Espressokahvi, jauhettu, 250 g

Espressokahvi, jauhettu, 250 g
8,50 €
( 34,00 € / kg )

Saatavuus: Verkkokaupasta

Selaa muita tuotteita osioissa:

laktoositon lisäaineeton luomu vegaaninen
Ainutlaatuinen espresso!

"Aamun peruspilari, vahva pehmeä maku hellii hyvän kahvin ystävää, ja silmät aukeaa uuteen päivään!"

- Elina

"Aamun pelastus! Makuna mitä mojovin. Ei iliman tätä espressoa sementtisilimät aukea aamun tohinoihin :) Ihan the BEst!"

Yksityiskohdat

Gran Palomar Espresso Organico on miellyttävän savuntuoksuinen erikoiskahvi, jonka maku on tasapainoinen. Soveltuu Espresson, cappuccinon ja lattekahvin tekoon.

Gran Palomar koostuu erikoisvalikoimasta parhaita luonnollisia Arabica-kahvipapuja, joita viljellään Inkojen Andien korkeilla rinteillä, Amatsonian alueen sademetsissä. Viljelyalueet vaihtelevat 1200 metristä 1800 metriin. Perussa ja Ranskassa myönnetyt kansainväliset tunnustuspalkinnot ovat takeena Gran Palomarin erinomaisesta laadusta.

Gran Palomarin hienonhienon maun salaisuus piilee sen alusta loppuun tarkasti valvotussa tuotantoketjussa, joka alkaa Perun kahviviljelmiltä ja päättyy Suomeen. Täällä kahvi paahdetaan tuoreena ja pakataan hellävaroen ja taidolla.

Erinomaisen laadun lisäksi tätä kahvia viljellään luonnonmukaisesti ja myydään reilun kaupan periaatteella. Nämä ominaisuudet tekevät Gran Palomarista yhden vetovoimaisimmista kahveista Suomessa ja muualla maailmassa.

TämäGran Palomar on erittäin korkealla Amazonian sademetsän puoleisilla Andien rinteillä kasvanut erikoiskahvi. Kahvista tulee sitä aromikkaampaa, mitä korkeammalla se kasvaa, koska saa rauhassa hitaasti kysyä täyteen makuunsa. Gran Palomar-kahvit poimitaan käsin, jolloin vain kypsät kahvimarjat pääsevät mukaan. Kahvipavut pestään lähdevedellä ja kuivataan auringossa, jolloin ne saavat kuivua hitaasti, jonka ansiosta ne saavat ominaisen, suklaisen makunsa.

Gran Palomar-kahveissa käytetään perinteisiä arabica-kahvilajikkeita: Caturraa, Bourbonia ja Typicaa. Paahtomestareiden vankkumattoman ammattitaidon tuloksena kahvipavuista saadaan irti kaikki niiden suklaiset ja manteliset aromit uljaasti esiin. Cafetorian väki suositteleekin Gran Palomar -luomukahveja aivan erityisesti heille, jotka pitävät täyteläisistä ja aromikkaista, mantelisen suklaisista kahveista. Maista ja ihastu itsekin!

Kahvinviljelijöiden tukeminen ja hyvä yhteistyö ovat tämän kahvin Ruohonjuuren asiakkaiden iloksi paahtaneen Cafetorian toiminnan peruspilareita. 
- Jo alusta asti olemme hankkineet kahvit suoraan viljelijöitä reiluilla hinnoilla. Teemme pitkiä sopimuksia viljelijöiden kanssa, jotta he voivat kehittää omaa toimintaansa. Esimerkiksi 16 vuoden yhteistyön aikana Gran Palomar -kahvitilalla on rakennettu hyvä taimitarha, kahvilaboratorio sekä koulun ja kirkko kylälle. 
Pyrimme siihen, että jokainen saa työstään kunnon palkan - niin kahvinpoimijat, viljelijät ja kaikki muutkin, jotka tekevät laatukahvimme mahdollisiksi. Uskomme siihen, että kun ihminen saa kunnon palkan omasta työstään, hän myöskin huolehtii kahveista, luonnosta, itsestään sekä työkavereista paremmin, pyrkien aina parhaaseen lopputulokseen, Cafetorian perustajat Mia ja Ivan filosofoivat.

Cafetorian juuren juontavat lomamatkaan Perussa. 
- Olimme Ivanin kanssa ensimmäisellä yhteisellä lomamatkalla Perussa kun maistoimme siellä paahdettua Gran Palomar -kahvia, joka oli meidän mielestämme niin hyvää, että päätimme alkaa tuoda sitä Suomeen, Mia taustoittaa.

Maahantuonnin aloittamisen aikoihin Perusta kotoisin oleva Ivan työskenteli Nokialla tutkimusinsinöörinä ja Mia taasen oli DHL:n pikakuriiri. Muutaman ensimmäisen vuoden raakakahvia myytiin muille pienpaahtimoille pohjoismaissa. Oma paahtotoiminta aloitettiin vuonna 2005, josta alkaen paahtohommia on paiskittu Cafetorian omassa pienpaahtimossa Lohjalla.

Cafetorian ensimmäisiä tuotteita olivat Gran Palomar -kahvit, joita jo ihan alusta asti on ollut valikoimissa kolmena versiona: vaalea- ja tummapaahtoiset suodatinkahvit sekä espressokahvi. Vaaleapaahtoinen Gran Palomar -kahvi on paahdettu perinteiseen suomalaiseen makuun sopivaksi kun taas tummapaahtoinen versio on makuprofiililtaan enemmän keski-eurooppalaistyylinen.

Ruohonjuuren parhaan kahvin tittelinkin taannoin napannut Gran Palomar -sarjan tummapaahtoinen kahvi on ihan asti ollut Cafetorian suosituin kahvi. Laatukahveja arvostavien keskuudessa kehuja kahmii myös saman sarjan espresso, joka on erittäin herkullinen sekä espressona että maitokahveissa käytettynä. 

Cafetoria hankkii reiluilla pelisäännöillä tuotetut luomukahvinsa suoraan viljelijöiltä. Pelkkä luomuus ja reiluus ei cafetorialaisille riitä, vaan maahantuontiinsa kelpuutettavien kahvien tulee olla myös ensiluokkaisen herkullisia.

Lisätiedot

  • EAN: 6430021040053
  • Ainesosat: Ainesosat: Kahvi (Lajikkeet: Caturra (60%), Typica (20%), Pache (10%), Bourbon (10%))
  • Alkuperämaa: Peru
  • Tuotetyyppi: Espresso
  • Ominaisuudet: laktoositon, lisäaineeton, luomu, vegaaninen