Superpiknik Ruohonjuuren tapaan

Kesäkuu on piknikkien juhla-aikaa, ja Kansainvälistä piknikpäivää vietetäänkin 18.6. Piknikillä kuitenkin tuppaavat toistua samat "hitit" kerrasta toiseen - patonki, juustot, mansikat, sipsit ja viinirypäleet. Olisiko jo aika vaihtaa levyä?

Esittelyssä superruokien makumaailmasta inspiroitunut piknik Ruohonjuuren tapaan, ole hyvä!

Piknikille suunnataan useimmiten hellekeleillä, jolloin tunnetusti tekee mieli paitsi raikasta juotavaa, myös suolaista naposteltavaa. Ruohonjuuresta löydät paremmat vaihtoehdot suolaisen nälkään.

Suolaista naposteltavaa / alkupalaa

Lehtikaalisipsit
Tuoreita vihanneksia
Musta tahini (dippi)

Lehtikaalisipsit ovat astetta fiksumpi -ja vegaaninen- vaihtoehto perinteisille perunalastuille. Musta tahini on jo värinsä puolesta täpötäynnä flavonoideja, eikä mausta tosiaankaan tarvitse tinkiä verrattuna tavanomaisiin kermaviili- ja salsa dippeihin. Kokeile mustaa tahinia tuoreiden vihannesten, vaikkapa miniparsakaalien tai porkkanatikkujen kanssa! Vinkki: Voit lisätä vihanneksiin ripauksen suolaa tai sitruunapippuria antamaan vieläkin lisää makua.

Pääruuaksi Goji-wrapit

Wrapit korvaavat vaalean patongin tyhjät hiilarit superherkullisella ja terveellisellä tavalla.

Ainesosat:

 

Valmistus:
1. Sekoita kurkkukuutiot, tomaatit, persilja, kikherneet ja sipulit isossa kulhossa.
2. Lisää goji-marjat, sitruunamehu ja sumakki, sekoita kevyesti.
3. Sivele jokaiselle wrapille 1 tl cashewtahnaa ja lisää muutama avokadosiivu.
4. Lisää täyte wrappien keskelle ja rullaa tiukasti valmiiksi wrapiksi.

Raikasta naposteltavaa

Vesimeloni
Kirsikat ja mustikat

Ei piknikkiä ilman kesän tuoreita, makoisia antimia! Kesällä mansikat ovat makeimmillaan, ja mikä parasta, niitä löytyy myös lähituotettuna. Kesän kolmannen mansikkalaatikkokohdalla saattaa silti alkaa niin sanotusti ”tökkimään”. Vaihtelua saat pakkaamalla mukaan mansikoiden sijaan vesimelonia, kirsikoita ja mustikoita, jotka ovat kaikki pullollaan hyvää tekeviä ominaisuuksia.

Jos painavan vesimelonin kainalossa kiikuttelu ei kiinnosta, kokeile sen sijaan raikasta melonivettä!

Juotavaksi jääteetä

Clipperin mangolla maustetusta vihreästä teestä syntyy raikas jäätee vain muutamassa hetkessä!

Vihreä mangojäätee

• 1 l kannu vettä
• 4–5 tl Clipperin vihreää teetä, Mango

Hauduta tee ohjeiden mukaisesti kuumalla vedellä. Kun haudutus on valmis, poista lehdet ja anna viilentyä ensin huoneenlämmössä 5–10 min, minkä jälkeen pane se jääkaappiin. Kun tee on täysin viilennyt, lisää halutessasi jäitä.

Ps. Aikuisille piknikkaajille saattaa hyvinkin maistua helteiden hehkutellessa myös oma Ruohonjuuri-oluemme.

Jälkiruoaksi raakasuklaapalloja

Hamppurouheella ryyditetyt raakasuklaapallot ovat helppo ja herkullinen retkieväs – sekä karkkia, pullaa ja perussuklaata huomattavasti hyväätekevämpi vaihtoehto.

Hamppu-raakasuklaapallot

• 1 dl luomu maapähkinätahnaa (crunchy)
• 4 rkl intiaanisokeria
• 4 rkl kylmäpuristettua kookosöljyä (juoksevana)
• 1⁄2 tl jauhettua vaniljaa
• 2 dl tattarihiutaleita
• 1⁄2 dl hamppurouhetta
• 1⁄2 dl auringonkukansiemeniä
• 3 rkl raakakaakaojauhetta
Pinnalle: kookoshiutaleita

Sekoita kulhossa huoneenlämpöinen maapähkinätahna, intiaanisokeri, juoksevaksi lämmitetty kookosöljy ja vaniljajauhe. Lisää kuivat aineet maapähkinäseokseen ja puristele käsin tasaiseksi massaksi.

Pyörittele suklaamassasta pieniä palloja ja kierittele ne lopuksi kookoshiutaleissa. Aseta suklaapallot tarjottimelle ja nosta jääkaappiin jähmettymään 4 tunniksi.

Superia piknik-kautta – Ruohonjuuresta!