Ruohonjuuri kirkastaa ilmeensä designtoimisto Tston kanssa

ruohonjuuri visuaalisen ilmeen uudistus TSTO

Ruohonjuuren visuaalisen ilmeen uudistaminen lähti liikkeelle brändin kirkastamisesta ja asiakasymmärryksestä.  

“Olemme tehneet paljon töitä Ruohonjuuren kehittämisen eteen, lähteneet kirkastamaan brändiämme sekä kouluttaneet henkilökuntaa ja uudistaneet myymälät. Visuaalisen ilmeen uudistus oli luonteva jatkumo tähän. Haluamme kirkastaa myös asiakkaillemme, mitä Ruohonjuuri on, nykyaikaisen ja asiakkaita puhuttelevan muotokielen keinoin”, kertoo Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho.

Visuaalisuudella on nykyajan asiakkaalle yhä suurempi merkitys kokonaisvaltaisesti, niin hyvinvoinnin kuin myymälässä viihtymisen näkökulmastakin. Voidaankin puhua “elämysmuotoilusta”, jonka kautta Ruohonjuuri erottautuu vahvasti muista toimijoista.

“Ruohonjuurella on vahva yrityskulttuuri ja tapa toimia. Haluamme, että tämä näkyy myös ulospäin helposti tunnistettavalla, yhtenäisellä tavalla kaikissa kanavissa”, Arto Ranta-aho kertoo.

Tsto oli luonteva valinta Ruohonjuuren kumppaniksi visuaalisen ilmeen uudistamiseen. “Olemme ylpeitä suomalaisesta designista ja Tston kanssa olemme puhuneet alusta asti samaa kieltä. Heillä on konstailematon mutta kunnianhimoinen arvopohja, juuret vahvasti Suomessa mutta toimivat vahvasti myös kansainvälisellä tasolla. Lisäksi Ruohonjuuren laajasta sidosryhmien joukosta saatiin myös paljon suosituksia sekä positiivista palautetta Tstosta, Arto Ranta-aho mainitsee.

“Ruohonjuuri on ollut pitkään olennainen pala helsinkiläistä kauppakulttuuria. Se on kulkenut pitkän tien VR:n makasiineilta kohti  maailmanvalloitusta. Odotamme innolla mahdollisuutta päästä luomaan Ruohonjuurelle uusi ja persoonallinen tulevaisuuteen katsova visuaalinen identiteetti”, kertoo suunnittelija ja osakas Matti Kunttu Tsto -designtoimistosta.

Ruohonjuuren historia ja juuret, ekologiset ja eettiset lähtökohdat sekä kiinnostus vaihtoehtoiseen kauppakulttuuriin tekevät yhteistyöstä erityisen kiinnostavan. “Näemme, että Tsto voi tarjota Ruohonjuurelle visuaalisia maailmoja jotka katsovat tulevaisuuteen ja historiaan, ympäristöstään tietoista suunnittelua ja kädenjälkeä joka ei pelkää persoonallisuutta”, Matti Kunttu toteaa.

Lisätietoa:

Ruohonjuuri Oy, toimitusjohtaja Arto Ranta-aho p.050 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi

Tsto, suunnittelija ja osakas Matti Kunttu, 020 7490430, matti@tsto.org

Yhdessä tästäkin selvitään!

Koronavirus huolestuttaa ja pohdituttaa varmasti meitä kaikkia. Meillä Ruohonjuuressa pää pidetään kylmänä - ja sydän lämpimänä.

Probioottiset pesuaineet – uusinta uutta putsausrintamalla

Kuten hyvin tiedetään: kaikki bakteerit eivät ole pahasta eikä niitä kaikkia vastaan todellakaan kannata taistella. Ruohonjuuren valikoimiin astellut Probiotic Craft on uusi, probioottinen ekopesuainesarja, joka vahvistaa kodin omaa bakteerikantaa.

Yora – Hyönteispohjainen koiranruoka

Miksi koirille kannattaisi syöttää hyönteispohjaista ruokaa? Sen saat selville ravitsemuksen, ekologisuuden ja eettisyyden näkökulmista tämän jutun lukemalla.

Helpotusta helteeseen – ayurvediset hyvinvointivinkit

Kesä on pitta-vuodenaika. Vaikka Suomen kesä ei yleensä tulisimpia puoliaan näytäkään, ajoittainenkin kuumuus vaikuttaa sekä kehoon että mieleen. Tästä jutusta nappaat ayurvediset vinkit kesäkuumalle!

Fushi – kauneutta ja hyvinvointia pintaa syvemmältä

Fushi tarkoittaa japaniksi ikuista elämää. Kauneutta tukevista ravintolisistä ja ihoöljyistä koostuva sarja pohjautuu ayurvedisiin, perinteisiin resepteihin. Fushi-sarjan tarkoituksena on tukea ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia ja ruokkia kauneutta pintaa syvemmältä. Mutta mistä kaikki oikein alkoi? Annetaan Fushin perustajien Ria ja Rannesh Jansarin kertoa!

Keliakia ja gluteeniton ruokavalio

Gluteenittoman ruokavalion suosio on viime vuosina ollut suuressa nousussa. Myös keliakia-diagnoosin saaneiden määrä on kasvanut. Mistä tässä on kyse? Aiheen tiimoilta kysymyksiimme vastasi keliakialiiton ravitsemusasiantuntija Eliisa Girsén.

Pohjolan voimayrtit: Ruusujuuri ja väinönputki

Ruusujuuri ja väinönputki nostavat suosiotaan - eikä mikään ihme! Niistä molemmista on kosolti apua monenlaisiiin haasteisiin. Lue Lapin jymykasvien terveyshyödyistä ja käytöstä tästä jutusta! Haastattelussa luonnontuoteyrittäjä, Arctic Warriorsin perustaja Katja Misikangas.

Lion´s mane eli siiliorakas tukee keskittymiskykyä ja petraa muistia

Tiesitkö, että lion´s mane kutsutaan joskus ninjasieneksi? Eikä suotta: lion´s mane auttaa lihasmuistin petraamisessa ja siten jeesii myös kamppailulajeissa menestyjiä. Lion´s manea kutsutaan toisaalta myös “onnensieneksi”, sillä se lisää tyytyväisyyden tunnetta ja sen sanotaan myös vahvistavan yhteyttä ihmisten välillä.

Ayurveda ja vuodenajat – SYKSY

Monien muiden asioiden muassa myös vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa hyvinvointiimme, jonka tukemiseen tarvitaan eri keinoja eri aikoina. Etenkin vuodenaikojen taitekohdissa niin terveysrutiineihinsa kuin ihonhoitotapoihinsa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja olla valmiina muovaamaan niitä kunkin vuodenajan olosuhteiden mukaan.

Saksanpähkinäpasta

Rouskuvan hurmaava saksanpähkinäpasta luonnistuu käden käänteessä vain muutamalla ainesosalla. Testaa itse ja ihastu ikihyviksi!

Proteiinilisät vertailussa

Ruohonjuuressa on puhtipulvereita moneen menoon. Mitä proteiinijauheiden käytössä kannattaisi huomioida? Proteiinilisien valintaan ja käyttöön opastaa tässä jutussa Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu.

Asiakkaamme vinkkaavat: Parhaat lähimatkailuvinkit

Suomi on elämyksiä ja eksotiikkaa pullollaan! Pyysimme asiakkaitamme vinkkaamaan parhaat lähimatkakohteet, jotta toisetkin löytävät ne helpommin. Tästä jutusta voit poimia asiakkaidemme lähimatkailuvinkit suveasi sulostuttamaan.

Voittajan voimajuoma

Pehmeänmakuinen voimajuoma saa energiaa tuovan puhtinsa öljystä, jonka avulla jaksaa temmeltää pitkälle päivään.

Päivitetty luomukahvi

Aamukahvinsa päivittäminen terhakoittavampaan suuntaan on suositeltavaa etenkin silloin, jos unenrippeiden karistelu tuntuu työläältä. Jos siis moottorisi ei meinaa käynnistyä aamuisin, tee kahvistasi entistä ehompi!

