Kielenkaavin, eli kielenpuhdistin

Kielenkaavin, eli kielenpuhdistin
6,75 €

Saatavuus: Verkkokaupasta

Sinun puolellasi - pahanhajuista hengitystäkin vastaan.

"Kielenkaavin on mitä mainion ja tehokkain lisä suuhygienian parantamiseen! Yhdellä kaapaisulla saa kielen puhtaaksi aamuin illoin. Enää ei tarvitse hammasharjaa tähän hommaan. Ihan paras juttu jota suosittelen kaikille."

- Hanna

Yksityiskohdat

Miksi ihmeessä hankkisin kielenkaapimen? Esimerkiksi todella toimivaksi aseeksi pahanhajuista hengitystä vastaan!

Kielenpuhdistin
- hillitsee pahanhajuista hengitystä poistamalla kielen pinnalta hajua aiheuttavia bakteereja
- vähentää kariesta ja paradontiittia aiheuttavien bakteerien määrää
- matala rakenne vähentää yökkäysrefleksiä
- vähentää plakkia
- säännöllinen kielen puhdistaminen parantaa makuaistia
- ergonominen muotoilu ja pehmeä kaavinosa eivät vahingoita kieltä
- sopii aikuisille ja yli 10-vuotiaille lapsille

Käyttö:
Kielenpuhdistajaa ei saa painaa voimakkaasti kieltä vasten. Käytä samaa voimaa kuin hammasharjalla harjatessa.

Aluksi saattaa esiintyä yökkäämisrefleksiä, mutta se poistuu ajan kuluessa, jolloin kielen puhdistaminen aivan takaosasta lähtien sujuu vaivatta. Aluksi voit vähentää refleksiä pitämällä sormin kiinni kielen kärjestä.

- 1 – 2 krt päivässä
- puhdista kieli ennen hampaidenpesua
- työnnä kieli ulos ja vedä kaavinta kevyesti pitkin kielen pintaa juuresta kärkeä kohti useamman kerran. Puhdista ensin keskusta ja sitten sivut. Käytä puhdistajan sitä puolta, jossa on kumimainen uloke
- puhdistajan toisella puolella voidaan puhdistaa kielen reuna-alueita
- huuhdo kaavin jokaisen vedon jälkeen ja lopuksi huuhdo se vielä huolellisesti kuumalla vedellä
- puhdistuksen jälkeen huuhtele suu huolellisesti runsaalla vedellä
- pese hampaat normaalisti

Yllättävän moni meistä kärsii pahanhajuisesta hengityksestä - usein sitä edes itse tiedostamatta. Tutkimusten mukaan noin neljäsosa väestöstä kärsii ajoittain pahanhajuisesta hengityksestä ja n. 6 % kärsii siitä pitempään. Noin yhdeksässä tapauksessa kymmenestä syy on suuontelossa, useimmiten kielen pinnalla. Näiden bakteerien poistaminen käy nopeasti ja helposti hampaidenpesun yhteydessä siihen erityisesti suunnitellulla kielenkaapimella.

Hajun taustalla ovat suussa elävät bakteerit tai paremminkin niiden aikaansaama metabolia. Haju syntyy kun orgaanista ainesta, kuten ruoantähteitä, kuolleita epiteelisoluja ja syljen komponentteja hajoaa syljen sisältämien anaerobisten bakteerien vaikutuksesta suuontelossa. Bakteerien hajottaessa rikkipitoisia aminohappoja syntyy haihtuvia rikkiyhdisteitä, jotka ovat pahan hajun pääasiallisia aiheuttajia.

Kielen pinta on suuontelossa se alue, jolla useimmat (60–80 %) pahanhajuista hengitystä aiheuttavista bakteereista kasvavat. Pahanhajuista hengitystä muodostuu jos bakteerit lisääntyvät suun onteloissa tai niitä ei poisteta säännöllisesti. Huonon suuhygienian lisäksi pahanhajuista hengitystä aiheuttavat myös: vaurioituneet hampaat, ientulehdus, parondontiitti tai paikalliset infektiot kuten sammas. Syynä saattaa olla myös vähäinen syljeneritys, hengittäminen suu auki, kuorsaus, lääkitys, alkoholi ja tupakointi tai ruoantähteet hammasproteeseissa.

Suun onkaloihin muodostuvat bakteerit pitää poistaa usein, jotta niiden aiheuttama haju voidaan välttää. Tällöin on paikannettava suusta kaikki ne mahdolliset paikat, joissa bakteerit voivat elää ja lisääntyä rauhassa.

Pahanhajuisen hengityksen syy on 90 % suussa ja suosittelemme kääntymistä asiantuntevan hammaslääkärin puoleen, jotta kaikki suun sisäiset hajun aiheuttajat saadaan selvitettyä. Tällöin on korjattava mm. rikkoutuneet kruunut ja paikat sekä kariesvauriot ja parodontiitti.

Lisäksi on tärkeää käyttää päivittäin kielenpuhdistinta, kliinisesti testattuja antibakteerisia suuvesiä ja puhdistaa hammasvälit esim. hammaslankaimella.

Kielen puhdistamiseen suunniteltu kielenkaavin on hammasharjaan verrattuna paljon parempi ratkaisu. Hammasharja saattaa vaurioittaa kielen pintaa eikä poista bakteereja ja likaa kielestä yhtä tehokkaasti.

Hygieniasyistä suosittelemme uusimaan kielenkaapimen n. 3 kuukauden välein.

Lisätiedot

  • Alkuperämaa: Kiina
  • Tuotetyyppi: Kielenkaavin