Irish Moss, 100 g

Irish Moss, 100 g

Tuote ei valitettavasti kuulu enää Ruohonjuuren valikoimiin.

Selaa muita tuotteita osioissa:

gluteeniton laktoositon lisäaineeton rawfood vegaaninen
Meren herkku, kasvipohjaiseen saostukseen

Yksityiskohdat

Irish Moss (Chondrus crispus) on Atlantin rannikoilla kasvavaa punaista hyvin ravinnepitoista merilevää. Irish moss sisältää polysakkaroidia nimeltä karrageeni, jota on perinteisesti käytetty saostamiseen jo vuosisatojen ajan. Se sopii siis mainiosti kasviperäisenä liivatteen tapaan käytettäväksi kiisseleissä ja jälkiruoissa. Irish mossin jodipitoisuus on n. 24,5 ug / 100 g.

Käyttö:
- Raakana: pilko, liota noin puoli tuntia ja lisää saalaatin joukkoon
- Kuummennettuna: lisää keittojen, kastikeiden ja jälkiruokien saostukseen. Keitä noin 20-30 minuuttia.
- Raakaruokien saostaja: Huuhtele kupillinen (n. 30 g) Irish Mossia kylmässä vedessä. Laita merilevä reilun kokoiseen ilmatiiviiseen astiaan ja peitä vedellä. Laita suljettu astia jääkaappiin vähintään 24 tunniksi. Suositus on pitää astia jääkaapissa kuitenkin pari-kolme päivää, jonka jälkeen Kaada ylimääräinen vesi pois lävikön läpi. Näin sinulla on valmista merilevää raakaruokasi saostamiseen esimerkiksi blenderissä mielestesi ainesten kera.

Tällä mainiolla tuotteella saattaa hyvinkin olla (muitakin) hyvinvointiasi lisääviä vaikutuksia, mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tämän enempää.

Tiedäthän myös sen, että ravintolisä ei tokikaan korvaa monipuolista ruokavaliota (muista pureskella hyvin ja syödä muutenkin tietoisesti) eikä muita terveellisiä elämäntapoja. Tärkeää on siis myös levon ja liikunnan tasapaino, yhteinen aika läheisten ja ystävien kanssa sekä syvään hengittäminen. Pyöräillessä kannattaa käyttää kypärää ja pimeällä liikuttaessa heijastinta. Tukalissa tilanteissa pää tulee pitää kylmänä ja laskea vähintään kymmeneen. Pyri näkemään elämässäsi enemmän mahdollisuuksia kuin uhkia. Kohtele muita siten, miten tahdot itseäsi kohdeltavan. Muista, että valinnat vaikuttavat ja että tulevat sukupolvetkin haluavat varmasti elää planeetallamme.

Lisätiedot

  • EAN: 8437002393984
  • Ainesosat: Ainesosat: 100% Irish Moss (Chondrus crispus).
  • Alkuperämaa: Espanja
  • Tuotetyyppi: Merilevät
  • Ominaisuudet: gluteeniton, laktoositon, lisäaineeton, rawfood, vegaaninen