Puhdistu ja virkisty aloe veran avulla!

Tiesitkö, että aloe vera sisältää peräti 75 aktiiviainetta?

Aloe vera hoitaa kroppaasi varsin monipuolisesti. Sen sisältämä Acemannan polysakkaridi ( toiselta nimeltään polyuronidiksi) stimuloi kehon omaa immuunivastetta taistelemaan bakteereja vastaan.

Aloe vera sisältää myös roppakaupalla vitamiineja ja muita elimistöä vitalisoivia ainesosia. Tärkeimpiä niistä ovat antioksidantit, C- ja E-vitamiini sekä beetakaroteeni. Aloe on yksi harvoista kasveista, joka sisältää myös B12-vitamiinia. Magnesium, mangaani, sinkki, kupari, kromi, kalsium, natrium ja rauta ovat myös aloe veran ainesosia.

Aloe veran geeli sisältää 20 aminohappoa, seitsemän niistä kahdeksasta välttämättömistä, joita keho ei itse voi tuottaa.

Aloe veran sisältävät hiilihydraatit ovat pitkiä polysakkarideja, jotka tukevat immuniteettia ja parantavat ravintoaineiden imeytymistä kehoon.

Entsyymeistä aloe verassa on lipaaseja ja proteaaseja, jotka auttavat kehoa ruoansulatuksesssa. Aloe sisätlää myös fytosteroleja – tärkeitä terveysvaikutteisia kasviperäisiä steroideja.

Aloe vera näyttää kaktukselta, mutta se kuuluu itse asiassa kielojen perheeseen. Aloen lehdet sisältävät ravintorikasta geeliä, jota on perinteisesti käytetty erilaisiin iho-ongelmiin. Aloe vera -geeliä on käytetty mm. psoriasiksen tukihoitoon ja edistämään haavojen paranemista. Viimeisten parin kymmenen vuoden aikana tuotetta on ryhdytty käyttämään pieninä päiväannoksina myös sisäisesti.