Ruohonjuuren podcast

Ruohonjuuri podcast

Ruohonjuuren podcastit ovat mitä mainiointa kuunneltavaa päiväsi piristykseksi ja ajatustesi avartamiseksi! Haastattelussa Suomen parhaat ja nimekkäimmät asiantuntijat erilaisista terveyteen ja hyvinvointiin liittyvistä aiheista sekä ajankohtaisista asioista. Kuuntele, mikä on nyt in – ja inspiroidu itsekin! 

Podcastit

Zuii Itseruskettavat: Turvallinen rusketus käden käänteessä! | Haastattelussa Anna-Reetta Pitkäjärvi

Zuii-sarjan tuotteilla aikaansaatu rusketus on hyvän näköinen ja kauniin sävyinen. Voiteet levittyvät iholle tasaisesti eikä pelkoa ole oranssista sävystä tai voimakkaista tuoksuista. Haastateltavana tässä jaksossa Anna-Reetta Pitkäjärvi Zuii -tuotteiden kouluttaja ja esittelijä Miraz Organicilta.

Aidon oliiviöljyn jäljillä – haastattelussa oliiviöljyasiantuntija Timo Tyynysniemi

Oliiviöljyjä on moneen junaan – ja osa niistä on syytä jättää jopa asemalle. Aika ajoin oliiviöljy nousee otsikoihin ruokaväärennöksistä puhuttaessa. Väitetäänkin, että juuri oliiviöljy olisi maailman väärennetyin elintarvike ja valtavien myyntimääriensä vuoksi ruokahuijareille yksi tuottoisimmista tulonlähteistä. Mistä sitten voi luotettavasti tunnistaa aidon oliiviöljyn? Tässä podcastissa oliiviöljyasiantuntija Timo Tyynysniemi kertoo aiheesta lisää.

Ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen | Haastattelussa Pharma Nordin Katja Saarikoski

Kevään koittaessa moni tunnistaa kevätväsymyksen hiipivän kehoon. Kroppa tuntuu toisinaan nuutuneelta ja olo on kuin olmilla. Olisiko ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen? Kuuntele Pharma Nordin Katja Saarikosken vinkit hyvinvointisi tueksi.

Yrtit naisen terveyden tukena

Saksassa parikymmentä vuotta asunut filosofian maisteri, antropologi sekä kokonaisvaltaiseen terveyteen erikoistunut tietokirjailija, toimittaja ja bloggaaja Varpu Tavi kertoo, mistä yrtit ovat tulleet avuksemme ja missä vaiheessa elämää yrtit voivat tukea erityisesti naisen terveyttä. Luonnosta apua hakevan on tuiki tärkeä tietää, mistä yrteistä on missäkin elämänvaiheessa hyötyä.

Lääkinnälliset sienet | Haastattelussa Jaakko Halmetoja

Mitä ovat lääkinnälliset sienet ja miten niitä voidaan käyttää terveyden tukena? Ruohonjuuren podcastissa haastattelussa ravintovalmentaja Jaakko Halmetoja.

Jaakko Halmetojan vinkit kevätväsymyksen voittamiseen

Kevään korvilla saattaa olo olla kuin olmilla ja voimat vähissä. Pitkä, pimeäkin talvi tuntuu joskus vaatineen veronsa ja elinvoimaa pitäisi saada ropautettua kroppaan. Itselle mieleinen liikunta, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ja ajan viettäminen ystävien ja perheen kanssa auttavat varmasti asiaa… Mutta onko olemassa pikavinkkejä kevätväsymyksen karkottamiseen? Kuuntele ravintovalmentaja Jaakko Halmetojan niksit.

Rohkeasti parempaan päin: Makrobios

Makrobios on suomalainen luomuruuan pioneeri. Makrobioksen historia juontaa juurensa jo vuoteen 1984. Biologiaa ja vaihtoehtolääketieteitä maailmalla opiskellut Henrik Nyberg huomasi Suomeen palattuaan, että kauppojen luomutuotetarjonta ei palvellut hänen omia tarpeitaan tarpeeksi hyvin. Nyberg etsi työkaluja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin ja lähti liikkeelle vatsasta sekä vastuullisuudesta.

