YRTEISSÄ ON VOIMAA

Joko tunnet Sonnentorin luomuyrtit ja niiden tervehdyttävät vaikutukset?

Yrteissä on voimaa! Nyt keskitytään yrtteihin ja niiden käyttöön teenä - ja kurkistetaan myös Sonnentorin yrttiteevalikoiman ideologiaan.

Yrteissä on enemmän voimaa kuin uskotkaan. Kiehauta vesi, anna lempiyrttisi hautua ja jatka tämän juttusen lukemista lempiteetäsi hörppien. Nyt keskitytään yrtteihin, niiden voimaan ja käyttöön teenä – ja samalla kurkistetaan myös Sonnentorin uudistuneen yrttiteevalikoiman ideologiaan.

Itävaltalaiseen Sonnentoriin olet luultavimmin törmännyt Ruohonjuuren mauste- ja yrttihyllyillä. Kyseinen yritys on perustettu 1988 ja voidaan sanoa, että on yksi maailman uraauurtavista luomuyrttivalmistajista. Alunperin haluttiin kerätä paikallisilta viljelijöiltä erikoisuuksia ja markkinoida niitä sekä paikallisesti että kansainvälisesti Naurava Aurinko -logon alla. Ihan toimintansa alusta asti yritys on toiminut vastuullisesti ja reilusti, tuotantoketjun kaikkia kumppaneita kohtaan. Hommaa pyöritetään täysin luonnon syklejä ja luontoa kunnioittaen aina siementen kylvämisestä tuotepakkauksiin asti. Nykyään Sonnentor työllistää 330 ihmistä Itävallassa sekä 150 työntekijää Tsekeissä. Sonnentor-tuotteisiin yrttejä ja muita kasveja viljelee yli 300 luomuviljelijää. 

Tempaise yrttejä hyvinvointisi tueksi – hörpi itsesi terveeksi ja elinvoimaiseksi!

Sonnentorin tuoteperhettä kuvaavat luonnolliset ja täyteläiset maut; huolellisesti käsitellyt yrtit, jotka tukevat kokonaisvaltaista hyvinvointia. Yrtit tulevat suoraan paikallisilta tiloilta, joissa yrtit hellävaraisesti kuivataan ja pakataan käsin, ympäristöä kunnioittaen. Jokainen pakkaus sisältää oleellista tietoa yrttien vaikutuksista sekä makuelämyksistä.  

Itävallan Waldviertel-aluueella yrttien ja kasvien tervehdyttävistä vaikutuksista on ollut perinteistä tietoa jo pitkään. Tiedetään, että jokaisella yrtillä on hoitava vaikutus. Ja suurin osa näistä yrteistä ja kasveista kasvaa aivan kotimme lähellä. 

Puhdistavat yrtit.  Teen juonti on yksi parhaimmista tavoista edesauttaa kehon puhdistumista ja vilkastuttaa kroppamme aineenvaihduntaa. Esimerkiksi nokkonen, hamppu ja voikukka vaikuttavat elvyttävästi ja puhdistavasti kehossa.   

Kesäiset yrtit. Kesäiset yrtit tunnetaan kauniista kukkasista – mutta ovat myös loistavia kavereita tukemaan hyvinvointia teekupposen muodossa. Kokeile hyvinvointisi tukena kesäisen kukkaisia yrttejä kuten kamomillaa, kehäkukkaa tai mäkikuismaa ja nauti kuppi hyvinvointia vaikkapa illan suussa. 

Miesten ja naisten yrtit. On olemassa yrttejä, jotka sopivat paremmin miehille kuin naisille – tai toisinpäin. Vadelmanlehtitee on esimerkiksi saavuttanut suuren suosion naisten keskuudessa kun taas maitohorsma tukee erityisen hyvin miesten hyvinvointia.

 

Sitruksiset yrtit vaikuttavat piristävästi ja mieltä kohottavasti ja sopivat täydellisesti kesän kuumiin päiviin.  Toki niistä voi mainiosti nauttia vuoden ympäri. Loistavina esimerkkeinä sitruksisista, rakastettavan raikastattavista yrteistä, ovat sitruunamelissa, sitruunaverbena, oliivinlehti ja sitruunaruoho.

Minttu on maailmanlaajuisesti tunnettu vilvoittavana ja raikkaalta maistuvana yrttinä. Erilaiset mintut toimivat loistavana osana teesekoituksia mutta toimivat myös yksin täysin mainiosti. Tiesitkö, että minttulajikkeita oli yli kolmekymmentä erilaisra? Sonnentor on tarkoin valinnut juuri sopivimmat minttulajikkeet omiin yrttiteesekoituksiinsa. Esimerkiksi piparminttu ja omenaminttu sopivat loistavat pitämään pään kylmänä ja hermostumisen hallinnassa. 

Rauhoittavat yrtit kuten laventeli, siankärsämö ja lehmuksenkukka auttavat meitä rauhoittumaan ja saavuttamaan tyynen ja tasapainoisen mielen. 

Eri vuodenaikoina eri yrttien vaikutukset korostuvat. Osa yrteistä vahvistaa vastustuskykyämme ja vaikuttaa kehossa lämmittävästi. Lämmin teekupponen on hyvinvointia lisäävä valinta esimerkiksi kurkkukivun yllättäessä ja lentsun pukatessa päälle. Kokeile viluoireiden ilmaantuessa kuppi teetä, jossa on salviaa, timjamia tai seljanmarjan kukkaa. 

Vatsavaivat ja ruoansulatushäiriöt yleistyvät hektisen elämäntyylin myötä. Kun haluat tukea ruoansulatusta ja vatsasi hyvinvointia, kannattaa kokeilla fenkoli- tai malvateetä. Nämä yrtit auttavat kehon tasapainon löytämiseksi.

Tutustu koko Sonnentorin teevalikoimaan tästä ja hörpi itsesi entistäkin ehommaksi!