Piikkimatto – kokonaisvaltaista hyvinvointia keholle ja mielelle

Piikkimatto on varsin edullinen tapa kohentaa oloaan monipuolisesti. Mitkä sitten ovat piikkimaton terveyshyödyt ja mihin ne perustuvat? Tässä jutussa perehdytään piikkimaton ja piikkityynyn hyötyihin niiden salat tuntevan Anna Convertinon avulla.

Hermolevon tarpeessa? Vinkkejä hermoston hyvinvoinnin tukemiseen.

Kun hermoja kiristää ja korvistakin melkein nousee savua, on syytä hengittää syvään. Miten voisi tukea hermostonsa hyvinvointia - voiko kenties ravintolisillä vaikuttaa siihen? Nyt kysytään apua Ruohonjuuren ravintoterapeutilta, Eijaliisa Koivulta!

Muista hengittää!

Hengittäminen on perusasia, johon toden totta kannattaa panostaa. Tiesithän, että syvästä, rennosti ja hyvin kulkevasta hengityksestä on kosolti hyötyä hyvinvoinnillesi? Tästä jutusta nappaat vinkkejä sekä hengittämiseen että hengityselimistösi tueksi.

Studio Yin: Mieliruokaa ja hyvän olon hippusia

Ruohonjuuren asiakkaiden suosimia Mindfuel- ja Karma Bites -tuotteita maahantuova Studio Yin on kokonaisvaltaiseen kehonhuoltoon erikoistunut yritys, jonka toimintaan kuuluu monipuolinen jooga- ja pilates- tuntien tarjonta, kehonhuollon palvelut, hyvinvointiretriitit ja terveellisten tuotteiden myynti ja maahantuonti. Pienessä perheyrityksessä puurtaa kaikkien neljän perheenjäsenen lisäksi viitisentoista yhteistyökumppania ja liikunta-alan ammattilaista.

Vinkkejä metsäretkille ja pidemmillekin vaelluksille

Jos metsään haluat mennä nyt, sä takuulla yllätyt! Etenkin, jos meininkisi on kiireetön ja läsnäoleva. Metsästä voi kiireinenkin nykyihminen ammentaa monipuolista tukea hyvinvoinnilleen. Tästä jutusta voit lukea vinkkejä luontoretkeilytarvikkeisiin, joita löytyy luonnollisesti myös Ruohonjuuresta.

Sitruunamehu on rakastettava raikastaja!

Luomusitruunoista puristetusta mehusta on moneksi: se raikastaa ruoat ja salaatit ja tuo kaivattua hapokkuutta murkinaan jos toiseenkin. Nappaa tästä jutustamme vinkkejä sitruunamehun monipuoliseen käyttöön - ja terveytesi tueksi.

Kookospatukat 6 kpl

Ihanat eksoottisen suklaisat, mutta terveelliset herkkupatukat loihdit tällä reseptillä helposti kotona. Kookospatukat valmistuvat helposti ja vievät kielen mennessään, kokeile ja ihastu!

Kiltteys on supervoima – ystävälliset teot parantavat maailmaa!

Kiltteys saa ihmiset voimaan paremmin - ja se muuttaa myös maailmaa mukavammaksi. Kiltteys siis kannattaa, kunhan omista rajoistaan pitää huolen. Kiltti ihminen on siis kiltti niin muille kuin myös itselleen. Elämä on kaikille mukavampaa, kun ihmiset ottavat toisensa huomioon ja suhtautuvat toisiinsa myötäeläen.

Paahteiset parapähkinät

Tällä helpolla reseptillä loihdit mausteiset parapähkinät vaikka leffaevääksi. Kokeile itse ja ihastu näihin paahdettuihin naposteltaviin!

Kookospallerot (n. 15 kpl)

Nämä herkutteluun soveltuvat kookospallerot valmistuvat vaivattomasti kotikeittiössä. Testaa tätä helppoa reseptiä ja ihastu!

Puutarhanhoito on maanhoitoa – kasvimaahommia permakulttuuri-twistillä

Entä jos puutarhan tärkeimpänä tarkoituksena olisikin suurten satojen ja ihmissilmän ilojen sijaan tarjota mahdollisimman mojovat apajat ruokaa, suojaa ja verkostoitumismahdollisuuksia mahdollisimman monipuoliselle eliöstölle? Nappaa tästä jutusta permakulttuurihenkisiä ideoita oman kasvimaasi, puutarhasi tai parvekeviljelmäsi elävöittämiseen.

Naiseuden rytmit – vinkkejä hormonitoiminnan tasapainoon ayurvedan mukaan

Elämä on syklittäistä - niin luonnossa kuin ihmisenkin vinkkelistä vilkuillen. Esimerkiksi vuodenaikojen vaihtelut ja kuun kierto ovat syklejä, jotka vaikuttavat enemmän tai vähemmän jokaisee elolliseen olentoon. Tästä jutusta saat auyrvedan vinkkejä naisellisten rytmien huomioimiseen ja sen kautta hormonitoiminnan tasapainottamiseen.

YRTEISSÄ ON VOIMAA

Joko tunnet Sonnentorin luomuyrtit ja niiden tervehdyttävät vaikutukset?

SIEMENTEN JA PÄHKINÖIDEN AKTIVOINTI

Mikä ihmeen aktivointi? Sen saat selville tästä jutusta! Nappaa myös hyvinvointi- ja ravintoasiantuntija Jaakko Halmetojan vinkit siementen ja pähkinöiden aktivointiin ja aktivoinnin hyötyihin.

Vaihtoehtoja tulehduskipulääkkeille

Monet syövät tulehduskipulääkkeitä turhaan - ja vielä useammat saavat niistä haittavaikutuksia. Ruohonjuuren hyllyiltä löytyy ravintolisiä, jotka ovat vatsaystävällisempi ja voivat toimia kivun lievityksessä varsin pätevällä teholla.

Sitruunavedellä aamu alkaa!

Hyvä päivä alkaa hyvästä aamusta. Kun tuunaat aamurutiinisi terveellisiksi, sujahdat uuteen päivään hyvillä mielen ja itseäsi avittaneena.

Puhtikahvilla päivä käyntiin!

Moni tuunaa aamukahvinsa terhakoittavammaksi lisäämällä sekaan hyvää rasvaa, joka on tärkeää myös aivotoiminnan kannalta. Rasvalla tuunattu puhtikahvi kannattaa nautiskella pieninä siemauksina aamupäivän aikana mieluummin kuin kietaista koko komeus kerrallaan. Kun kofeiinibuusteri lipuu elimistöön pieninä annoksina, on sen antama lisäenergia tasaisempaa ja vireystila pysyy korkealla pidempään.

Ravinteikas amarantti rikastaa ravintosi!

Ravinteikas ja gluteeniton amarantti lienee tuttu useimmille Ruohonjuuren asiakkaille. Mutta tiesitkö, että sitä voi nauttia mainiosti myös “poppautettuna”?

Näin käytät palashampoota

Palashampoolla pestäessä ei luontokaan likaannu! Lue tästä vinkit palamuotoisten tukkataikureiden optimaaliseen käyttöön.

Vastuullisen oliiviöljyn jäljillä

Oliiviöljyhuijaukset puhututtavat aika ajoin - ja ihan syystä. Me Ruohonjuuressa olemme onnellisia ollessamme vuorenvarmoja siitä, että kaikki oliiviöljymme ovat aitoa, laadukasta herkkua. Tässä jutussa tutustumme Foodin-sarjan oliiviöljyn taustoihin.

Millä mielellä murkinoit?

Tiesitkö, että ruuansulatuksen toimintaan vaikuttaa lukuisten muiden seikkojen lisäksi myös se, miten nopeasti ja millä mielellä pistelet sapuskaa poskeesi? Rauhallinen ruokahetki ja huolellinen pureskelu edistävät ruuansulatuksen toimintaa. Samoin kiitollinen ja tyytyväinen mieli tukevat sitä.

Entistäkin ehommaksi!

Hetkessä huolitellummaksi: siistin ehostuksen voi saada väsätyksi varsin kohtuullisessa ajassa. Ruohonjuuren ekokosmetologi Satun vinkeillä onnistut!

Kiitos avusta!

