Ruohonjuuren verkkokauppa siirtyy Shopify -alustalle

Ruohonjuuren verkkokauppa on kovaa kyytiä rakentumassa entistäkin ehommaksi. 

Ruohonjuuren verkkokaupan käyttämän Magento 1 -verkkokauppa-alustan tuki päättyy kesäkuun 2020 lopussa. Vanhan alustaversion käytön riskit kasvavat hiljalleen ja siksikin Ruohonjuuressa tehdään uutterasti töitä verkkokaupan siirtämiseksi uudelle verkkokauppa-alustalle. Ruohonjuuren verkkokauppa on siis kovaa kyytiä rakentumassa entistäkin ehommaksi. 

Ruohonjuuren nykyisestä verkkokaupasta ostaminen on kuitenkin kesäkuunkin jälkeen edelleen turvallista: asiakkaiden luottokorttitietoja, pankkitietoja tai henkilötunnuksia ei tallenneta lainkaan Ruohonjuuren verkkokauppaan. Ruohonjuuren verkkokauppa ei lakkaa toimimasta 1.7., kun tuki on päättynyt, vaan se toimii edelleen normaalisti. Verkkokauppa tullaan siirtämään uudelle Shopify Plus -alustalle elo-syyskuussa, jolloin myös verkkokauppa-asiakkaita pystytään palvelemaan nykyistäkin paremmin ja monipuolisemmin. 

– Haluamme varmistaa uudet verkkokauppamme toimivuuden testaamalla kaikki uudet ominaisuudet hyvin ennen kaupan lanseerausta, jotta asiakkaiden ostokokemus ei häiriinny verkkokauppa-alustan vaihdosta. Tällä välin verkkokauppamme teknisestä kehityksestä vastaava yhteistyökumppanimme hoitaa tarvittavat tekniset muutokset ja korjaukset nykyiseen verkkokauppaan, jotta asiakkaiden tiedot ovat turvassa, Ruohonjuuren verkkokaupasta vastaava Tiina Tuohi kertoo. 

Asiakkaiden tietoturva on meille Ruohonjuuressa todella tärkeää ja siksikin kiinnitämme teknisen kumppanimme kanssa asiaan erityistä huomiota tuen loputtua. Onneksi Magento-yhteisössä on käynnissä hankkeita, jolla myös Magento 1 -alustan tietoturva pystytään pitämään korkealla tasolla myös aikana ennen Ruohonjuuren verkkokaupan siirtoa Shopifyn alustalle.

Asiakkaiden luottokorttitietoja, pankkitietoja tai henkilötunnuksia ei tallenneta lainkaan Ruohonjuuren verkkokauppaan. Verkkokaupassa maksaminen tapahtuu verkkopankkien ja maksukorttien osalta Checkout Finland Oy:n kautta. Verkkopankki- sekä maksukorttimaksamiseen liittyvän maksupalvelun Checkout Finland Oy toteuttaa yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Klarna laskun ja Klarna tilin maksutapahtumista vastaa Klarna Oy. Maksutapahtumiin liittyvät asiakastiedot käsitellään suoraan näissä palveluissa eikä niitä tallenneta Ruohonjuuren verkkokauppaan. Magento 1 -version virallisen tuen loppumisella ei ole vaikutusta Checkout Finlandin tai Klarnan palveluihin.