Vihreä tee – planeetan terveellisin kulauteltava?

"Jos tahdot parantaa elämänlaatuasi yhdellä muutoksella, ala nauttia vihreää teetä päivittäin”, Herbal Jedinä tunnettu Yarrow Willard suosittelee.

Willardin mukaan vihreä tee on ykkössuperfood maailmassa: mitä enemmän sitä tutkitaan, sitä enemmän terveyshyötyjä löydetään. Maailmassa vihreää teetä juodaan enemmän kuin kahvia. Vihreällä teellä on pitkät perinteet etenkin eri puolilla Aasiaa: Japanissa, Kiinassa ja Intiassa.

Vihreän teen terveyshyödyt pohjautuvat pitkälti sen antiokdisanttirikkauteen. Laadukkaan, vihreän teen nauttimisen on huomattu vaikuttavat suotuisasti mm. painonhallintaan, kolesteroliin sekä sydän ja verisuoniterveyteen. Antioksidanttirikkaana vihreä tee tekee hyvää myös aivoille ja sen on havaittu myös tasoittavan mielen kuohuja ja vahvistavan  psyykkistä suorituskykyä. Saisiko olla kupillinen?

Maailmassa vihreää teetä juodaan enemmän kuin kahvia. Laadukkaan, vihreän teen nauttimisen on huomattu vaikuttavat suotuisasti terveyteen.
Matcha on hienoksi jauhettua vihreää teetä, jota on käytetty perinteisesti osana teeseremoniaa ja buddhalaismunkkien meditaatioharjoituksia. Perinnetiedon mukaan matcha-tee auttoi munkkeja keskittymään ja edistämään mielenrauhaa. Japanilaisessa teeperinteessä matcha on kaikkein arvostetuin tee, koska sen terveydelle edulliset vaikutukset ovat äärimmäisen monipuoliset.