100g)
  Energia: 379 kcal
  Proteiinit: 26,2g
  Rasvat: 11,1g
  joista tyydyttyneitä: 2,6g
  joista yksittäistyydyttyneitä: 6,5g
  joista monityydyttymättömiä: 1,2g
  Hiilihydraatteja: 34,6g
  joista sokereita: 0,6g
  Ravintokuituja: 18,1g
  Natrium: <0,1mg
 • Alkuperämaa: Peru
 • Tuotetyyppi: Raakakaakao
 • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, rawfood, superfood, vegaaninen