Pakuriglögi ja luomupiparit

Jouluisia makuja uudella tavalla - herkullisesti hemmotellen. Testaa jo tänään maukasta pakuriglögiä, joka auttaa selviämään flunssa-ajankin haasteista "ehjin nahoin". Maista ja paista ja lempeitä pipariherkkuja :)

Luomupiparkakut

Pakuriglögi

Kiehauta kattilassa:
2 dl valmista pakuriteetä (tai 1-2 tl valmista pakurijauhetta n. 3 dl:n kiehautettua vettä)
2 dl mustaherukkamehua
2 rkl sitruunamehua
1 -2 tl kardemummaa jauhettuna
2 tl kanelia jauheena tai 1 kokonainen kanelitanko
1 tl jauhettua neilikkaa

Makeutus ja lisukkeet:
       stevia, ruokosokeri tai kotimainen hunaja
       lisukkeeksi rusinoita/gojimarjoja, mantelilastuja

Lisää kattilaan ainekset ja kiehauta kattilassa n. 10-15 min. Nosta kattila pois levyltä ja anna makujen tasoittua hieman ennen tarjoilua. Makeuta haluamallasi tavalla, esim. kotimaisella hunajalla, stevialla. Lisukkeeksi voit ripotella rusinoita, goji-marjoja ja mantelilastuja!

Terveellisemmät luomupiparit (maidoton, munaton resepti), n. 50 kpl

Taikina:
1 dl soijamaitoa
1 dl agave-siipappia
1,5 dl intiaanisokeria
1 dl kookosöljyä
2 tl soodaa
2 tl kanelia
1 tl inkivääriä
1/2 -1 tl neilikkaa
(1/2 tl pomeranssinkuorta)
hieman mustapippuria
ripaus ruususuolaa
n. 6-7 dl luomujauhoja (speltti –tai vehnäjauhoja)

Valmistus:

Kuumenna kattilassa soijamaito, siirappi ja intiaanisokeri. Nosta kattila liedeltä ja lisää kookosöljy, sooda ja mausteet. Anna jäähtyä hieman. Sekoita keskenään ”kuivat aineet” eli jauhot ja mausteet ja lisää hieman jäähtyneeseen seokseen. Taikina saa jäädä pehmeähköksi, koska se kovettuu kylmässä. Peitä taikinakulho kelmulla ja pidä jääkaapissa yön yli. Kuumenna uuni 200 C. Kauli taikinasta kevyesti jauhotetulla pöydällä ohuehko levy ja painele muotilla piparkakkuja. Käytä koristeluun rusinoita ja goji-marjoja. Nosta leivinpaperoidulle uunipellille ja paista uunin keskiosassa 6-10 min.