Kikhernejauho, 500 g

Kikhernejauho, 500 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

laktoositon lisäaineeton luomu rawfood vegaaninen
Maistuva, monikäyttöinen gluteeniton jauho

”Kikhernejauho, toimii kuin kananmuna, mutta säilyy paremmin! Kikhernejauhoa täytyy aina olla saatavilla, koska se toimii oivana sidosaineena kaikenlaisissa taikinoissa, niin makeissa muffinsseissa kuin suolaisissa kasvispihveissäkin. Oma ehdoton suosikkini on kikhernekäs eli munaton munakas, joka syntyy kikhernejauhoista, vedestä ja mausteista. Kannattaa kokeilla. ”

- Saija

Yksityiskohdat

Luomulaatuista miedosti paahdettua kikhernejauhoa Rapunzelilta.

Toisella nimellä kikhernejauho tunnetaan gram-jauhona. Kasvispihvien, hummuksen ja kastikkeiden saostajana nopea ja maukas apulainen. Soveltuu myös lättyjen tai suolaisten wräppien valmistamiseen sekä leivittämiseen. Tuote on luontaisesti gluteeniton, mutta jauhetaan myllyssä, jossa käsitellään myös vehnää, joten jäämiä gluteenista voi olla.

Kikherne on yksi Rapunzelin jo vuonna 1991 Turkissa alkaneen biodynaamisen viljelyn kehittämiseen liittyvän projektin hedelmistä. Nyt yli 450 tilaa on mukana luomuviljelyssä. Osaamisen karttuminen ja laadukkaiden tuotteiden myynnin onnistuminen on luonut aktiivisen tuottajien verkoston jo 14 provinssin alueelle.

Tällä mainiolla tuotteella saattaa hyvinkin olla (muitakin) hyvinvointiasi lisääviä vaikutuksia, mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tämän enempää.

Tiedäthän sen, että tämäkään tuote ei tokikaan korvaa monipuolista ruokavaliota (muista pureskella hyvin ja syödä muutenkin tietoisesti) eikä muita terveellisiä elämäntapoja.

Tärkeää on siis muistaa myös levon ja liikunnan tasapaino, yhteinen aika läheisten ja ystävien kanssa sekä syvään hengittäminen. Pyöräillessä kannattaa käyttää kypärää ja pimeällä liikuttaessa heijastinta. Tukalissa tilanteissa pää tulee pitää kylmänä ja laskea vähintään kymmeneen.

On hyvä lisäksi pyrkiä näkemään elämässään enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia - ja kohdella muita siten, miten tahtoo itseään kohdeltavan. Kannattaa myös muistaa, että valinnat vaikuttavat ja että tulevat sukupolvetkin haluavat varmasti elää planeetallamme.

Lisätiedot

  • EAN: 4006040289005
  • Alkuperämaa: Turkki
  • Tuotetyyppi: Kikherne
  • Ominaisuudet: laktoositon, lisäaineeton, luomu, rawfood, vegaaninen