Porkkana-inkiväärikeitto

Keitto on helppoa, edullista ja nopeaa arkiruokaa. Tässä arkesi avuksi maukas porkkana-inkiväärikeittoresepti, jota voit hyvin modifioida heittämällä mukaan jääkaapista ylijäämäruoat!

Voit itse kotona hyödyntää esimerkiksi mehustamisesta jääneet kasvisten osat ja vaikka hieman nuupahtaneet salaatit keitossa. Keitto on helppoa, edullista ja nopeaa arkiruokaa. Alla yksi maukas
keittoresepti, jota voit hyvin modifioida heittämällä mukaan jääkaapista ylijäämäruuat!

Porkkana-inkiväärikeitto – 2 annosta
1 vaalea sipuli
1-2 pieni pala inkivääriä (oman maun mukaan)
1-2 tl kurkumaa
2 dl vettä
2 dl kookosmaitoa
1 kg porkkanoita
1 kasvisliemikuutio
3 rkl kookossokeria
1-2 tl suolaa
1/2 tl paprikajauhetta
1-2 rkl sitruunamehua

1. Kuutioi sipuli sekä leikkaa inkivääri pieneksi. Kuullota sipulit, inkivääri ja kurkuma öljyssä.
2. Lisää kattilaan porkkanat sekä vesi ja kookosmaito. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmeitä ja kypsiä.
3. Lisää mausteet.
4. Kaada seos blenderiin ja sekoita kunnes keitto on sileää.
5. Halutessasi voit vielä kuumentaa keiton uudestaan kattilassa. Maista ja lisää vielä tarvittaessa mausteita.
6. Syö hitaasti ja nautiskellen!

Resepti ja kuva: Yes Vegan Grab & Go