Vastuullisen oliiviöljyn jäljillä

Oliiviöljyhuijaukset puhututtavat aika ajoin - ja ihan syystä. Me Ruohonjuuressa olemme onnellisia ollessamme vuorenvarmoja siitä, että kaikki oliiviöljymme ovat aitoa, laadukasta herkkua. Tässä jutussa tutustumme Foodin-sarjan oliiviöljyn taustoihin.

Oliiviöljyhuijaukset puhututtavat aika ajoin. Me olemme onnellisia ollessamme vuorenvarmoja siitä, että kaikki oliiviöljmme ovat aitoa, laadukasta herkkua.

Ruohonjuuren asiakkaita ja henkilökuntaakin hurmanneen Foodinin oliiviöljyn valmistaa vankalla ammattitaidolla ja rakkaudella yli 150 vuotta toiminut kreetalainen perheyritys. Tämän perinteikkään oliiviöljyvalmistajan oliivitarhat sijaitsevat 100–200 metrin korkeudessa merenpinnasta ja ne on istutettu jo monta sukupolvea sitten.

Oliiviöljyssä käytettävät Koroneiki-oliivit kerätään hellävaraisesti luontoa kunnioittaen. 

Luomuviljellut oliivit kerätään säkkeihin tai metallisiin rasioihin, eikä niitä pinota päällekkäin. Öljy puristetaan oliiveista vuorokauden sisällä niiden keräämisestä, jonka ansiosta oliivien happopitoisuus on matala (0.3 %) ja maku mitä mahtavin!

Öljynpuristus tapahtuu matalassa lämpötilassa (alle 28 astetta), jolloin öljyn maku ja terveyttä edistävät ainesosat säilyvät elementissään.

Kun öljyn koostumus on tasoittunut, se pullotetaan. Hellävaraisen käsittelyn tuloksena öljyn väri on kullahtava ja mausta voi erottaa esimerkiksi  juuri leikatun ruohon, tomaatinlehden sekä vihreän mantelin vivahteita. Oliiviöljyn korkea polyfenolipitoisuus maistuu suussa lempeänä pippurisena potkuna – mikä onkin asia, josta laadukkaan oliiviöljyn yleensä tunnistaa.

Oliiviöljyhuijaukset puhututtavat aika ajoin. Me olemme onnellisia ollessamme vuorenvarmoja siitä, että kaikki oliiviöljmme ovat aitoa, laadukasta herkkua.

Tiesitkö tämän Koroneki-oliiveista?

Foodinin oliiviöljyssä käytetään vain arvostettuja Koroneki-lajikkeen oliiveja (Olea Europa var. Microcarpa alba). Koroneki-oliiveja on viljelty yli 1000 vuotta ja niitä pidetäänkin oliivien “kuningattarena”. Lajikeessa on vahva aromi ja erityisen korkea polyfenolipitoisuus (396 mg / kg). Juuri polyfenolien ansiosta laadukas oliiviöljy on terveydelle ylivertainen valinta: neitsytoliiviöljyn polyfenolit suojaavat veren lipidejä hapetusstressiltä, kun öljyä nautitaan päivittäisen saantisuosituksen verran 20 g (sisältää 7.9 mg polyfenoleja).

Koroneiki-oliiveissa on myös merkittävä määrä oleokantaania, joka saa aikaan pienen polttavan tuntemuksen kitalaessa. Sen on todettu joissain tutkimuksissa olevan yhteydessä terveysvaikutteisuuteen.

Tiesitkö, että oliiviöljyä voit käyttää myös ihonhoidossa? Se suojaa ja ravitsee ihoa varsin tehokkaasti. Voit käyttää oliiviöljyä myös ihon puhdistukseen: levitä sitä puhtaalle, pyyhekuivalle iholle, jolloin öljy muodostaa iholle kosteutta sitovan öljymäisen kalvon.