Ruohonjuuri Deli

Ruohonjuuri Deli – luonnollisesti hyvää!

Tarjoamme käsintehtyä gluteenitonta luomulaatuista vegaaniruokaa.

Ruohonjuuren Deli on talon oma keittiö, joka sijaitsee Helsingin Alppilassa.

Toimitamme päivittäin valikoiman vaihtuvia lounasannoksia, smoothieita, vanukkaita, raakakakkupaloja ja muuta hyvää pääkaupunkiseudun Ruohonjuuren myymälöihin: Kamppiin, Citykäytävään, Selloon ja Iso-Omenaan.

Valmistamme tuotteemme käsityönä niin, että ne vastaavat Ruohonjuuren ja sen asiakkaiden arvomaailmaa mausta tinkimättä! Tarjoamme jokaiselle vaivattoman mahdollisuuden syödä terveellisesti – joka päivä. Keittiöllä luomme annokset neljän naisen voimin ja olemme elävä osa Ruohonjuurta ja sen palveluperiaatteiden mukaisesti kuuntelemme asiakkaitamme herkällä korvalla. Kaikenlainen palaute on tervetullutta!

Suunnittelemme kaikki annoksemme huolella niin, että ne ovat ravintotiheitä ja maukkaita kokonaisuuksia – satokausien vaihtelua unohtamatta. Haluamme tehdä energisoivaa ja makurikasta ruokaa vaivattomasti saatavaksi niin töihin kuin kotiinkin. Valmistamme annoksemme raaka-aineita kunnioittaen ilman turhaa käsittelyä – näin valmiissa tuotteissa on mahdollisimman paljon hyvää tekeviä luontaisia suojaravintoaineita. Näin huolehdimme siitä että vaikka söisit vain Delin annoksia, ei ruokaympyrästäsi puutu mitään. Terveellisten annostemme vegaanisuus ja gluteenittomuus on meille itsestäänselvyys ja otamme luonnollisesti huomioon myös muita erityisruokavalioita.

Kausittain vaihtuvaan valikoimaamme pääset tutustumaan Delin sivuilta menun muodossa ja tietysti paikan päällä Ruohonjuuren Deli-pisteissä.

Delin täyteläisten raakakakkujen reseptit on hiottu vuosien kokemuksella juuri sopiviksi. Kakkumme ovat kuuluisia silkkisen pehmeästä rakenteesta ja puhtaista mauistaan.

Kakkupalojen lisäksi valmistamme tilauksesta kokonaisia raakakakkuja. Tilaukset onnistuvat vaivattomasti myymälästä tai verkkokaupasta! Lisäksi valikoimastamme löydät myös vaihtuvia yllätysannoksia ja pikkusuolaisia.

 

 

DELIN MENU

 

 

Ruokaisien luomusalaatti- ja ruoka-annosten valikoima vaihtelee päivittäin – luomuisia yllätysruokia on siis tarjolla! Ruoka-annosten hinta on 9,90 €

Lisäksi delistä löytyy paputahnoja, vaihtelevia lisukkeita kuten kimchiä ja colesslaw’ta ja vegaanisia pähkinäjuustoja.

Vinkki: Ruohonjuuren delipisteen herkkuja voit ostaa myös Lounasseteleillä!

 

Ruohonjuuren deliherkkuja pääkaupunkiseudulla loihtivat suurella sydämellä herkulliseen ja terveelliseen kasvisruokaan erikoistuneet mestarikokit Tiia ja Sara.

Tiia, deli-vastaava (tiia.kosonen@ruohonjuuri.fi): ”Olen Tiia, kasviskokki. Olen työskennellyt kasvisruuan parissa jo vuodesta 2001 asti, ja yhteistyötä olen tehnyt monen maineikkaankin kokin kanssa. Olen yrittäjänä kouluttanut ravintoloissa kokkeja kasvisruuan pariin, tehnyt erilaisia ruokaan liittyviä produktioita sekä ceitrannut tilaisuuksia. Ja aina, kun ruokiani on ollut tarjolla, on niistä pidetty kovasti! Ruohonjuuren Citykäytävän myymälän Deli-vastaavana huolehdin siitä, että sinulle on tarjolla joka päivä tuoretta, terveellistä, maukasta ja ravitsevaa kasvisruokaa. Varmistan, että kaikki delin annoksissa käytettävät raaka-aineet löytyvät Ruohonjuuren valikoimista, joten kun maistat jotain uutta ja herkullista, voit kokeilla sitä myös kotona. Kaikki delin reseptit ovat minun käsialaani, joten palutetta ja kehitysideoita otan vastaan avoimin mielin; olen kokki avokeittiössä jota saa lähestyä! Ruuassa minulle tärkeintä on lähestyttävyys, maukkaus, ekologisuus ja se, että kaikessa terveellisyydessään kasvisruoka voi olla myös nautinnollista ja toisinaan jopa paheellista herkkua!”

