Porkkanakakku-raakapallerot

Nappaa blogistamme talteen herkullinen Yes Vegan Grab & Go -resepti suussasulaviin raakapalleroihin!

 

Raakaleivonnan taustalla on ajatus siitä, että raaka-aineita ei kypsennetä, jotta kaikki laadukkaiden raaka- aineiden ravintoaineet säilyisivät parhaalla mahdollisella tavalla. Raakaleipomuksia ei laiteta uuniin, vaan ne tekeytyvät kylmässä. Raakaleivonnassa käytetään kuumentamattomia raaka-aineita ja valmistusmenetelmiä, joissa lämpötila ei nouse yli 42 asteen. Raakaleivonnassa tyypillisiä raaka-aineita ovat mm. raakakaakaotuotteet, kookostuotteet, pähkinät, siemenet, marjat ja hedelmät.

Jos haluat testata raakaleipomista kotona, niin raakapallerot ovat helppo tapa aloittaa! Raakapallerot ovat täydellisiä terveellisempään herkutteluun. Raakapalleroihin voi laittaa mitä tahansa kaapeista löytyy. Ne ovat helppoja, nopeita ja herkullisia, sekä yksinkertaisia raakaherkkuja. Ne sopivat niin herkutteluun kuin välipalaksi.

IHANAT PORKKANAKAKKU-RAAKAPALLEROT
Reseptistä tulee n. 20 kpl raakapalleroita

300 g saksanpähkinää
100 g mantelia
20 kpl tuoreita taateleita
150 g porkkanoita (pestyjä, kuorittuja)
1 tl kanelia
1 tl jauhettua inkivääriä
1/2 tl muskottipähkinää
1/2 tl vaniljaa
1-3 rkl vettä

1. Lisää saksanpähkinät ja mantelit monitoimikoneeseen ja jauha pieneksi. Siirrä valmis pähkinämuru kulhoon.
2. Lisää monitoimikoneeseen taatelit, pilkotut porkkanat ja mausteet. Lisää joukkoon pähkinämuru (jätä murua vähän pallojen pyörittelyä varten.) Sekoita vielä muutama minuutti.
3. Pyörittele taikinasta pieniä palloja ja kieritä ne pähkinämurussa.
4. Nauti!

​Pallot säilyvät ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa n. 2-3 viikkoa.

 

 

Marraskuussa Yes Ve Gan Grab &  Go -take away pisteissä Kampin ja Citycenterin Ruohonjuuren myymälöissä on tarjoustuotteena GreenStreetin raakakakkupala 5 € (norm. 5,90 €). GreenStreetin raakakakut ovat gluteenittomia ja vegaanisia. Ne valmistetaan käsityönä rakkaudella Itä-Helsingissä.