Nivelrikkoisen koiran ruokinta

Perheenjäsenieni joukkoon kuuluu kahden ihmisen lisäksi yksi eläin. Maailman mahtavin koira, Iines. Iines on ollut ilonani kuusi vuotta ja on rodultaan Staffordshiren bullterrieri.

koira

Rotu on menneisyydeltään taistelukoiriin luokiteltava, mutta rotu kuuluu myös niin sanottuihin nanny dog koiriin, jotka ovat erityisen perhekeskeisiä. Oma koirani on mahdollisimman kaukana taistelukoirasta, herkkä haavanlehti rakastaa sylittelyä ja hedelmiä. Pelkää kovia ääniä ja ei mene sateella ulos pissalle. Karvaisella lapsellani on myös vakava nivelrikko polvissa, jonka vuoksi pallopelit ovat kiellossa ja ruokavalio määriltään ja koostumukseltaan tarkka.

Koska perheelle pitää tarjota parasta, olen halunnut panostaa orgaaniseen ruokavalioon hänenkin kohdallaan. Nivelrikon hoidossa tärkeää on myös viljattomuus, viljojen edesauttaessa tutkimuksien mukaan tulehdustilaa elimistössä, joka puolestaan voi pahentaa ja edesauttaa nivelrikon edistymistä oireineen. Myös punaisen lihan välttäminen on hyvä idea, koska punaisen lihan rasvat ylläpitävät tulehdusta.

Iineksen kohdalla olen päätynyt kokeilemaan muutamaakin merkkiä kunnes olen löytänyt Yarrah-koiranruuat. Ruuat ovat laadukkaita, orgaanisia ja maistuvat tälle ajoittain nirsolle eläimelle. Yarrah Sensitive-nappulat ovat optimaalinen valinta, koska ne ovat sekä viljattomia että tehty kanaan eikä punaiseen lihaan. Yarrahin valikoimissa on myös vegaanisia koiran ruokia.

Suosittelen kokeilemaan, meille nivelrikkoisen kullannupun hoitoon nämä ovat olleet paras valinta.

Teksti ja kuvat: Mia Backman

Lähteet:http://hopeametsan.com/portfolio-item/nivelrikkoisen-koiran-ruokavalio/