Sitruunainen raakakakku

Raikkaan sitruunainen raakakakku on helppo valmistaa ja vielä helpompi herkutella! Raakaleipomuksia ei laiteta uuniin, vaan ne tekeytyvät kylmässä.

Pohja:
• 5 dl cashew-pähkinöitä + vettä
• 1 dl kookosöljyä
• 200 g viikunoita tai taateleita

Täyte:
• 4 dl mantelijauhoa tai muuta jauhoa
• 2 dl hunajaa
• 2 luomusitruunan puristettu mehu
• 1 tl vaniljajauhetta
• 1/2 tl suolaa
• 3/4 dl kookosöljyä

Koristeluun:
• kookoshiutaleita tai kookoslastuja ja sitruunaviipaleita

Laita cashew-pähkinät likoamaan kylmään veteen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Valuta ja laita tehosekoittimeen. Lisää kookosöljy ja viikunat.

Anna seoksen pyöriä tehosekoittimessa, kunnes massa ja hienontunut. Levitä seos leivinpaperilla vuoratun, halkaisijaltaan 24-26 cm irtopohjavuoan pohjalle. Nosta pakastimeen siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Mittaa tehosekoittimen kulhoon mantelijauho, hunaja, luomusitruunan puristettu mehu, vaniljajauhe, suolaa + jodia ja kooko-
söljyä. Sekoita tehosekoittimessa tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte pohjaosan päälle ja laita pakastimeen muutamaksi tunniksi tai yön yli. Suojaa vuoka kelmulla tai foliolla.

Säilytä pakastimessa tarjoiluhetkeen saakka ja leikkaa kerrallaan tarjotta va määrä suoraan pakastimesta lautaselle. Koristele kookoshiutaleilla tai -lastuilla ja sitruunaviipaleilla.