Voimajuomaa käden käänteessä!

Olen vanhempainvapaalla esikoiseni kanssa ja vaikka minua varoitettiin että vauva-ajan päivät valuvat sormien välistä ja ennen lapsen syntymää pitää osata nauttia kiireettömyydestä, en osannut odottaa aivan tätä kiirettä.

En tarkoita että yritän edes tehdä kaikkea mitä tein ennen nuoren herran syntymää vaan ennemminkin jo pelkkä mini-ihmisen tarvelista on sen verran kattava, että välillä omat syömiset, juomiset ja nukkumiset jäävät jalkoihin.

Onneksi, ONNEKSI, sain väsyneillä aivoillani älynväläyksen hankkia kotiin valmiita pirtelösekoitteita. Ravinnetiheytensä ansiosta hyvälaatuisen valmiit jauhesekoitteen sopivat juuri hyvin tilanteisiin, joissa nälkä kurnii ja jotain pitäisi saada syötyä nopeasti ja helposti.

Neuvolan tätikin sanoi kertoessani tästä, että tämä on loistava tapa varmistaa äidin omakin ravinnonsaanti. Vauva kyllä ottaa rintamaidon kautta omansa.
Perheessämme on myös tapana tehdä aamuisin pirtelöt tai illalla valmiiksi tuorepuurot, molempiin olen hankkimiani jauheita kokeillut ja saanut hiljaista hyväksyntää mieheltäni.

Yksinkertaisimmillaan ja itsekseni kotona vauvan kanssa ollessa sekoitan näitä veteen, jos on oikein kiire mutta pirtelöön suosittelen seuraavaa helppoa ’Kotiäidin kiirekulautus” sekoitusta. Tarvitset blenderin ja yhden vapaan käden (Toisella voi pitää vauvaa tai vaikka puhua puhelimessa).

Laita blenderiin lasillinen vettä, banaani, manteleita, tuoretta minttua kaksi oksaa ja mustikkaa sekä tietysti valitsemasi smoothie-jauhe. sekoita hyvin, anna asettua ja lounas on valmis.

Teksti ja kuvat: Mia Backman