Valmennamme sinut entistä ehommaksi!

Kampin Ruohonjuuresta saat nyt myös ravintovalmennusta – sinun hyvinvointisi ja terveytesi tueksi.
Ruohonjuuren hyvinvointivalmennuksesta vastaa dipl. ravinto- ja fytoterapeutti Mariel Mettälä. Varaa oma aikasi tästä

Ravintovalmennus

 

”Nimeni on Mariel ja työskentelen ravinto- ja fytoterapeuttina Kampin Ruohonjuuressa. Olen pienestä pitäen ollut kiinnostunut ruoasta ja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, mutta olen myös luonteeltani nautiskelija; terveellisen elämän tulee näyttää, maistua ja tuntua hyvältä! Koulutukseni olen saanut Terveysopisto Saluksesta ja Opens external link in new windowkonsultointeja olen tehnyt vuodesta 2011.

Olen huikean innoissani siitä, miten paljon ruokavaliolla pystytään vaikuttamaan omaan hyvinvointiin, sairauksien ennaltaehkäisyyn ja jokapäiväiseen olotilaan. Asiakkailleni suunnittelen aina yksilökohtaiset ohjeet ja otan myös muut elämän osa-alueet huomioon. Käytän työni tukena Nordic Labsin laboratoriotestejä. Olen myös kiinnostunut nostamaan yleistä tietoisuutta ruoan vaikutuksista ja kertomaan omista oivalluksistani blogini kautta. Vapaa-ajallani teen myös hyväntekeväisyystyötä kokki Opens external link in new windowJamie Oliverin Food Revolution Helsingin edustajana, minkä kautta erilaiset projektit ovat todella avanneet silmäni esim. lasten ruokavalion ja kouluruoan suhteen.

Tervetuloa Kampin Ruohonjuureen juttelemaan ruoasta, lisäravinteista ja yrteistä. Ja otan miellelläni vastaan palautetta, kysymyksiä sekä toiveita. Olen myymälässä tavattavissa parhaiten tiistaista perjantaihin klo 12-18. Nähdään Ruohonjuuressa!”

Ruohonjuuren ravintovalmennuspalvelut

Neuvontaa asiakkaan tilanteen mukaan ja tarpeiden perusteella. Konsulaatio sisältää kyselytestit, asiakkaan omat, henkilökohtaiset ohjeet, täydelliset ruokavalio-ohjeet ja tarvittaessa opastuksen yrttien ja lisäravinteiden käyttöön. Samalla kartoitetaan mahdollisten tarkempien funktionaalisten testien tarpeellisuus.

Alkukartoitus, hinta: 10,- (kesto 15 minuuttia)
Mietityttääkö oma ruokavaliosi? Alkukartoituksessa selvitämme voisiko ravintoterapiasta olla juuri Sinulle hyötyä ja mitä se käytännössä tarkottaa. Kartoitamme myös Nordic Labs ja Mediqoo -testien hyödyt tilanteesi mukaan.

Ravintoterapia: Sydän, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Tämä ruokavalio sopii sydän- ja verisuonisairauksista kärsiville. Ruokavalio suunnitellaan kolesterolia alentavaksi sekä verenpainetta tasapainoittavaksi (liian alhainen tai liian korkea).
Yksilökohtaiset tarpeet ja mahdolliset lääkitykset otetaan huomioon.

Ravintoterapia: Painonhallinta, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Ruokavaliolla parempiin tuloksiin! Tämä ruokavalio auttaa saavuttamaan ihannepainon ilman kalorikontrollia. Ruokavalio on myös samalla kehoa kevyesti puhdistava sekä urheilua/hyötyliikuntaa tukeva. Konsultaatioon sisältyy maksuton kehonkoostumusmittaus (norm. 25e), jossa mitataan kehon rasvaprosentti, lihas-luusto prosentti, BMI sekä sisäelinrasva.

Ravintoterapia: Detox, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Puhdistuskuuri suunnitellaan pituudeltaan asiakkaan mieltymysten mukaan. Voit valita maksan ja/tai suoliston puhdistuksen. Ihanne aika 2-4vkoa. Ruokavaliossa voidaan käyttää tukena lisäravinteita, mehuja ja pirtelöitä. Ph- tasapaino otetaan huomioon. Konsultaatioon sisältyy maksuton kehonkoostumusmittaus (norm. 25e), jossa mitataan kehon rasvaprosentti, lihas-luusto prosentti, BMI sekä sisäelinrasva.