Ruohonjuuren hyllyt suorastaan notkuvat tuotteista, jotka tekevät hyvää - niin ihmiselle kuin ympäristöllekin. Mutta mistä tuotteesta Ruohonjuuren työntekijät ovat itse saaneet eniten apua? Kyselyymme saapui satamäärin vastauksia, joista osan voit lukea tästä jutusta!

Kesän kukkeimmat kulauteltavat!

Jano - mikä ihana tekosyy iskeä kiinni Ruohonjuuren hyvää tekeviin terveysjuomiin! Lähestyvän kesän kunniaksi juomahyllymme notkuvat uljaista uutuusjuomista, joista tässä jutussa esitellään muutamia.

Onko suklaa terveellistä?

Mitä korkeampi on suklaan kaakaopitoisuus, sitä enemmän terveyshyötyjä siitä saa kehonsa käyttöön.

Nyt juodaan savea!

Aktivoitu vihreä savi - siinäpä tuote, jonka vatsasi valitsisi.

Kesäksi koivet kuntoon!

Kun kesä koittaa, kannattaa nurmikolla kävellä paljain jaloin ja antaa jalkapohjiensa nauttia nurmikon kutittelusta. Tässä jutussa käännetään katse jalkojen hoitoon.

Ole hygieeninen oikeassa paikassa!

Nykyisin puhutaan paljon siitä, miten ylihygieenisyys on saanut vastustuskykymme rapautumaan: mm. sen vaikutuksesta olemme ehkä allergisempia kuin koskaan.

Näin onnistuu kasvohieronta gua shan avulla!

Tuotteettoman ihonhoidon airueina suosiota niittävät nyt gua sha -hierontakivet, joiden avulla tehdään kotikonstein pieniä ihmeitä niin kasvojen, vartalon kuin päänahankin hoidon saroilla.

Tipat täynnä tehoa!

Nestemäiset sekä jauhemuotoiset ravintolisät ovat kasvattaneet suosiotaan. Monella lisäravinteiden ystävällä on useita valmisteita ja tablettien nieleminen voi tuntua työläältä. Lisäksi tablettien käyttäjä saattaa niellä monenlaisia apuaineita, kuten täyte-, side-, liuku -ja hajotusaineita, joita tarvitaan tabletin valmistuksessa.

Ayurveda ja vuodenajat – KESÄ

Ayurveda tarkoittaa sananmukaisesti elämän (ayur) tiedettä (veda). Maailman vanhimmaksi lääketieteelliseksi järjestelmäksikin usein mainittu ayurveda saattaa hyvinkin tuoda kaivattua apua myös moniin nykyihmisen vitsauksiin. Myös kesäkauden moninaisiin haasteisiin löytyy hyviä kotikonsteja terveyden edistämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn keskittyneestä ayurvedasta.

Nokkosen ylistys

Kyllä on nokkonen villivihannestemme aatelia! Se on huikean ravintorikas kasvi, joka sisältää mm. rautaa seitsemän kertaa enemmän kuin pinaatti, piitä 60 kertaa enemmän kuin lehtisalaatti, kalsiumia kolme kertaa enemmän kuin maito ja C-vitamiinia viisi kertaa enemmän kuin appelsiini. Ja mikä parasta nokkosta on runsaasti saatavilla pitkin poikin pientareita! Ainakin Etelä-Suomessa alkaa olla mitä oivallisin aika nokkosten noukintaan.

Tunnetko jo Providan?

”Provida-tuotteet ovat todellisia helmiä, suuren yleisön pimennossa olevia kauneussalaisuuksia”, totesi Katja Kokko taannoin osuvasti blogissaan.

Ruohonjuuren Ruotsin-liiketoiminta ajetaan alas  

Ruohonjuuren Happy Food Store -nimeä kantavat Ruotsin-myymälät ajetaan alas reilun pelin hengessä siten, että kaikki velvoitteet henkilökuntaa, tavarantoimittajia ja muita sidosryhmiä kohtaan hoidetaan. Kummatkin Ruotsin-myymälät tulevat sulkemaan ovensa toukokuun loppuun mennessä. 

Rauha vatsallesi!

Tiesitkö, että palautumisestasi huolehtimalla autat myös suolistoasi voimaan paremmin? Rentoutumisen ja hiljentymisen hetket ovat siis laatuaikaa myös suolistosi uutterien pikkuapulaisten hyvinvoinnin kannalta.

Kuitu on uusi proteiini!

Terveystietoisten huomio on kiinnittymässä proteiineista kuituihin. Vaikka runsasproteiiniset ruokavaliot kasvattavatkin edelleen suosiotaan, on ravitsemuksellinen kiinnostus on pikkuhiljaa siirtymässä proteiineista kuituihin. Kuidut siis trendaavat ja niiden voidaankin sen suhteen sanoa olevan uusi proteiini.

Kermainen sienipasta

Suussasulava kermainen sienipasta onnistuu käden käänteessä kotikeittiössä. Testaa ja ihastu!

“Maailman paras laku”

Miltä kuulostaisi kotitekoinen laku luumuista ja viikunoista? Nyt se onnistuu kotioloissa tällä helpolla ohjeella. Kokeile ja ihastu!

Kombucha-pikaohje

Suolistoa helliviä bakteereita vilisevä kombucha tekee hyvää sekä keholle että mielelle. Tällä helpolla pikaohjeella valmistat kombuchaa kotona!

Koronakeväästä opittua

Äkisti muuttunut tilanne muokkasi toimintaa - myös meillä Ruohonjuuressa. Punaisena lankana on ollut reagoida ketterästi vastaamaan ajan haasteisiin.

Kofeiinittomat luomukahvit erityisesittelyssä

Kofeiinittomia kahveja kulauteltaessa ei mausta todellakaan tarvitse enää tinkiä! Tästä jutusta saat jeesiä kofeiniittomien kahvien valintaan - sillä valikoimaahan Ruohonjuuressa piisaa!

Impolan tila: Ravinteikasta hamppua suurella sydämellä!

Impolassa ei viljellä viimeaikojen villitysten innoittamana vaan tila perustettiin jo vuonna 1894. Silloin nykyisen viljelijän (Kaarlo Impolan) isoisän isä (Kalle Impola) perusti oman tilan isänsä omistamille viljaville ”takamaille” Kiikan (nykyisen Sastamalan) Kämmäkkään. Nykyinen viljelijä Kaarlo Impola aloitti viljelyn vuonna 2000.

Vahva vastustuskyky ayurvedan tapaan

Tiesitkö, että hyvä mieli on tärkeä asia myös immuniteetin kannalta. Haastavina aikoina iloa ei kannata siis unohtaa! Hymy on tunnetusti lyhin etäisyys kahden ihmisen välillä - ja se onnistuu myös kohteliaan etäisyyden päästä.

RUOKIEN YHDISTELYSÄÄNNÖT AYURVEDAN MUKAAN

Intialaisen kansanlääketieteen Ayurvedan mukaan tietyt ruokien ominaisuudet (guna) vaativat tietynlaisia ruuansulatustoimintoja. Siksi jotkut ruuat sulavat yhdessä paremmin ja toiset puolestaan keskenään huonommin.

Rawmix on blendereiden aatelia!

Ruohonjuuren verkkokaupasta voit nys ostaa Rawmix-blenderin, joka on niittänyt kosolti mainetta lyömättömän hyvän hinta-laatusuhteensa ansiosta.

Humble Warrior taistelee janoa vastaan!

Jyty-yrteillä ryyditetyt Humble Warrior -juomat ovat saapuneet virvoittamaan Ruohonjuuren asiakkaita. Nämä taistelutoverit herättävät horteesta ja sammuttavat janon käden käänteessä.

Urheilijan ravintolisät

Mitä urheilijan tai kuntoilijan kannattaa muistaa ravintolisiä valitessaan? Ruohonjuuren kysymyksiin urheilijan ravintolisistä vastasi hyvinvointialan monitoimimies Sami Sundvik

Ravintolisät raskaus- ja imetysajalle sekä pikkulapsiarkeen

Monipuolinen eri ravintoaineiden saanti on erittäin tärkeää raskausaikana, sillä odottavan äidin ravintovarastoja käytetään myös sikiön kasvuun ja kehitykseen. Äidin hormonitoiminta ja aineenvaihdunta muuttuvat myös, ja ravinteiden tarve lisääntyy noin 15-50 % normaalista.