Rohkeasti parempaan päin: Jalotofu

Mikä tekee yrityksestä pioneerin? Ainakin niin vahva usko omaan juttuun, että uskaltaa rakentaa kasviproteiinin tuotannon Suomeen, Tammisaareen, vuonna 1989. Aikana, jolloin kasvissyönti oli maassamme hyvin harvinaista. Nykyään Jalotofu on alkuperäisen, rohkean vision ilmentymä.

Rohkeasti parempaan päin: Frantsila

Ruohonjuuren asiakkaille varmasti jo hyvin tutuksi tullut Frantsila on suomalainen perheyritys ja yrttien luomuviljelyn edelläkävijä Pohjoismaissa. Frantsila on erikoistunut luonnonmukaisten, terveyttä ja kauneutta edistävien tuotteiden valmistukseen – uraa on uurrettu vuodesta 1981 saakka. Kuuntele Frantsilan perustajan Virpi Raipala-Cormierin haastattelu kukkean luomuyrttitilan lähes 40-vuotisesta taipaleesta.

Rohkeasti parempaan päin: Aduki

Adukin perustajat Lea Brusin ja Olli Helander valottavat yritystoiminnan alkuaikoja Ruohonjuuren ”Rohkeasti parempaan päin” tavarantoimittaja-podcastissa. Jos Ruohonjuuren myymälöissä on vieraillut, ei varmastikaan ole voinut olla huomaamatta laajaa Aduki-tuotteiden luomuvalikoimaa. Luomu- ja Reilun kaupan tuotteita Suomeen tuova Aduki perustettiin vuonna 1980. Kipinä luomutukun perustamiseen lähti kiinnostuksesta kasvisruokaa kohtaan.

Magnesiumin eri muotojen erot | Haastattelussa Markus Lundström

Magnesium on yksi tärkeimmistä mineraaleista ihmisen aineenvaihdunnan ja hermoston kannalta. Lista magnesiumin hyödyistä on loputon ja tässä jaksossa keskustellaan niistä lisää Puhdistamon tuotekehityspäällikön Markus Lundströmin kanssa.

Piikkimatto - Kokonaisvaltaista hyvinvointia | Haastattelussa Anna Convertino

Piikkimatto on varsin edullinen tapa kohentaa oloaan monipuolisesti. Mitkä sitten ovat piikkimaton terveyshyödyt ja mihin ne perustuvat? Tässä jaksossa perehdytään piikkimaton ja piikkityynyn hyötyihin niiden salat tuntevan Anna Convertinon avulla.

Pure Is Beauty: Öljyt ovat ihonhoidon salainen ase | Haastattelussa Ilona Salomäki

Viitisen vuotta sitten jyllänneen ihoöljybuumin uudesta tulemisesta on taas vihiä, kun raaka-aineminimalisminkin suosion siivittämänä simppeleiden öljyjen arvostus on nyt kasvussa. Haastateltavana tässä jaksossa Naviter Cosmeticsin myyntipäällikkö Ilona Salomäki.

Minimalistista ihonhoitoa: haastattelussa Laponie of Scandinavian perustaja Kristina Pentti

Ruohonjuuren asiakkaitakin jo vuoden verran ihastuttanut, kotimainen Laponie on Scandinavia on ihonhoitosarja, joka perustettu ratkaisemaan herkän ja reaktiivisen ihon haasteita. Mutta mistä sarja oikein sai alkunsa? Tässä jaksossa haastateltavana on Laponie of Scandinavian perustaja Kristina Pentti.

Gua sha – haastattelussa Infinita Oy:n Anna Convertino

Tuotteettoman ihonhoidon airueina suosiota niittävät nyt gua sha -hierontakivet, joiden avulla tehdään kotikonstein pieniä ihmeitä niin kasvojen, vartalon kuin päänahankin hoidon saroilla. Mutta mistä gua sha -buumissa oikein on kyse ja mitkä ovat gua sha-hieronnan hyödyt? Aiheesta tässä podcast-jaksossa keskustelevat Infinita Oy:n Anna Convertino ja Ruohonjuuren podcast-hostimme Anna Saraneva

Värjää hiukset hoitaen – haastattelussa luonnonkosmetiikka-asiantuntija Tiia Tyynysniemi

Miten kasvipohjaiset hiusvärit eroavat perusmarkettien kemikaalikimaroista? Tämä on kysymys, joka Ruohonjuuren asiakkaita toisinaan askarruttaa. Asiantuntijana tässä podcastissa luonnonkosmetiikan moniosaaja Tiia Tyynysniemi.