Ravintoterapia: Kauneus, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Ruokavalio suunnitellaa iho-oireiden mukaan. Akne, ruusufinni, kuiva ja ikääntyvä iho tarvitsevat oikanlaisia ruoka-aineita ihon toiminnan tueksi. Ruokavalio tukee myös hiusten ja kynsien hyvinvointia.

Ravintoterapia: Allergiat ja immuniteetti, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Kärsitkö allergia oireista, yliherkkyyksistä tai jatkuvista flunssista? Ruokavalio suunnitellaan oireiden mukaan elimistöä tasapainoittavaksi ja hiljaista tulehdusta alentavaksi.

Ravintoterapia: Suolisto, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Ruokavalio suunnitellaan suolisto-oireiden mukaan. Esimerkiksi IBS eli ärtynyt suoli reagoi herkästi syötyyn ruokaan. Selvitetään mikä taustalla aiheuttaa vatsaoireita; loiset, vuotava suoli, hiiva, vääränlainen bakteerikanta, vääränlainen ruokavalio vai jokin muu asia.

Ravintoterapia: Uusi ruokavalio, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Haluatko kokeilla jotain uutta? Esim. maidotonta, gluteenitonta tai täysin vegaani-ruokavaliota. Ruokavalio suunnitellaan valitun ruokavalion ja mieltymystesi mukaan. Varmistetaan että tarvittavat ravintoaineet saadaan uuden ruokavalion myötä.

Ravintoterapia: Mies, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Tämä ruokavalio tukee eturauhasen hyvinvointia sekä miehistä energiaa. Ruokavaliossa otetaan huomioon kaikki mitä mies tarvitsee.

Ravintoterapia: Stressi, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Tämä ruokavalio alentaa kehon stressiä ja tehostaa kehon kykyä selvitä arjen haasteista. Ruokavaliolla tuetaan lisämunuaisten hyvinvointia ja muut yksilökohtaiset tarpeet otetaan huomioon mm. suoliston tila, mahdolliset paniikkikohtaukset, uupumus ja masennus.

Ravintoterapia: Kilpirauhanen, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Ruokavalio suunnitellaan kilpirauhasen toimintaa tasapainoittavaksi sekä vajaa- että liikatoiminnasta kärsiville. Lisämunuaisten tila sekä suoliston kunto otetaan huomioon konsultaation aikana.

Ravintoterapia: Hormonitoiminta, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Kärsitkö PMS- tai vaihdevuosiongelmista? Onko hormonitoiminta sekaisin? Tämä ruokavalio tukee maksan toimintaa ja pyrkii tasapainoittamaan hormonitoimintaa.

Ravintoterapia: Maksa ja sapp, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Tämä ruokavalio sopii maksa- ja sappiongelmista kärsiville. Ruokavaliolla tuetaan maksan toimintaa, rasva-aineenvaihduntaa ja otetaan huomioon myös muut seikat kuten suoliston- ja lisämunuaisten kunto. Konsultaatioon sisältyy maksuton kehonkoostumusmittaus (norm. 25e), jossa mitataan kehon rasvaprosentti, lihas-luusto prosentti, BMI sekä sisäelinrasva.

Ravintoterapia: Aivot, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Ruokavalio-ohjeet kekskittymiskyvyn ja muistin tehostamiseksi. Tueksi koululaisille oppimiseen ja koulussa jaksamiseen ja iäkkäämmille ennaltaehkäisemään vakavempia muistisairauksia.

Ravintoterapia: Verensokeri, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Tekeekö mielesi koko ajan makeaa? Tämä ruokavalio tasapainoittaa verensokeria ja on oiva apu mielitekojen poistamiselle sekä kilojen karistamiselle.

Ravintoterapia: Nivelet ja luusto, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Ruokavalio tukee nivelten ja luuston hyvinvointia. Otetaan huomioon kehon kiputilat sekä keskitytään mm. elimistön ph- tasapainoon ja hiljaiseen tulehdukseen.

Ravintoterapia: Raskaus ja lapset, hinta 69,- (kesto: 60 minuuttia)
Ruokavalio suunnitellaan tilanteen ja mieltymysten mukaan. Ruokavalio sopii raskautta suunnitteleville tai hedelmättömyyteen avuksi. Muita teemoja ovat raskaus- ja imetysajan ruokavalio sekä lasten ja nuorten ruokavalio.