Öljyt ovat ihonhoidon salainen ase!

Viitisen vuotta sitten jyllänneen ihoöljybuumin uudesta tulemisesta on taas vihiä, kun raaka-aineminimalisminkin suosion siivittämänä simppeleiden öljyjen arvostus on nyt kasvussa.

Torpedolin avulla tyrskyistä tyyneyteen

Torpedol PEA comp on täsmätuote tasaamaan mielen myllerryksiä. Sen päävaikuttaja-aineena on mielenkiintoinen PEA eli palmitoyylietanoliamidi, joka kuuluu elimistön endokannabinoidomi-järjestelmään.

Pienet teot ovat nyt suuria

Yhdessä tästäkin selvitään! Jos voit nyt auttaa naapuriasi tai tarvitset apua, tallenna ja tulosta tilanteeseen sopiva lappu tältä sivulta tai hae se myymälästämme,

Tehot ja ilo irti etätyöstä!

Moni meistä opettelee nyt uudenlaisia työn tekemisen tapoja etätoissä. Kotitoimistoa on helppo tuunata pienillä vinkeillä paremmaksi ja tehostaa samalla suorituskykyä. 

Kotimaisen luonnonkosmetiikan helmiä

Ruohonjuuresta löydät varsin kattavan kimaran kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Tästä jutusta saat lisävihiä muutamista asiakkaidemme suosikkituotteista!

NAC vahvistaa vastustuskykyä ja suojaa soluja

N-asetyylikysteiini eli NAC on elimistölle tärkeän kysteiini-nimisen aminohapon vahva ravintolisämuoto, jota kehomme tarvitsee etenkin kroppamme voimakkaimman antioksidantin, glutationin muodostumiseen.

Nyt trendaa S-beauty!

Korealainen kosmetiikka (K-Beauty) on muutaman vuoden ajan villinnyt kauneudestaan kiinnostuneita tehokkuudellaan ja innovatiivisuudellaan. Nyt edelläkävijöiden katseet ovat kiinnittyneet pohjoismaiseen ihonhoitoon: S-Beauty on siis nousussa!

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa

Kotimaisten pienyrittäjien tukeminen on juuri nyt tärkeämpää kuin kenties koskaan. Listasimme parhaat vinkkimme kotimaisista luonnonkosmetiikkasarjoista, joita ostamalla voit tehdä hyvää yhdessä kanssamme.

Odotus- ja imetysajan ruokavalio

Tästä jutusta voit lukea Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivun vinkkejä odotus- ja imetysajan ruokavalioon.

Iloa ja elinvoimaa yhä useamman ulottuville!

Juuri nyt haluamme aivan erityisesti tuoda iloa ja elinvoimaa yhä useamman asiakkaamme ulottuville ympäri Suomen. Olemmekin siksi tänään aloittaneet verkkokaupassamme kampanjan, jossa tarjoamme tämän viikon ajan kaikkiin yli 85 € tilauksiin 4,90 € alennuksen toimituskuluista. 

C niinkuin vitamiini – amlasta on moneksi!

Amla, jota Intian karhunmarjaksikin kutsutaan, on niittänyt Intian kansan parissa jo ammoisista ajoista alkaen aivan erityistä mainetta terveyden vahvistajana. Eikä ollenkaan syyttä: antioksidanttirikkaassa amla-marjoissa on peräti on 20-30 kertaa enemmän C-vitamiina kuin appelsiineissa.

Adaptogeenit avuksi!

Adaptogeenit ovat yleisnimi lääkinnällisille kasveille ja sienille, jotka tasapainottavat kehoa ja mieltä. Adaptogeenit auttavat siis elimistöämme sopeutumaan haastaviinkin olosuhteisiin ja usein niistä onkin merkittävää apua esimerkiksi stressiä vastaan taisteltaessa.

Pohjoismaiden Terveyssuihkeet – Nordic Health Sprays

Ruohonjuuren asiakkaita jo useiden vuosien ajan vitamiinisuihkeillaan ja magnesium-tuotteillaan ihastuttanut Pohjoismaiden Terveyssuihkeet (eli Nordic Health Sprays) on perheyritys, joka työllistää kymmenisen ihmistä.

Yhdessä muutamme maailmaa!

Ruohonjuuren työntekijöillä on mahdollisuus käyttää palkallista työaikaansa vapaaehtoistyöhön paremman maailman puolesta. Joka ikinen kuukausi yksi ruohonjuurelainen pääsee yhdeksi päiväksi töihin itse valitsemaansa järjestöön tai muuhun parempaa maailmaa rakentavaan projektiin. Palkan tästä vapaaehtoistyöpäivästä maksaa Ruohonjuuri. Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan!

Muikea luomusima

Vappu saa tulla! Loihdi tällä reseptillä maukasta luomusimaa juhliin tai kokonaan itsellesi nautittavaksi.

Maapähkinävoipasta

Tämä kermaisen viettelevä maapähkinävoilla rikastettu pasta vie kielen mennessään! Tuunaa pastasta omia makunystyröitä kutkuttava kokonaisuus lisäämällä mukaan tulista chiliä. Testaa ja ihastu!

Sillä sikuri!

Sikurikahvi tunnettiin taannoin pula-ajan antimena mutta sittemmin se on noussut suosioon terveyttään vaalivien keskuudessa - ja varsin hyvästä syystä!

Kevätkauden terveysvinkkejä

Aurinko aiheuttaa monenlaisia vaikutuksia keholle, mielelle ja iholle. Iso osa vaikutuksista on positiivisia: mieli esimerkiksi virkistyy ja D-vitamiinia ropisee kroppaan. Lue tästä Ruohonjuuren ravintoterapeutin vinkit kevätkauden terveytesi tueksi!

Tee se itse: Luonnonkosmetiikkaa kotikonstein!

Tee se itse -kosmetiikka ja raaka-aineminimalismi ovat kummatkin kasvavia trendejä luonnonkosmetiikasta kiinnostuneiden parissa. Tästä jutusta voit napata luonnonkosmetiikkakonkari Riitta Jänkälän vinkit kotikosmetiikan tekoon.

Rauhaa ja raukeutta villiyrteistä

Suomalaisista luonnonantimista valmistettu yrttitee kuiskuttelee kesäisiä tuoksumuistoja pimeneviin syysiltoihin ja vie lempeästi unten maille.

Energiavalinnat vaikuttavat

Nyt alkuvuodesta moni meistä on tehnyt lupauksia parempaan päin pötkimiseksi. Joku on päättänyt lopettaa tupakoinnin, toinen taas pyrkii laihduttamaan. Joku on luvannut välttää lentomatkustamista, syödä vähemmän lihaa tai nukkua enemmän. Pyrkimyksenä on, totta kai, muuttaa asioita paremmaksi - oman itsensä tai yhteisön kannalta.

Taatelipirtelö – Date Shake

Tämä täyteläisen makea pirtelö kutkuttelee taatusti makunystyröitäsi. Kokeile itse ja hyödynnä taateleiden terveyshyödyt herkuttelun muodossa.

Paahteiset luomumantelit

Ihana lisuke manteleista salaatteihin, keittoihin tai ihan sellaisenaan naposteluun! Helppo ja nopea resepti herkullisiin menteleihin.

Kookoksinen porkkanasosekeitto

Lisää kookoksella eksotiikkaa perinteiseen porkkanasosekeittoon. Kokeile tätä super helppoa ja nopeaa reseptiä ja ihastu.

Sitruunainen raakakakku

Raikkaan sitruunainen raakakakku on helppo valmistaa ja vielä helpompi herkutella! Raakaleipomuksia ei laiteta uuniin, vaan ne tekeytyvät kylmässä.

PATYKA – Luksusta vastuullisesti

Pariisilaiset ovat tunnetusti hienostuneita, itsevarmoja ja tyylikkäitä aivan kuten kosmetiikkasarja Patyka. Tuotteiden ylellinen koostumus, hennot tuoksut ja kauniit pakkaukset henkivät aitoa pariisilaista tunnelmaa. Se, mikä tekee tästä sarjasta vielä houkuttelevamman, on sen vastuullisuus ja luomulaatuisiin raaka-aineisiin panostaminen. Tässä jutussa kosmetologi Mariele Aug suosittelee omia lempituotteita PATYKALTA.

