Optiat – Yhden roska on toisen aarre!

Optiat valmistaa korkealaatuista kosmetiikkaa raaka-aineista, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Tutustu ja ihastu itsekin!

Anna Brightman

Optiat –sarjan takaa löytyy yrittäjä ja ekointoilija William Brightman. Vuonna 2016 hän sai joululahjaksi espressopannun, ja alkoi sitä käyttäessään pohtia miten käytetyt kahvinporot voisi hyödyntää. Samaan aikaan uutisoitiin paljon kosmetiikan, etenkin kuorinta-aineiden, sisältämistä mikromuoveista ja ajatus ympäristöystävällisistä vartalonkuorinnoista alkoi jalostua. William kertoo: ”Iso-Britanniassa juodaan yli 55 miljoonaa kuppia kahvia päivässä, käytetyt kahvinporot ovat todellinen jäteongelma. Yli 500 000 tonnia kahvinporoja viedään kaatopaikalle vuosittain pelkästään Iso-Britanniassa! Näin mahdollisuuden muuttaa asiaa.” Tästä ajatuksesta sai alkuunsa Optiat, joka tulee sanoista One Person’s Trash Is Another’s Treasure, yhden roska on toisen aarre.

Optiat-kahvinporokuorinnat

Käytetyt kahvinporot ovat peräisin lontoolaisista kahviloista. Ne valitaan tarkoin ja puhdistetaan käsin huolellisesti suodattamalla. Kahvi toimii luonnollisena kuorinta-aineena poistaen hellävaraisesti kuollutta ihosolukkoa jättäen ihon pehmeäksi ja sileäksi. Kofeiini kiihdyttää verenkiertoa ja tehostaa ihon uudistumista. Käytetyissä kahvinporoissa on korkeammat antioksidanttipitoisuudet kuin vastajauhetussa kahvissa. Korkean antioksidanttipitoisuuden ansiosta kuorinnat ovat tehokkaampia taistelussa happiradikaaleja vastaan ja hidastavat ikääntymisen merkkien syntymistä. Kuorinnoissa käytetään korkealaatuista Arabica-kahvia.

Anna ja William Brightman

Kahvin lisäksi tuotteissa käytetään hajusteena luonnon omia eteerisiä öljyjä. Lisäksi tuotteissa on mm. sheavoita, sokeria ja suolaa. Kahvin rasvan ja kosteuttavien ainesosien ansiosta kuorinnan jälkeen iho jää hyvin kosteutetuksi eikä erillistä kosteusvoidetta välttämättä tarvita. Hellävarainen kuorinta sopii myös kasvoille.

Optiat-tuotteet Ruohonjuuri

William valmistaa tuotteita käsityönä yhdessä sisarensa Annan kanssa. Yhdessä he ovat sitoutuneet kiertotalouden periaatteisiin, tavoitteenaan uudelleenkäyttää raaka-aineita, jotka muuten päätyisivät jätteeksi. Kaikki Optiat tuotteet ovat vegaaneja ja raaka-aineet hankitaan paikallisesti. Tavoitteena vähemmän jätettä, kaunis iho ja puhdas omatunto!

Anna ja Willia, Brightman

 

Osta Optiat-tuotteet Ruohonjuuren verkkokaupasta >>