Lakritsinjuuri kokonainen, 60 g

Lakritsinjuuri kokonainen, 60 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

gluteeniton laktoositon lisäaineeton vegaaninen
Anna lakritsanjuuren lumota!

Yksityiskohdat

Tässäpä terveytesi tueksi kokonaista lakritsanjuurta, josta voit keittää vaikkapa vatsaasi vaalivaa teetä.

Lakritsikasvi on perusteellisimmin tutkittuja rohdoskasveja. Lakritsinjuuri vahvistaa avittaa painonhallintaa ja laittaa aineenvaihduntaan vipinää. Se lisää myös vastustuskykyä, parantaa ruuansulatusta, vaikuttaa suotuisasti ihon, nivelten ja luiden terveyteen, antaa energiaa ja tekee hyvää virtsa- ja hengitysteille. Se on ollut hyvin tärkeä perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä.

Lakritsikasvin tieteellinen nimi on Glycyrrhiza glabra L ja englanniksi Licorice root. Suomessa luontaislääkinnässä käytetään rohdosnimeä lakritsijuuri. Glycyrrhiza-sukuun kuuluu 18 lajia. Tärkein rohdokseksi käytetty laji on nimenmaan Glycyrrhiza glabra. Juuret ovat 5 cm paksut ja kuori sälöilevä, maku katkera ja kitkerä. Lakritsikasvia tulee myyntiin sekä luonnonvaraisista että puolivilleistä kasvustoista eri puolilta Eurooppaa ja Aasiaa.

Lakritsijuuressa on haihtuvaa öljyä, jossa on löydetty noin 80 ainesosaa. Sen juuressa on triterpeenisaponiineja (4-24%), pääasiassa glykyrritsiiniä ja sen johdannaisia (1-24%). Glykyrritsiini on noin 50-100 kertaa sokeria makeampaa. Lakritsijuuressa on myös flavonoideja, isoflavonoideja ja kalkoneita. Näihin ryhmiin kuuluvia yhdisteitä on tunnistettu noin 30. Lisäksi lakritsijuuressa on amineihin kuuluvia ainesosia kuten asparagiinia, betaiinia, koliinia sekä polysakkareista arabinogalaktaaseja. Juuri sisältää myös soijasaponiineja, hartsia, kumeja ja vahaa.

Viranomaiskannanotto:
Euroopassa rohdosalalla arvostetuimman viranomaisen eli Saksan lääkelaitoksen komissio E:n mukaan lakritsikasvi vaikuttaa antitussiivisesti (yskänärsytystä lievittävänä) ja ekspektoranttisesti (limaa irroittavasti). Sen käyttöaiheita ovat hengitysteiden tulehdukset ja myös mahatulehduksen lääkitseminen. Se toimii mietona laksatiivina. Komissio E:n monografian mukaan glykyrritsiiniä voidaan käyttää mahahaavan hoitoon 200-600 mg:n päiväannoksina. Käyttö olisi syytä rajoittaa 4-6 viikkoon, koska lakritsijuuri farmakologisina annoksina voi poistaa elimistöstä kaliumia.

Tällä tuotteella saattaa olla muitakin hyvinvointiasi lisääviä vaikutuksia, mutta tällä hetkellä emme voi valitettavasti kertoa niistä tämän enempää.

Lisätiedot

  • EAN: 555666,6430048231090,6430048231120,6430051821691
  • Ainesosat:
    Lakritsinjuuri, kokonainen
  • Alkuperämaa: Turkki
  • Tuotetyyppi: Lakritsi, Mausteet
  • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, vegaaninen