Organic Health – Luomuruokatukku

Organic Health tai tuttavallisemmin Luomuruokatukku näki päivänvalon vuonna 2008. Sittemmin perheyritys on kasvanut vuosien varrella kokoa, mutta ihmisläheisen mutkaton tapa toimia on pysynyt matkassa koko ajan.

Ketogeeninen ruokavalio – haastattelussa Elviira Krebber

Ketogeeninen ruokavalio lukuisine terveyshyötyineen on viimeisen vuoden aikana kohonnut suosituksi terveystietoisten keskuudessa. Eikä ihme: moni on huomannut liiallisten hiilarien välttelemisen petranneen hyvinvointiaan merkittävästi.

PIENI METSÄ KOTONASI

Metsissä samoilu hoitaa sekä henkistä että fyysistä terveyttä - ja pitää myös suoliston ahkerat pikkuapulaiset sangen tyytyväisinä. Pelkkä luontokuvan tuijottelu vähentää stressiä ja saa verenpaineen laskemaan. Mutta entä jos metsän toisikin kotiinsa?

Pinnalla juuri nyt

Kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista huolehtiminen on lähellä yhä useamman ihmisen sydäntä. Mitkä muut hyvään oloon liittyvät asiat kasvattavat suosiotaan?

Rohkeasti parempaan päin – jo vuodesta 1982 saakka!

Ruohonjuuren tarina alkoi 1980-luvun alussa, kun joukko ympäristötietoisia nuoria päätti alkaa maahantuoda uusiopaperia, jota Suomessa ei tuolloin ollut vielä lainkaan saatavilla. Aluksi paperia raahattiin Saksasta hyvin pienimuotoisesti selkärepuissa mutta suosion kasvettua virisi ajatus yrityksen perustamisesta. Aikoinaan Ruohonjuuuri Oy perustettiin siis juurikin uusiopaperin maahantuontia ja myyntiä varten.

ALLERGIOIDEN ENNALTAEHKÄISY

Allergiat ovat elimistön puolustusjärjestelmän liian voimakasta ja epätarkoituksenmukaista toimintaa. Yleisimmät allergiaoireita aiheuttavia allergeeneja ovat siitepöly (heinänuha), pöly, tietyt metallit, eläinten karvat ja ruoka-aineet.

Kivut kuriin!

Kivut vaikuttavat elämään merkittävästi - kun kipu kaihertaa tai tulehdus jyllää kropassa, mielikin mataa maata myöten ja keskittyminen muuhun elämään on hankalaa.

Hormonitoiminta ja hyvinvointi

Hormonitoiminnalla on valtavan suuri merkitys naiselliseen hyvinvointiin - sen lienee huomannut melkein jokainen! Lue tästä jutusta lääkäri Emilia Vuorisalmen vinkit hyvään oloon.

Ayurveda ja vuodenajat – KEVÄT

Ayurveda tarkoittaa sananmukaisesti elämän (ayur) tiedettä (veda). Maailman vanhimmaksi lääketieteelliseksi järjestelmäksikin usein mainittu ayurveda saattaa hyvinkin tuoda kaivattua apua myös moniin nykyihmisen vitsauksiin. Myös kevätkauden moninaisiin haasteisiin löytyy hyviä kotikonsteja terveyden edistämiseen ja sairauksien ennaltaehkäisyyn keskittyneestä ayurvedasta.

Fire Cider -tulietikka: oletko jo testannut?

Rapakon takana terveystietoisten makuhermoja on viime aikoina hivellyt fire cider -juoma. Ärhäkkä tehotujaus parantaa ruuansulatusta sekä maustaa niin ruuat kuin cocktailitkin. Uskallatkos maistaa?

Myssyfarmilla hernekin rokkaa!

Myssyfarmi eli Rauhansuun tila on Pöytyän Vistolan kylällä sijaitseva luomutila, joka on kuulunut Rauhansuun suvulle 1700-luvun lopulta asti. Myssyfarmilla on erikoistuttu vilja-, öljy- ja palkokasvien luonnonmukaiseen viljelyyn ja itse viljeltyjen tuotteiden jatkojalostamiseen puhtaiksi ja jäljitettäviksi elintarvikkeiksi.

Vahvista vastustuskykyäsi!

Vahva vastustuskyky on monen asian summa. Tästä voit lukea muutaman vinkin immuniteetin buustaamiseen.

Ayurveda ja vuodenajat : TALVI

Monien muiden asioiden muassa myös vuodenaikojen vaihtelu vaikuttaa hyvinvointiimme, jonka tukemiseen tarvitaan eri keinoja eri aikoina. Etenkin vuodenaikojen taitekohdissa niin terveysrutiineihinsa kuin ihonhoito tapoihinsa kannattaa kiinnittää erityistä huomiota ja olla valmiina muovaamaan niitä kunkin vuodenajan olosuhteiden mukaan.

Suomalaisten kehuma, fermentaation helmi!

Appelsiininmakuinen, huikean suosion saavuttanut RegulatPro Metabolic on vitamiineilla ja mineraaleilla täydennetty jymyvalmiste, joka tukee elimistön omia entsyymiprosesseja. Regulat on valmistettu luomulaatuisista raaka-aineista. Regulatin monipuoliset vaikutukset näkyvät mm. kasvaneena energisyytenä.

Teini-ihon hoito

Teini-iän kynnyksellä hormonien eritys muuttuu. Tunne-elämän ja myllerrysten ja kehollisten muutosten lisäksi murrosikä vaikuttaa myös ihoon. Tästä jutusta nappaat Ruohonjuuren ekokosmetologi Satu Kämäräisen vinkit teini-ihon hellävaraiseen hoitoon.

Takaisin luontoon!

Pitäisikö nykyihmisten ruutuajan lisäksi rajoittaa myös kaupungissa vietettyä aikaa? Luontoyhteyttä ainakin taatusti syventää voimallisemmin metsissä samoilu ja kasvien aistiminen kuin kauppakeskussuhailu tai asfalttiviidakkovipelllys.

SINUN SILMIESI TÄHDEN

Kuivat ja kutisevat silmät tuntuvat vaivaavan yhtä jos toista. Vaiva on yleistä etenkin tietokonetyöläisten keskuudessa. Monella vaiva pahenee kevätkaudella, kun katu- ja siitepölyt punkeavat lisää rikkoja rokkaan.

Savi ihonhoidon ihmeaineena

Mineraalirikkaan saven arvokkaita ominaisuuksia on hyödynnetty jo vuosisatoja sekä kauneuden- että terveydenhoidossa. Ei olekaan ihme, että Ruohonjuuren asiakkaiden suosikiksi nousseen Cattier-sarjan sydän on tässä ainutlaatuisessa raaka-aineessa: savessa.

Aivot rakastavat rasvaa

Muistisairaudet lisääntyvät vinhaa vauhtia. Niihin sairastuvien määrän arvioidaankin jopa kaksinkertaistuvan parissa vuosikymmenessä.

Suoliston hyvinvointi

Ihmisen suoliston ja sen mikrobikannan monimutkaista toimintamekanismia tutkitaan tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin. Uutta tietoa aiheesta saadaan jatkuvasti. Suoliston bakteerikannan merkitys kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnillemme on kiistaton.

Nokkonen on ykkönen!

Ruohonjuurelaisten minun yrttini - kyselyssä Suomen luonnon supersankariksikin tituleerattu nokkonen veti pisimmän korren! Jaetulla kakkossijalla keimailivat laventeli, siankärsämö ja ruusujuuri.

Mitä ovat psykobiootit?

Kun mieli on maassa ja elämä stressaa, saattaa apu löytyä suolistoa hellivistä maitohappobakteereista!

Mitä keksisimmekään keskittyäksemme?

On vilinää ja vilskettä, helinää ja helskettä ainakin omiksi tarpeiksi - ja taatusti sen verran, että keskittymiskyky on toisinaan koetuksella. Mutta onneksi myös tätä taitoa voi harjoittaa aivojaan jumppaamalla saaden apua keskittymiseen!

Hyvää rasvaa ei kannata pelätä!