Ravinto- ja fytoterapeutin konsultaatio, jatkokäynti, hinta 39,- (kesto 30 min.)
Kontrollikäynti sisältää kyselytestit, uudet ruokavalio-ohjeet, tarvittaessa myös ohjeet yrttien ja lisäravinteiden käyttöön.

Opens external link in new windowHCA-mittaus

1. käynti 40 e.
– jatkokäynti 20e.

Funktionaaliset testit ja palvelut:

Näin homma toimii: Ennen testin tekoa Nordic Labsin testi ja DHL-kuljetusmaksu maksetaan suoraan Nordic Labs:ille oman käyttäjätilin kautta. Kun maksu on suoritettu, laboratorio lähettää testin suoraan kotiisi ja hakee sen myös suoraan kotoasi analysoitavakseen. Kun analyysin tulokset ovat tulleet Ruohonjuuren ravinto- ja fytoterapeutti sopii konsultaatioajan kanssasi. Tässä tapaamisessa käydään läpi testitulokset, joiden perusteella ravintoterapeutti laatii kaikki kattavat opastukset ja ohjeet; ruokavalio-ohjeet, yrttien ja lisäravinteiden käyttö-opastukset sekä opastusta liikuntaan ja henkiseen hyvinvointiin liittyen.

Vatsa kuntoon! Ulosteanalyysi ja konsultaatio

(testi 386e+konsultaatiomaksu 69e)

Katso tästä esimerkkejä:
Initiates file downloadulosteanalyysi esite, Initiates file downloadulosteanalyysi parasiitit, Initiates file downloadulosteanalyysi hiivat, Initiates file downloadulosteanalyysi bakteerit

Onko sinulla ruoansulatuskanavan oireita, kuten esim. ärtyneen suolen oireyhtymä? Uusia tai lisääntyviä allergiaoireita? Iho vaurioita? Anemiaa? Crohnin tauti? Haavainen paksusuolentulehdus? Nivelkipuja? Levottomuutta? Lois-infektio? Uniongelmia? Lihaskipuja? Uupumusta? Immuniteetin alenemista? Vajaaravitsemusta? Vai kärsitkö vain epämääräisistä vatsavaivoista (turvotus, ilmavaivat, ripuli, ummetus)?

Kattava testi tarkastelee paksusuolen kuntoa ja mittaa mm. hyvien probioottisten bakteerien määrän sekä tunnistaa haitallisen flooran (bakteeri-, sieni- ja parasiitti-infektiot, bifido- ja lactobakteerit, E.Coli). Lääke- ja yrttiherkkyysmääritykset. Lisäksi analysoidaan sIgA, tulehdusmarkkerit, entsyymimarkkerit, sappinesteen ja vatsahapon tasot, hiilihydraattien imeytymishäiriö.

Rasvahapot tasapainoon! Omega-3 ja omega-6 -testi, veritippanäyte ja konsultaatio
(testi 171e+konsultaatiomaksu 69e)

Näytteellä mitataan tärkeät omega-3 ja omega-6 rasvahapot. Tulosten perusteella voidaan luoda optimaalinen tasapaino näiden rasvahappojen kesken. Etenkin niille, joilla on alla listattuja oireita:

Oireet ja elimistön tilat:

Analyysi mittaa (Initiates file downloadkatso tästä esimerkki raportista):

Omega-3 rasvahappoja:

Omega-6 rasvahappoja:

Trans-rasvahappoja:
Total C:18 Trans-Isomers

Suhteet:

Kilpirauhasen ja hormonitoiminnan kartoitus (Huom! asiakkaat joilla EI OLE kilpirauhaslääkitystä), joditesti kuivavirtsa + konsultaatio
(testi 126e+konsultaatiomaksu 69e)

Initiates file downloadKatso tästä esimerkki raportista

Saatko tarpeeksi jodia? Onko elimistön aineenvaihdunta tukossa? Epäiletko kärsiväsi kilpirauhasongelmista? Tai kärsitkö alla olevista oireista?

Oireet ja elimistön tilat:

Analyysi mittaa:

Opens external link in new windowVaraa oma konsultaatioaikasi tästä:

Ravintovalmennus1