Testaa nyt terveytesi tila!

Mieheni huomautti minulle hetki sitten, ettei muista aikaa milloin minä en olisi niistänyt iltaisin sarjatulena. Vasta tästä tajusin että vaivihkaa, niiskuttamiseni ja nenäliinojen mukana kanniskelu oli tullut niin arkiseksi, etten edes ollut huomannut että tätä oli jatkunut jo useamman vuoden.

Tehdystä huomiosta järkyttyneenä päätin hommata Medigoon kotitestin, jolla pystyy testaamaan onko mahdollisesti allerginen jollekin asialle, eli onko veressä tähän viittavia vasta-aineita.

Samalla kun tämä testi tuli ajankohtaiseksi, päätimme testata mieheni mahdollisen Diabetes 2-geeniperimän ja molemmilta meiltä vielä kokonaiskolesterolit.

Olemme sokerihiiriä ja omalla kohdallani on melko varmaa että Diabetes 2 vaanii isäni puolelta, mutta mieheni kohdalla haluamme varmuuden. Mitä taas tulee kolesteroliin, syömme joka aamu kasvismunakkaan ja pelkästään jo päivittäinen runsas kananmunien käyttö on hyvä syy katsoa missä mennään kolesterolin kanssa.

Testien tekeminen itsessään oli helppoa. Allergiatesti antoi suuntaa-antavan tuloksen veritipasta, myös kolesterolit mitattiin itse samalla tavalla. Diabetes-2-testi sen sijaan vaatii laborationäytteen lähettämisen eteenpäin mutta tulokset tulevat silti kätevästi omaan sähköpostiin. Kuinka helppoa!

Pelkkä testaaminen muistutti siitä, että omassa terveydessä on paljon asioita mihin ei muistakaan kiinnittää huomiota. Ja toisaalta, jos ongelmia ei löydy vaikka jokin asia on mietityttänyt, voi turhan huolen heittää pois asian tiimoilta. Jäämme odottamaan, alkaako elämäntaparemontti.

Teksti ja kuvat: Mia Backman