Vaikka kaikkein kovaäänisin rasvakammo alkaakin jo pikkuhiljaa vaimeta, osa vannoo vieläkin innokkaasti kevyttuotteiden nimeen. Mutta kannattaako se? Terveelliset rasvat ovat tärkeä asia hyvinvointimme kannalta.

Kaikki lutviutuu parhain päin!

Älä turhaan huolehdi: maailmankaikkeudella on homma hanskassa ja asioilla sen myötä tapana järjestyä. Kun aikaa kuluu, palaset loksahtelevat paikoilleen.

Vinkkejä ihosi parhaaksi

Ihonhoidosta puhuttaessa huomio kiinnittyy yleensä kasvoihin. Kasvojenhoitoon panostetaan usein uutterasti samalla kun isoin osa ihosta jää melkeinpä huomiotta. Kosteutusta, kuorintoja ja hemmottelua kaipaa myös vartalon iho - selvähän se! Juuri siksi tässä jutussa käsitellään ihanaa ihoa kaulasta alaspäin.

Neem tukee kauneuttasi!

Neem (Azadirachta indica) on intialainen puu, jolla on erityisasema intialaisessa lääketieteessä. Ei mikään ihme: neemistä on paljon iloa ja hyötyä terveyden ja kauneuden tukijana.

Viihdytkö nahoissasi?

Koska ihminen on kokonaisuus, myös tunteet vaikuttavat ihon hyvinvointiin. Se ei ole ollenkaan ihme, onhan iho ihmisen laajin aistielin.

Leivän alku ja juuri

Juureen tehty leipä vaatii kosolti panostusta: sekä aikaa että rakkautta. Juureen leipomisen voidaan varsin hyvin perustein sanoa olevan taidetta ja taitolaji, jossa tekemällä oppii ja harjoitus tekee mestarin.

Ayurveda ja iho-ongelmat

Ayurveda eli intialaisen luonnonlääketieteen näkemys iho-ongelmiin on varsin kokonaisvaltainen. Ayurvedassa tavoitellaan kehon, mielen ja sielun tasapainoa. Selvää onkin, että ayurvedisen näkemyksen mukaan ihon hyvinvointi heijastelee sisäistä tasapainoa.

Atooppisen ihon hoito

Viileämmät ilmat ovat saapuneet keskuuteemme. Moni tuntee vuodenajan muutoksen erityisesti ihossaan. Allergia- ja astmaliiton mukaan väestöstämme jopa 25-30%:lla on atooppisen ihon oireita jossain vaiheessa elämää. Kuivuus, hilseily ja punoitus ovat yleisimpiä atopian tuntomerkkejä.

Itsetuntemusta ja oivalluttamista – Kokemuksia coachingista

Ruohonjuuri on viimeisen kahden vuoden aikana kehittänyt vahvasti toimintatapojaan ja tiimityöskentelyä. Avuksi on otettu Lean Management ja sitä toteutetaan kaikissa Suomen myymälöissä. Lean Management on jo nyt tuottanut tulosta ja se näkyy arjen sujuvuudessa ja työntekijöiden tyytyväisyydessä. Ruohonjuuri kehittää aktiivisesti myös johtamiskulttuuria. Tiimien vetäjiä, eli esimiehiä halutaan kehittää jatkuvasti tarjoamalla heille koulutusta ja coachausta.

Vinkkejä nivelten terveydeksi

Erilaiset nivelvaivat ovat yleisiä - mutta onneksi niihin on saatavilla apua. Nivelten terveyttä tukevia vinkkejä antaa tässä jutussa Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu.

Hassel on herkkua!

Herkulliselta maistuvat, ravinnetiheät hasselpähkinät ovat mitä mainioin kaliumin, kalsiumin ja magnesiumin lähde. Niissä on myös rautaa.

Ruohonjuuri – aina hyvän puolella!

Maailma muutetaan paremmaksi pienin askelin, yhdessä taivaltaen. Tiesithän, että joka ikinen kuukausi Ruohonjuuri lahjoittaa (ainakin) yhden kampanjatuotteen koko tuoton hyväntekeväisyyteen - kohteisiin, joita asiakkaamme ovat meille ehdottaneet? 

Hyvinvointitrendit 2020

Mitkä ovat vuoden 2020 hyvinvointitrendit? Lue tästä jutusta, mikä on nyt in kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin saralla vuonna 2020.

Kääpä Health – lääkinnällisiä sieniä Suomesta

Tiesitkö, että karjalohjalaisessa metsässä, Euroopan suurimmaksi kehutulla ulkosienifarmilla kasvaa rehottaa katras parhaimpia lääkinnällisiä sieniä? Vaativat vuodenaikamme trimmaavat cordycepsin, pakurin, maitakkeen ja siitakkeen pystymään parhaimpaansa! Vaikutuksiltaan vahvat sienimaailman supersankarit rientävät avuksi myös silloin, kun hetki on heikko ja voimat vähissä.

Gypsy-mascara!  Oo la laa – vai ou nou ei näin?

Ranskalaisella luonnonkosmetiikkamerkki Boholla on tuoteperhe, joka kulkee nimellä Gypsy. On esimerkiksi Gypsy-mascara ja Gypsy Travel -luomiväripaletti. Henkilökunnan keskuudessa tuli puhetta onko tämä nimi sopiva. Tästä jutusta voit lukea lisää aiheesta.

Itse tehty huulikiilto

Kotitekoinen itse tehty huulikiilto ravitsee ja suojaa ravitsee huulia ja saa ne kiiltämään kauniisti. Itse tehty huulikiilto valmistuu aidoista aineksista - hoitavuuden salaisuutena paistattelee shea- eli karitevoi.

Ambronite – juo itsesi entistäkin ehommaksi!

Ambronite-jymyjuomat ovat vuosien varrella tulleet tutuksi lukuisille Ruohonjuuren asiakkaille. Ravitsemuksellisesti ihanteellisen Amboniten puhtia tuovat vaikutukset ovat huomanneet niin monet treenaajat kuin toimistotyöläisetkin. Ei olekaan ihme, että monilla työpaikoilla Ambronite-juomia nautitaankin työtehon parantamiseksi.

Suolistoa hoitamalla superaivot!

Monesti todetaan, että suolisto on ihmisen toiset aivot - ja, että suolistonsa hyvinvointiin panostamalla voi petrata niin aivotoimintaansa kuin mielialaansakin. Annetaan Suolistoa hoitamalla superaivot -kirjan kirjoittaja FLT Ravintovalmentaja Annika Havaste kertoa asiasta lisää!

Ruokatrendit 2020

Terveellisemmät vaihtoehdot, vegaaniset pupellettavat ja ketogeeninen ruokavalio jylläävät myös vuonna 2020. Mutta mitä tarkoittaa fotogeeninen ruoka?

Riittävä palautuminen on olennainen osa hyvinvointia

Hektisen arjen pyörityksessä, niin työpaikoilla kuin elämässä yleensäkin, nousee palautuminen arvoon arvaamattomaan. Palautuminen onkin aivan liian tärkeä asia jätettäväksi pelkästään lomien tai viikonlopun aikana hoidettavaksi. Hyvinvoinnillemme on tärkeää, että akkujaan saa ladatuksi  päivittäin - myös keskellä kiireistä työpäivää.

Ruohonjuuren luonnonkosmetiikkatuotteiden mica-mineraali on vastuullisesti tuotettua

Kaikki mikä kiiltää, ei ole kultaa. Kosmetiikkatuotteissa kauniisti kimalteleva mica-mineraali voi joskus olla tuotettu epäinhimillisissä olosuhteissa laittomilla kaivoksilla. Ruohonjuuressa myytävien luonnonkosmetiikkatuotteiden sisältämä mica tuotetaan vastuullisesti  - ihmistä ja luontoa kunnioittaen sekä paikallisten ihmisten elinolosuhteita parantaen.

CBD-hampputuotteet ja Ruohonjuuri

CBD-hampputuotteet puhututtavat nyt Suomessa ehkä enemmän kuin koskaan. Toiset parjaavat CBD:tä sisältäviä hampputuotteita laittomiksi kun taas toiset kokevat saavansa niistä jeesiä hyvinvoinnilleen. Myös tiedotusvälineissä on julkaistu monenkirjavaa juttua hampputuotteisiin liittyen. Jos nämä CBD-tuotteet ovat niin kiistanalaisia, miksi niitä sitten myydään Ruohonjuuressa? Ja miksi hamppu ylipäätään aiheuttaa niin isoja intohimoja?

