Härkäpapujauho, Aikola, 1 kg

Härkäpapujauho, Aikola, 1 kg
7,50 €
( 7,50 € / kg )

Saatavuus:Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

laktoositon lisäaineeton luomu maakunta vegaaninen
Härkäpapujauhosta laadukasta proteiinia ruoanlaittoon ja leivontaan

Yksityiskohdat

Kotimaisesta proteiinipitoisesta (29%) Aikolan härkäpapujauhosta saat kätevästi proteiinia ruokiisi. Suosittelemme käyttämään jauhoja esimerkiksi pizzapohjiin ja leivonnaisiin. Jauho vaahtoutuu myös hyvin esim. tehosekoittimessa.

Härkäpapujauho ei ole valitettavasti virallisesti gluteeniton, koska se jauhetaan myllyssä, jossa jauhetaan muitakin viljoja. Siksi se saattaakin sisältää jäämiä muista viljakasveista, jotka sisältävät gluteenita. Itse härkäpapu on luontaisesti gluteeniton, joten riippuen henkilön herkkyydestä, jauho voi soveltua.

Leivontaan härkäpapujauho soveltuu; voit käyttää kokonaisjauhomäärästä n.15-20 % jauhoa ja jos teet esim, räiskäleitä määrän voi nostaa n. 40 %:n kokonaisjauhomäärästä. Se ei nouse juuri lainkaan, joten erilaiset nostatusaineet ovat suositeltavia.

Hyvä ruoka on monipuolista ja se sisältää riittävästi proteiinia. Riittävän proteiinin päivittäinen saanti onkin hyvän syömisen perusta.

Valtion ravitsemusneuvottelukunnan suositusten mukaan proteiinin osuus päivittäisestä energiansaannista tulisi olla 10–20 % ja suomalaisten saanti on noin 17 %. Suuremmankin proteiinimäärän saannista (20–30 %) on nähty usein olevan hyötyä terveydelle ja painonhallinnalle.

Proteiinin saantiin kannattaa kiinnittää huomiota. Proteiini lisää kylläisyyden tunnetta ja pitää nälän pidempään loitolla. Kasvisruoka sisältää tyypillisesti vähemmän proteiinia, sen vuoksi proteiinipitoisten kasvistuotteiden kehittäminen on merkityksellistä.

Palkokasvit, kuten herne, sisältävät runsaasti tärkeitä ravintoaineita – eritoten proteiinia. Vaikka proteiinien tarve vaihtelee yksilöllisesti, kasvuikäiset, vanhukset ja aktiivisesti liikkuvat tarvitsevat proteiinia normaalia enemmän.

Härkäpapupannukakut kahdelle:
1,5 dl härkäpapujauhoja
1 rkl mantelijauhoja
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl kanelia
1/4 tl leivinjauhetta
noin 2,5 dl mantelimaitoa
rypsiöljyä paistamiseen
marjoja ja siirappia tarjoiluun

1. Sekoita kuivat aineet yhteen. Lisää mantelimaito ja sekoita tasaiseksi.
2. Anna taikinan turvota noin 10 minuuttia.
3. Kaada lettupannulle tilkka öljyä. Kaada sitten lettupannun kolot lähes täyteen taikinaa. Käännä pannukakut, kun pinta alkaa hiukan hiukan kuplia ja paista vielä hetki toiselta puolelta.
Tarjoa marjojen ja siirapin kanssa.

Paulähteen Vihannestila viljelee ja jatkojalostaa härkäpapua sekä luonnonmukaisena, että tavanomaisena viljelynä. Tavoitteenamme on tarjota ruuanlaittajille suomalaisia mutkattomia raaka-aineita, jotka rasittavat luontoa mahdollisimman vähän, ja omaavat korkeita pitoisuuksia ravintoaineita. Me Paulähteen Vihannestilalla kunnioitamme kotimaista ruuantuotantoa, perinteitä sekä puhdasta luontoa.

Tällä mainiolla tuotteella saattaa hyvinkin olla (muitakin) hyvinvointiasi lisääviä vaikutuksia, mutta valitettavasti emme voi kertoa niistä tämän enempää.

Lisätiedot

  • EAN: 6430049540511,6430049540528
  • Ainesosat: Ainesosat:
    Härkäpapujauho*.
    *= luomulaatuinen

    Ravintosisältö/ 100 g:
    energiaa 1524 kJ/364 kcal, rasvaa 1 g, hiilihydraattia 58,5 g,josta sokereita 2,0 g ja josta tärkkelystä 39 g, proteiinia 29,50 g, ravintokuitua 25 g, Natrium 0,01 g, Kalium 9 mikrog, Kalsium 103 mg, Fosfori 421 mg, Rauta 6,7 mg, Sinkki 3,1mg, A-vitamiini 31,8 mikrog, C-vitamiini 1,4 mg ja foolihappo 423 mikrog
  • Alkuperämaa: Suomi
  • Tuotetyyppi: Härkäpapu