Sara: ”Ruohonjuuren delin avokeittiössä kaikaa laulu blenderin surinan takaa. Kaksi touhukasta jakaa pienen keittiötilan ketteränoloisesti, kuin kaksi tonttua lahjapajalla joulun aikaan. Nämä kaksi ovat harjoitelleet yhteisiä askelkuvioita tässä nimenomaisessa keittiössä kesästä 2014 saakka. Toinen näistä Puuha- tontuista olen minä, Sara. Olen delimestari Tiian oppityttö, hänen oikea kätensä sekä osittainen muistinsa ja Vitamix-blenderin herkkä liipaisinsormi, noin muutamia mainitakseni. On tavallista, että tulen töihin aamulla hymyssä suin ja lähden myös hymyillen sieltä kotia kohden. Pidän työstäni! Koen arvokkaana seikkana olla tekemisissä terveyttä edistävän asian parissa. Eniten rakastan sitä, että saan valmistaa ruokaa niin upeista ja puhtaista raaka-aineista, joita käytämme delin keittiössä ja ovat myymälämme valikoimassa. Nyt viimeistään olen saanut omakohtaisesti kokea luomutuotteiden ylivoimaisuuden makumaailmallisesti ja ravinnollisesti. Minua ilahduttaa nähdä kuinka moni haluaa pitää terveydestään huolta ja vaalia sitä kääntymällä delin ja muun Ruohonjuuren myymälän puoleen!

RUOHONJUUREN DELI MYÖS TAMPEREEN MYYMÄLÄSSÄ

Terhakoittavan terveellisiä deliherkkuja on saatavilla myös Tampereen Ruohonjuuresta. Tampereen Ruohonjuuren delipisteen purtavat pakertaa suurella sydämellä ja vankkumattomalla ammattitaidolla Mukti:

”Nimeni on Mukti ja olen Tampereen Ruohenjuuren delipisteen kokki. Olen ollut kiinnostunut terveellisestä, eettisestä ja ympäristöystävällisestä ruoasta jo teini-ikäisestä lähtien. Vähitellen intohimosta on muotoutunut inspiroiva työ ja olen toiminut kasviskokkina kurssikeskuksissa, leireillä ja retriiteillä. Nyt olen innoissani mukana kehittämässä Tampereen Ruohonjuuren delipistettä.  Tavoitteenamme on tarjota helppo, terveellinen ja herkullinen vaihtoehto lounaalle, välipalaksi tai illalliseksi. Delin tuotteita saa myymälästä koko päivän. Arvostan hyviä luomuraaka-aineita ja Ruohonjuuren omista tuotteista onkin ilo valmistaa deliherkkuja. Minulle on tärkeää, että ruoka on maistuvaa ja täyttävää. Tervetuloa tutustumaan valikoimaamme! Otan mielelläni vastaan myös palautetta ja toiveita.

Asiakkaamme suosittelee:
”Lounasongelmani ratkesivat sillä sekunnilla, kun sain kuulla Ruohonjuuren deliherkuista. Täyttävissä ja todella maukkaissa salaateissa laadukkaat luomuainekset todella maistaa! Ruohonjuuren deliherkuista ei tule ähky olo – vatsa kiittää ja mieli iloitsee.”
Elli

Ruohonjuuri Deli raakakakut

Asiakkaamme suosittelevat

”Lounassaalatti oli ihanaa ja täytti mukavasti aiheuttamatta ähkyä, tällaista lounassalaattia vegaani ei muualta saa, tuli oikeasti sellainen olo että ravintoaineet oli kohdillaan!”
Maija

Kaikenkattava Quinotto
”Herkullinen ruoka-annos, jonka voi myös lämmitää. Tässä annoksessa kokin inspiraatio ja luovuus näkyvät hienosti, koska raaka-aineet vaihtelevat ja siksi tämä quinotto on aina positiivinen yllätys!”
Caroliina

Linssi-kurpitsakeitto
”Tämä keitto on vaan niin hyvä! Kurpitsasta tulee ihana pieni makeus, ja linssit, ah, ne ovat niin herkullisia!”
Tiina

Raakapastasalaatti
”Tämä raakaruoka-annos, joka ei sisällä pastaa, vaikka niin voisi luulla ulkonäön perusteella, on ihanan raikas, mutta myös täyteläinen ja virkistävä!”
Satu

Linssirisotto
”Linssirisotossa maut ovat tasapainossa, ja annos on mahtavan täyttävä, mutta kevyt ja siitä saa virtaa koko päiväksi!”
Aura

Pähkinäinen kurpitsarisotto
”Pähkinäinen kurpitsarisotto on ihanan pehmeä ja kermaisen täyteläinen, ja pähkinöiden omat maut tulevat loistavasti esiin!”
Aura

Tattarisalaatti
”Tämä salaatti on löytänyt tiensä asiakkaiden sydämiin ja vatsoihin jo vuoden ajan, ja säilyttää sinnikkäästi pintansa myydyimpien annosten joukossa!”, kertoo delikokkimme Tiia – ja aivan syystä! ”Kun salaattia on tarjolla delihyllyssä, se ei siinä kauaa pysy –  vaan lähtee asiakkaiden mukaan livakkaa vaihtia! Tämä johtunee tattarin, tofun, tomaatin, sipulin, herneenverson ja talon oman pestokastikkeen suloisesta yhteissävelestä…?! Makua ei voi sanoin kuvailla – se täytyy itse kokea. Iske siis kiinni ja ihastu!”