Jäikö stressi päälle? Näin helpotat oloasi!

Vuoden pimein aika on keskuudessa -  ja silti pitäisi jaksaa painaa arjen keskellä. Vaikka tahdin himmaaminen ja rauhoittuminen houkuttelisivatkin, ei hellittämiselle aina meinaa olla saumaa. Oravanpyörässä juoksijalle saattaa ashwagandhasta olla melkoistakin apua.

Rahua: fiksu valinta sademetsienkin puolesta!

Rahua-tuotteiden pääperiaatteena on sademetsien suojelu, luonnon kunnioittaminen ja Amazonian alueen alkuperäiskansojen tietotaito. Kirsikkana kakun päälle kimmeltää se, että Rahuan koko toiminta on hiilineutraalia.

Eteeriset öljyt ja lapset

Huoneilmaan tuoksutettuna eteeriset öljyt valitaan aina herkimmän haistelijan mukaan: tuoksuhommissa niin lapset kuin lemmikkieläimetkin tulee huomioida aivan erityisesti. Lue tästä jutusta aromaterapeutti Liisa Seppälä-Cohenin vinkit eteeristen öljyjen käyttöön lapsiperheissä. 

ETHÄN PURE MUOVIA!

Tutkimuksen mukaan 85% briteistä ei tiedä, että purukumi sisältää muovia. Ruohonjuuren valikoimiinkin hetki sitten pelmahtanut Chewsy on Iso-Britannian ensimmäinen ja ainoa muovitonta ja luonnollista purukumia myyvä brändi. Muovitetoisuuden kasvaessa Chewsy-purkat ovatkin nousseet melkoiseen suosioon!

Hellät hyvästit joulustressille!

Juhlista jaloimman odottelu aiheuttaa hyvän mielen ja ilonpilkahdusten lisäksi monille ihmisille myös stressiä moninaisine tehtävälistoineen. Hengitysharjoitukset, riittävän hyvään tyytyminen ja velvollisuustaakan keventäminen auttavat varmasti osaltaan helpottamaan ylikierroksia. Apua joulustressiin voi saada myös yrteistä ja sienistä.

Hyvän elämän eväitä juhlista jaloimpaan!

Joulun ei todellakaan tarvitse olla ähkyn- ja sokerihumalantäyteistä aikaa vaan hyvin voi tietysti voida myös kukkeinta kuusijuhlaa viettäessään. Tästä jutusta voit napata itsellesi sopivat vinkit hyvän olon jouluun.

Kun kinkku ei ole kankku: Kasviskinkku kruunaa joulupöydän

Porkkananpurijankaan joulu ei ole ankeilun aikaa, kun pitopöytiään notkuttaa vaikkapa verrattomin vegekinkuin. Kasviskinkkujen konkari Eetu Keskinen Organic Health -luomutukusta opastaa tässä jutussa eettisten jouluruokien herkulliseen maailmaan.

Pesosen mehiläistarhojen arvoitukselliset antimet

Hunaja on luonnon oma makeutusaine - täydellinen luonnontuote, joka pitää Sinusta huolta. Se on maukas ja monipuolinen elämänkumppani sekä tutkitusti yksi ekotehokkaimmista elintarvikkeista. Pesosen mehiläistarhojen Esa ja Minna Pesonen ovat toimittaneet hurmaavia hunajatuotteitaan Ruohonjuureen yli viidentoista vuoden ajan. Mutta mikä onkaan Pesosen rakastettujen mehiläistuotteiden suuren suosion salaisuus?

Selkäkivut kuriin ja elämä entistä ehommaksi!

Selkäkipu vaivaa nykyään monia vaivojen asteiden vaihdellessa aina lamauttavasta hetkittäiseen harmiin. Onneksi selkäkivuista voi päästä eroon! Asiantuntijana tässä jutussamme on selänhoitoekspertti Jukka Harju, jonka kehittämällä Anatomic Function Training -menetelmällä on saatu hyviä tuloksia useiden tuhansien ihmisten kanssa - aina aktiiviurheilijoista selkäpotilaisiin. 

Kombucha-kasvustosta saippuaksi!

Mitä ihmettä? Voiko kombuchasta tehdä saippuaakin? Kyllä voi ja vieläpä varsin viehkeää sellaista. The Good Guysin kombuchapanimolla täysin palvelleet kombucha-kasvustot pääsevät eläkevirkaan luonnonkosmetiikkalaatuiseen saippuaan kiertotaloushengessä.

Hurmaannu hunajasta!

Hunaja on luonnon oma makeutusaine, täydellinen luonnontuote, joka pitää Sinusta huolta. Se on maukas ja monipuolinen elämänkumppani sekä tutkitusti yksi ekotehokkaimmista elintarvikkeista.

Eteeriset öljyt ja lemmikit

 Huoneilmassa tuoksutettuna eteerinen öljy valitaan aina herkimmän haistelijan mukaan -  niin eläimet kuin lapsetkin tulee siis tuoksuhommissa aivan erityisesti huomioida.

Hyvillä mielin aamusta iltaan!

Ruohonjuuren parhaan tuotteen arvonimen hetki sitten napanneesta Pukka Day to Night -teelajitelmasta riittää reipasta ryypiskeltävää tuomaan tasapainoa ja mielihyvää hektisenkin arjen keskelle.

Guayusa-kombucha hurmaa mielet ja kielet!

Tampereen Nekalassa valmistuu aidossa käsityöläishengessä The Good Guys kombucha - tuo kupliva teepohjainen raikas juoma, jonka uusin guayusa-yrtilla maustettu variantti ampaisi äskettäin Ruohonjuurenkin kylmähyllyjä komistamaan.

Vuoden parhaat tuotteet 2019

Ruohonjuuren koko henkilökunta äänesti taas vuoden parhaista tuotteista. Mitä ovatkaan tänä vuonna eniten ihastuttaneet mahtituotteemme?

Get Raw – hyvän mielen herkkuja

Get Raw valmistaa gluteenittomia ja vegaanisia välipaloja, jotka maistuvat mahtavalla ja pukkaavat positiivista energiaa pilvisiinkin päiviin.

Tapiola sai vihdoin oman Ruohonjuuren

Kauppakeskus Ainoan eilen avattu Ruohonjuuri hurmasi asiakkaat välittömästi. Ensi viikolla keskitymme valloittamaan Tukholmaa toisen Happy Food Store -myymälän avaamisen myötä.

Hedelmällisiin hetkiin

Loskan keskellä, jos milloinkaan, on syytä tempaista iloa elämään ja leiskauttaa lemmenliekitkin roihuamaan! Ruohonjuurestakin löytyy monta afrodiisisiin ruoka-aineisiin perustuvaa rakkausruokaa ja hehkeää hedelmällisyysbuusteria, jolla hyvinvointiansa voi tuupata askeleen eteenpäin. 

Ruohonjuuri-palkinto ja -apurahat jaettiin taas!

Tänä vuonna teemana oli hiilineutraali toiminta. Lahjoitimme yhteensä 29 500 euroa paremman maailman rakentamiseen. Erityisesti tuimme nyt ratkaisuja, jotka edistävät hiilineutraaleihin elintapoihin siirtymistä seuraavan vuosikymmenen aikana.

Miehisen terveyden tueksi

Marraskuisen Movember-kampanjan innoittamana Ruohonjuuri lahjoittaa jokaisesta marraskuun aikana myydystä NORDIQ Nutrition -sarjan Male Complex -tuotteesta viisi euroa Mieskaverit ry:n toiminnan tukemiseen.

Urang – korealaista kosmetiikkaa herkällekin iholle

Ruohonjuuren valikoimiin äskettäin pelmahtanut Urang on hienostunut, korealainen, luonnonkosmetiikkalaatuinen ihonhoitosarja, jossa perinteiseen korealaiseen ihonhoitorutiiniin yhdistyvät ainutlaatuisella tavalla korkealaatuiset raaka-aineet ja aromaterapia.

