Kurkuma, jauhettu, 250 g

Kurkuma, jauhettu, 250 g
7,95 €
( 31,80 € / kg )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

gluteeniton laktoositon lisäaineeton luomu
Kurkumalla väriä ruokiin - ja pöpötkin pinteeseen!

"Terveysvaikutuksistaan kuuluisa kurkumaon kestosuosikkini. Sitä kannattaakin laittaa riisiin ja muihin ruokiin reippaasti, koska kurkuma pitää kivut ja tulehdukset aisoissa ja virkistää aivosoluja."

- Kati"Ihana kurkuma! Kurkumariisiä, currya, kurkumamaitoa, teen joukossa, smoothieen lisäbuustina, kasvonaamion tehoaineena epäpuhtaalle iholle, mutta mikä parasta: todella tehokas hampaiden valkaisija :)"

- Marianne“Päivä ilman kurkumaa on pilalla! Se käy kaikkeen. Porkkanakeitto kurkumalla ja kookosmaidolla saa hymyn huulille.”

- Jenni“Ihana elimistön tulehdustilojen hillitsijä. Kurkuman avulla olen päässyt kaikenlaisista kiputiloista, kuten päänsärystä kokonaan eroon.”

- Johanna

Yksityiskohdat

Tiesitkö, että kurkuma taistelee terveytesi tukena, Sinun puolellasi - kaiken maailman vaivoja vastaan?

Kurkuma (Curcuma longa) on voimakkaan keltainen mausteyrtti, jota on perinteisesti käytetty Etelä-Aasian keittiöissä, mutta myös lääkinnällisissä tarkoituksissa.

Kurkumasta voi varsin vähällä vaivalla valmistaa myös “golden milk” -nimelläkin tunnettua ”ihmejuomaa”, jolla on huikea määrä terveysvaikutuksia.

Kurkuma antaa ruoalle kauniin värin metsäisen kukkaisella tuoksulla. Kurkumaa on käytetty aasialaisissa kulttuureissa, kuten intialaisessa ayurvedassa ja perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä jo vuosituhansia.

Kurkuma on osa curry-maustesekoituksia ja se sopii hyvin riisi- ja linssiruokiin. Tämä hieman maanläheisen makuinen mauste sopii hyvin kesäkurpitsalle, pinaatille, kalalle ja kanalle. Kurkuma voi maistua alussa hieman kitkerältä ja sitä pitääkin osata käyttää oikein. Kitkerä maku häviää, kun kurkumaa hauduttaa kevyellä tulella öljyssä tai voissa noin kymmenisen minuuttia. Tämä myös voimistaa kurkuman makua. Kurkuman käyttö lääkinnällisessä ja terapeuttisessa tarkoituksessa perustuu suurimmaksi osaksi sen sisältämään kurkumiiniin, joka pitää huolta luista ja nivelistäsi. Kurkumiinilla on myös antioksidanttisia vaikutuksia.

Kurkuman käytön hyödyt keskittyvät sen sisältämään kurkumiiniin, joka kannattaa oitis napata "sisäiseksi sankarikseen".

Kurkuman hyödyt ja käyttö terveyden tukena:
Maustekäytön lisäksi kurkuman ansiot terveyden tukena ovat yltäneet viime aikoina paljon entistä laajempaan tietoisuuteen.

Kurkuman käytön hyödyt perustuvat suurimmaksi osaksi sen sisältämään kurkumiiniin, joka pitää huolta luista ja nivelistäsi. Kurkumiinilla on myös antioksidanttisia vaikutuksia.

Kurkuma taistelee monipuolisesti terveytesi tukena mm. tukien maksan, hengitysteiden, nivelten, luiden ja hermoston hyvinvointia. Nappaa siis kurkuma sisäiseksi sankariksi ja pidä sen avulla vastustuskyky kunnossa ja kolesterolinkin kurissa.


Kurkuman käytön hyödyt keskittyvät sen sisältämään kurkumiiniin, jonka tehoa hyvinvoinnin monipuolisena edistäjä ei turhaan ylistetä!

Kurkumalla saattaa hyvinkin olla muitakin terveysvaikutuksia mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tämän enempää.

Tiedäthän myös sen, että kurkumakaan ei tokikaan korvaa monipuolista ruokavaliota (muista pureskella hyvin ja syödä muutenkin tietoisesti) eikä muita terveellisiä elämäntapoja. Tärkeää on siis myös levon ja liikunnan tasapaino, yhteinen aika läheisten ja ystävien kanssa sekä syvään hengittäminen. Pyöräillessä kannattaa käyttää kypärää ja pimeällä liikuttaessa heijastinta. Tukalissa tilanteissa pää tulee pitää kylmänä ja laskea vähintään kymmeneen. Pyri näkemään elämässäsi enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Kohtele muita siten, miten tahdot itseäsi kohdeltavan. Muista, että valinnat vaikuttavat ja että tulevat sukupolvetkin haluavat varmasti elää planeetallamme.

Lisätiedot

  • EAN: 6430051821653
  • Ainesosat: Ainesosat: Luomutuotettu kurkuma.
  • Alkuperämaa: Intia
  • Tuotetyyppi: Kurkuma, Mausteet
  • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, luomu