Parasta kakkua ikinä!

Helsingin Sanomien NYT-liite valitsi alkusyksystä Anna Jokisen Vadelma-valkosuklaa -kuppikakun Helsingin parhaaksi raakakakuksi.

Laadukkaiden raaka-aineiden nimeen vannova kakkutaituri paljastaa nyt Ruohonjuuren asiakkaille (yksinoikeudella) voittoisan herkun reseptin!

Kas, tässä se tulee:

Vadelma-valkosuklaa Raw Cupcake, 16 kpl

Pohja:

• 6 dl luomu cashewpähkinöitä

• 30 kpl luomu kivettömiä taateleita

• 1 tl Bourbon vaniljaa

• 1 luomu sitruunan mehu

• 0,5 luomu sitruunan kuorta raastettuna

• 0,5 tl Himalayan vuorisuolaa

Valkosuklaatäyte:

• 1 dl liotettuja ja huuhdeltuja luomu cashewpähkinöitä

• 3 dl kookossosetta (esim. Foodinin kookosmannaa)

• 2,5 dl kaakaovoita

• 2 luomu sitruunan mehu

• 1,5 dl kotimaista koivusokeria

• 2,5-3 dl lähdevettä/vettä

• 2 tl soijalesitiiniä

Vadelmakuorrute:

• 200g kotimaisia vadelmia

• 2 dl liotettuja ja huuhdeltuja luomu cashewpähkinöitä

• 4 dl kookossosetta

• 2 dl kaakaovoita

• 1,5 dl kotimaista koivusokeria

• 1 luomu sitruunan mehu

• 0,5 avokado

• 0,5 tl Himalayan vuorisuolaa

1. Aloita pohjasta, sekoita monitoimikoneessa kaikki pohjan ainekset. Muotoile taikinasta 16 kuppia.

2. Tee seuraavaksi valkosuklaatäyte blendaamalla tehokkaalla tehosekoittimella

kaikki muu paitsi kaakaovoi keskenään. Sillä aikaa sulata kaakaovoi
vesihauteessa. Kaakaovoin sulattua kaada se blenderiin valkosuklaatäytteen
joukkooon ja tehosekoita vielä vähän aikaa kunnes täyte on täysin sileää. Varo
kuitenkin, ettei täyte pääse kuumenemaan.

3. Tee vadelmatäyte samalla periaatteella kuin valkosuklaa.

4. Täytä kupit ensin valkosuklaatäytteellä, laita yksi tuore vadelma valkosuklaan joukkoon.

5. Odota, että vadelmakuorrute on jähmettynyt, sitten pursota se kuppikakkujen päälle kauniisti.

6. Nauti!

Vadelman voit korvata mustaherukalla, mustikalla tai vaikka tynillä. Taivas on rajana!

Terkuin: Anna Jokinen