Paahdetut sirkat, 40 g

Paahdetut sirkat, 40 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

gluteeniton laktoositon lisäaineeton
Paahdetut sirkat saavat makuhermosi helähtemään!

Yksityiskohdat

Kuivatut, paahdetut sirkat maistuvat mainiolta sekä suolaisissa sapuskoissa että makeissa jälkiruo´issa.

Kuivatuista Griidy-sirkoista saa ihan jo sellaisenaan valmistettua mukavia makuannoksia, kunhan muistaa pari perusniksiä niiden käsittelystä:

1. Ensinnäkin sirkka paistuu hyvin nopeasti pannulla, joten pysy valppaana levyn äärellä.
2. Toisekseen kuivattu sirkka imee paistettaessa todella tehokkaasti muita makuja itseensä.

Tästä syystä erilaiset itsevalmistetut makuöljyt ja kuivamaustesekoitukset sopivat erinomaisesti niiden paistamiseen ja valmistukseen. Eri mauilla maustetut ja paistetut sirkat ovat mainio lisuke muille ruoille tai muuten vaan hauskaa naposteluruokaa arkeen ja juhlaan.

Ruohonjuuren paahdettujen kotisirkkoja takana on Griidy-niminen yritys, jolla on valmiina tai rakenteilla yhteensä 26 Sirkkaamoa ympäri Suomea. Griidy syntyi, kun suomalaisen hyönteisbisneksen pioneerit Griisect ja Finnsect yhdistivät voimansa. Griidy onkin Suomen suurin hyönteisten tuottajarinki.

Suurin osa Griidyn sirkkaloista vielä käynnistelee tuotantoaan, mutta osa tuottaa jo satoja kiloja joka kuukausi. Griidyn tiloilta toimitetaan muun muassa Halvan sirkkalakuun kotimaista kotisirkkaa.

Griidyn tavoitteet ovat korkealla. Pyrkimyksenä on olla sekä Suomen että Euroopan tunnetuin, mielenkiintoisin ja luotettavin hyönteisruoka-brändi. Tavoitteena on myös laadukkain hyönteisraaka-aine, laajin tuottajaverkosto ja tehokkain raaka-aineen välitys.

- Hyönteisruoan pitää olla ekologisten ja terveellisten arvojensa lisäksi erinomaisen makuista ja hyvin brändättyä, Griidyltä todetaan

Ovatko hyönteiset tulevaisuuden ruokaa?

Aasiassa hyönteiset ovat olleet ruokalistalla jo pitkän aikaa, mutta myös muualla ympäri maailmaa yli kaksi miljardia ihmistä käyttää hyönteisiä pääasiallisena proteiinin lähteenään. Kun maailman väkiluku nousee kohisten kohti yhdeksää miljardia, on ekologiselle, vähäpäästöiselle ja ravinteikkaalle ruualle tilausta varmasti myös lopuille ihmisille.

Jos vertaamme esimerkiksi naudan lihaa ja kotisirkkoja, tarvitsee yhden sirkkaproteiinikilon tuottamiseen huomattavasti vähemmän resursseja kuin yhden nautaproteiinikilon. Esimerkiksi vettä sirkat tarvitsevat noin 1500 kertaa vähemmän ja hiilidioksidipäästöjä tulee noin 55 kertaa vähemmän. Oma lukunsa on tietenkin myös se, että hyönteisten viljely ei kuluta läheskään niin paljoa maapinta-alaa eikä se myöskään kuluta maaperää niin paljon kuin naudan tai soijan ja riisin viljely.

Ruohonjuuressa hyönteisruokaa myydään siksi, että mielestämme hyönteiset ovat eettisempi vaihtoehto eläinproteiinille - ja oivallinen välivaihe sille, että yhä useampi ihminen siirtyisi kokonaan kasvisruokaan.

Lisätiedot

  • EAN: 6430054830690
  • Ainesosat:

    Kanadalainen vastuullisesti tuotettu paahdettu trooppinen sirkka. Pakattu Suomessa

    Sirkat saattavat aiheuttaa allergiaoireita ihmisille, jotka ovat allergisia äyräisille.

  • Alkuperämaa: Kanada
  • Tuotetyyppi: Naposteltavat
  • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton