Mustapapu, keitetty, 400 g

Mustapapu, keitetty, 400 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

gluteeniton laktoositon lisäaineeton luomu vegaaninen
Proteiinipitoiset, esikäsitellyt mustapavut vedessä!

Yksityiskohdat

Mustapavut ovat maukkaita kuumina tai kylminä, sopivat salaatteihin, pataruokiin, keittoihin ja pasteijoihin.

Palkokasvit sisältävät runsaasti proteiineja sekä kuituja ja ovat ravintosisällöltään täysipainoista ravintoa sisältäen runsaasti mm. rautaa sekä B-vitamiineja.

Bionan mustapavut ovat luomulaatuisia eikä niihin ole lisätty suolaa eikä sokeria. Nämä mustapavut ovat valmiiksi kypsäksi keitettyjä, joten niitä on nopea ja helppo käyttää: huuhtaise ja lisää ruokaan! Nauti!

Tiesitkö, että mustapavut ovat hyväksi sydämelle ja mikä oleellisinta: maistuvat mainiointa ja vievät tehokkaasti nälän mennessään!?

Maailmanlaajuisesti katsottuna mustapavut ovat yksi eniten käytetyistä papulajikkeista. Suomessa niiden käyttö toistaiseksi on melko vähäistä - vaikka meksikolaisen ruuan buumi varmasti onkin lisännyt tuon uljaan papulajikkeen suosiota. Ja syystäkin - mustapavut maistuvat mahtavilta ja ovat terveyttä tulvillaan!

Mustapavuissa eniten flavonoideja kuin missään muussa papulajikkeessa.


Ihan kaikki pavut ovat ravinteikasta ruokaa ja hyväksi myös sydämelle, mutta mustapavut terhakoittavat terveellisyydellään kaikkein eniten. Tämä johtuu mustapapujen korkeasta antosyaniinipitoisuudesta, jota papujen tumma värikin indikoi.

Kaikki pavut sisältävät tunnetusti runsaasti kuitua, joka saa vatsan toimimaan ja nälän helpottamaan. Mustapavut edistävät ravinteikkaan ja monipuolisen koostumuksen ansiosta myös tutkitusti painonhallintaa.

Papuruuan puputtaneet tuntevat olonsa kylläiseksi pitkään, koska papujen sisältämä proteiini ja kuitu hidastavat molemmat vatsan tyhjenemistä.

Mustat pavut ovat sekä kuitu- että proteiinirikas kokemus: reilussa desistä mustia papuja saa napatuksi jo 8 grammaa proteiinia ja 7,5 grammaa kuituja.

Mustapavut ovat ravinteikkuuteensa verrattuna varsin vähäkalorisia eikä niissä ole tippaakaan tyydyttynyttä rasvaa. Runsaasti kuituja sisältävät pavut tekevät hyvää ruoansulatukselle. Papujen liukeneva kuitu pitää näläntunteen loitolla kun taas niiden liukenematon kuitu saa suolen toimimaan.

Jotta mustapapujen rautavarannot saisi elimistönsä hyödynnettäväksi parhaiten, kannattaa papuja popsiskella C-vitamiinipitoisten ruokien kanssa.

Tässäpä siis herkuteltavaksesi pussillinen luomuviljeltyjä kuivattuja mustapapuja. Mustapavut ovat maukkaita kuumina tai kylminä, sopivat salaatteihin, pataruokiin, keittoihin ja pasteijoihin.

VINKKI:
Kannattaa liottaa ja keittää papuja iso satsi kerrallaan ja pakastaa niitä sitten muutaman desin annoksissa - näin saat papuruljanssin sujumaan tanssin lailla! Kun on ihmisellä valmiiksi keitettyjä papuja pakastimessa aina valmiina, sujuu meksikolaishenkisenkin murkinan väsäämisen käden käänteessä!

”Elämä ei ole toivotonta, kun ihmisellä on hyvät talvivarastot”, totesi Veikko Huovisen Hamsterit -kirjan päähenkilö toiveikasta talvimieltä kohottaessaan. Hyvät talvivarastot voi kehkeyttää myös talvella - vaikkapa sitten keittämällä pakastimen täyteen mustapapuja!

Gallo pinto - mustapapumuhennos
3 rkl oliiviöljyä
5 dl keitettyä riisiä

4 dl mustia papuja keitettynä

 1 sipuli silputtuna

1 rkl jauhettua korianteria

 chiliä ja suolaa maun mukaan
sitruunaa puristettuna
(Lisukkeeksi, jos niin haluat: esim. paistettuja keittobanaaninsiivuja tai paistettuja tomaattisiivuja tai avokadoa)

Kuullota sipulisilppu öljyssä, isossa pannussa. Lisää sekaan mausteet ja keitetyt mustapavut. Paistele muutaman minuutin ajan. Nakkaa sitten sekaan keitetty riisi, sekoittele ja paistele viitisen minuuttia. Mausta suolalla ja purista joukkoon hiukan sitruunaa.

Tarjoile lisukkeiden kera tai sellaisenaan - hyvillä mielin!

VINKKI: Gallo pinton voit myös mainiosti tehdä kookosmaitoon. Tällöin maku on lempeämpi, kermaisempi ja vieläkin herkullisempi!

Tiedäthän myös sen, että mustapavutkaan eivät sinällään korvaa monipuolista ruokavaliota (muista pureskella hyvin ja syödä muutenkin tietoisesti) eikä muita terveellisiä elämäntapoja. Tärkeää on siis myös levon ja liikunnan tasapaino, yhteinen aika läheisten ja ystävien kanssa sekä syvään hengittäminen. Pyöräillessä kannattaa käyttää kypärää ja pimeällä liikuttaessa heijastinta. Tukalissa tilanteissa pää tulee pitää kylmänä ja laskea vähintään kymmeneen.

Vinkkaamme myös: Pyri näkemään elämässäsi enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Kohtele muita siten, miten tahdot itseäsi kohdeltavan. Muista, että valinnat vaikuttavat ja että tulevat sukupolvetkin haluavat varmasti elää planeetallamme.

Lisätiedot

  • EAN: 5032722309791
  • Ainesosat: Ainesosat: Mustapapu*, vesi. *= Luomulaatuinen.
  • Alkuperämaa: Yhdistynyt kuningaskunta
  • Tuotetyyppi: Pavut
  • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, luomu, vegaaninen