Piikkimaton paluu

Piikkimatto nostaa yleistä energiatasoa ja auttaa jaksamaan paremmin. Mutta vain, jos sitä käyttää. Olipa kerran joulu, jolloin puoli Suomea sai lahjaksi piikkimaton. Sittemmin monet matoista joutuivat komeroiden perukoille pölyttymään. Nyt on aina kaivaa piikkimatto kaapista ulos ja ottaa sen mahtavat avut hyötykäyttöön.

Ruohonjuuren henkilökunta äänesti piikkimaton tämän vuoden parhaaksi itsehoitotuotteeksi. Näin raati perusteli valintaansa:

”Piikkimatto on monipuolinen ja helppokäyttöinen itsehoitotuote, joka auttaa moneen haasteeseen. Piikkimatolla pötköttely mm. rentouttaa ja parantaa yöunta – käytännöllinen ja kestävä elämänkumppani.”

Piikkimaton tervehdyttävä vaikutus perustuu akupainantaan, joka on kiinalainen, akupunktioon perustuva hoitomuoto.

Tämän ajattelun mukaan kaikki kehon ja mielen ongelmat johtuvat energian virtaamisen estymisestä kehossamme. Kun laukaisemme nämä sisäiset jännitykset, pääsemme eroon monista elämämme häiriötekijöistä. Jos akupunktioperinnettä on uskominen, on piikkimaton säännöllinen käyttö hyvä alku tiellä kohti tasapainoisempaa elämää!

Piikkimatolla köllöttelyn hyödyistä voisi kirjoittaa vaikkapa kokonaisen opuksen.

”Piikkimatolle hiljentyminen on tehokas tapa poistaa stressiä ja palautua esimerkiksi kiireisestä päivästä. Piikkimatto tehostaa verenkiertoa, joten se sekä rauhoittaa että tuo kehoon elinvoimaa ja energiaa. Piikkimatto helpottaa lihasjännityksiä, ja sen päällä oleilusta voi tehdä jokapäiväisen, iloa ja selkeyttä tuovan rituaalin. Suosittelen!” – Emilia

Tärkeimmiksi piikkimaton käytön hyödyiksi koetaan usein piikkimaton selkäongelmia lievittävät ja lihaskireyttä laukaisevat vaikutukset.

Todella moni käyttää piikkimattoa myös stressinhallintaan, rentoutumiseen, rauhoittumiseen ja palautumiseen – esimerkiksi hektisen työpäivän jälkeen. Piikkimatolla kellimisen sanotaan myös parantavan ruuansulatusvaivoja, tehostavan verenkiertoa, laskevan verenpainetta ja edistävän kuona-aineiden poistumista kehosta.

”En lähde edes lomalle ilman piikkimattoani! Se on tuikitarpeellinen ja menee rullattuna melko pieneen tilaan. Pitkän päivän jälkeen tulee makoiltua kotonakin piikkien päällä ennen nukkumaan menoa, lähes joka ilta. Piikkimatosta on itselleni ollut apua selkä- ja niskakivuissa ja se on myös tuonut helpotusta nukahtamiseen. Piikkimaitolla makoilu pistää veren kiertämään ja sen seurauksena energia kehossa virtaa jälleen.” – Mikko

Jos oma piikkimattosi on jo vuosia sitten myyty kirpparilla tai et viellä omista mattoa ollenkaan – ei hätää! Ruohonjuuresta löydät ”itsehoidon ihmematon” sopuhintaan.