Mieletön Flow!

 Ruohonjuuren asiakkaiden rakastamat Flow Kosmetiikan tuotteet uudistuivat ja ne keskittyvät nyt entistä enemmän kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. 

Clipper-teet uudistuivat

Clipperin teeuudistus on herättänyt kysymyksiä liittyen teepussien yksittäispakkauksiin ja kohonneisiin hintoihin. Mistä Clipperin teeuudistuksessa oikein on kyse  – tässä Clipperin vastauksia asiaan.  

Ruohonjuuren gua shat ovat vastuullisempi valinta

Guardian-lehti uutisoi taannoin kristallikivien louhinnan epäeettisyydestä ja haitallisuudesta ympäristölle. Onneksi myös louhintaa voi tehdä ihmisoikeuksia ja ympäristöä kunnioittaen: Ruohonjuuressa myytävien gua shojen ja kasvorollereiden kivet on tuotettu eettisesti kestävämmällä tavalla. Maailma ei kuitenkaan ole todellakaan vielä valmis - mitä esimerkiksi kaivostyöläisten olosuhteisiin globaalisti tulee. Askeleita kohti parempaa on otettu, mutta matka on vielä kesken.

Raakasuklaa poistuu Suomesta!

Suomen ruokavirasto (entinen Evira) on määrittänyt, ettei nimeä ”raakasuklaa” saa jatkossa käyttää tuotenimenä. Määräys johtuu siitä, ettei sanaa “raakasuklaa” ole määritelty kauppa-ja teollisuusministeriön laatimassa asetuksessa koskien kaakao- ja suklaatuotteita (451/2003). 

Ruohonjuuren teepussit ovat mikromuovittomia

Helsingin Sanomat uutisoi jokunen aikaa sitten teepussien mikromuoveista, jonka seurauksena osa Ruohonjuurenkin asiakkaista ymmärrettävästi huolestui. Selvitimme asian seikkaperäisesti: Ruohonjuuren myymissä teepusseissa ei ole mikromuoveja. 

Ilmastolakko – Yhdessä muutamme maailmaa!

Ruohonjuuri lahjoittaa kaikkien myymälöidensä ilmastolakon aikaisen tuoton ilmastotoimintaan Maan ystävien Hiilivapaa Suomi -kampanjalle. Tämän lisäksi Ruohonjuuri tekee monta muutakin pientä tekoa paremman maailman puolesta - sekä ilmastolakkopäivänä 27.9. että joka ikinen päivä senkin jälkeen.

Goodion Oat Bites -kauraherkku muuttaa maailmaa!

Ruohonjuuren herkkuhyllyihin pelmahti juuri uusi tulokas: Goodio Oat Bites! Kyseessä on  huisin herkullinen, rapsakan rouheinen, suklaapäällysteinen kaurasnack, jonka raaka-ainelista on simppeliydessään nerokas!

Lisäpuhtia päivään Puhdistamon energiajuomista!

Ruohonjuuren kylmähyllyille rynnistivät juuri Puhdistamon energiajuomat, joita fokusjuomiksikin kutsutaan. Nämä kukkeat kulauteltavat ovat luonnollisesti sekä ainesosiltaan että vaikutuksiltaan energiajuomien eliittiä: lisäbuusti ammennetaan luonnon aineksista: guaranasta, yerba matesta ja vihreästä teestä. Kofeiinia puhtijuoma sisältää 100mg ja L-teaniinia 200mg.

Suomen ensimmäinen Stressinpurkukoppi saapuu lokakuussa Kampin Ruohonjuureen!

Lokakuun puolivälissä Kampin Ruohonjuureen ilmestyy Stressinpurkukoppi, jossa on tarkoituksena pysähtyä hetkeksi itsensä äärelle. Äänieristetyssä kopissa saa temmeltää tai tyyntyä mielensä mukaan: nauraa, itkeä, laulaa, huutaa tai hiljentyä omissa oloissaan - pois maailman melskeestä ja ihmisvilinästä.

16 vuotta Ruohonjuurta Tampereella

Tampereen Ruohonjuuren avajaisia vietettiin 22.9.2003 Aleksanterinkatu 10:n silloisessa myymälätilassa, jossa putiikkia pidettiin peräti kahdessa kerroksessa. Tänä syksynä Tampereen myymälämme on siis varttunut reippaaseen 16:n vuoden ikään. 

Puhtia päivään pienistä siemenistä!

Ravintorikkaat siemenet ovat ravinnetiheiden ratkaisujen parhaimmistoa - ja oivallinen osanen jokapäiväistä leipää ja puuroa. Kooltaan pikkuruisiin siemeniin on sulloutunut kompaktisti rutkasti ravinteita: mm. hyviä rasvoja, proteiinia ja kuitua. 

Fiksuja valintoja pH-tasapainon puolesta!

Emäksisyyttä elimistöön ja hyvää oloa koko keholle! Tässä jutussa perehdymme hyvinvointia tukeviin valintoihin pH-tasapainon vinkkelistä vilkuillen. Asiantuntijanamme toimii Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu.

Virheet tekevät mestarin!

Vaikka mokaaminen tuppaa  ärsyttämään ja ahdistamaankin, on virheiden tekemisestä ihmiselle eittämättä myös hyötyä! Epäonnistuminen on tärkeää, koska virheitä tekemällä (ja niistä oppimalla) ihminen kehittyy onnellisemmaksi, rohkeammaksi ja fiksummaksikin. 

Stressi ei katso ikää!

Nuorellakin ihmisellä tulee elämässä vastaan stressaavia tilanteita, jotka kannattaa tunnistaa ja hoitaa ajoissa. Pitkittynyt stressi alkaa häiritä unta ja tekee ihmisestä ärtyneen. Myös ylipainon kehittymisen riski kasvaa. Stressin oireita voi onneksi kuitenkin hoitaa.

Hakusessa luotettava kainalokaveri?

Salt of the Earth -sarjan deodorantit eivät jätä pulaan hikisimmälläkään hetkellä. Ainesosiltaan sangen simppeleiden luonnondeodoranttien teho perustuu suolaan, jota ryydittävät muut luonnon antimista ammennetut tehoaineet.

Tiesitkö tämän K2-vitamiinista?

K2-vitamiinista on jo vuosien ajan povattu jättimäistä “vitamiinihittiä” niin Suomessa kuin “rapakonkin takana”. Vielä K2-vitamiinin lukuisat hyödyt ovat suurimmalle osalle ihmisistä tuiki tuntemattomia. Lue tästä K2-vitamiinin hyödyt pähkinänkuoressa.

Mustikkaseerumin avulla sinisen valon haittoja vastaan!

Näinä päivinä yksi jos toinenkin viettää suurimman osan valveillaoloajastaan siniselle valolle altistuneena. Tietokoneet, älypuhelimet, televisio ja liuta muitakin vempeleitä tuuttaavat siis HEV-valoa ihmisen iholle päivät pääksytysten.

Popsitko muovia tietämättäsi?

Tiedätkö mitä laitat suuhusi, kun syöt purukumia? Tanskalaiskaverukset lukivat ainesosalistan ja järkyttyivät. Nykyisin he valmistavat purukumia pelkästään luonnollisista ainesosista. 

Ei syytä hävetä!

Elämme armottomia aikoja, joina etenkin sosiaalisessa mediassa vaaditaan täydellisyyttä. Täydellisyydentavoittelu aiheuttaa ihan turhia paineita ja oman vajaavaisuuden tiedostaminen turhaa häpeää. Ruohonjuuressa alettiinkin nyt häpeänpurkutalkoisiin armollisuuden avulla!

A. Vogel: kasvien supervoimia terveyden tueksi

A. Vogelin tuotteet ovat tulleet tutuiksi suurelle osalle Ruohonjuuren asiakkaista. Kävimme tutustumassa kasvilääkinnän klassikkotuotteiden syntysijoille Pohjois-Sveitsissä. Alussa oli pieni mies ja iso intohimo.

Virkisty ja uudistu! Vehnänorasmehun terveyshyödyt

Vehnänorasmehu on uudistavaa kulauteltavaa - ja toden totta terveyttä tulvillaan. Oraiden kasvattaminen ja mehuksi puristaminen vaatii hiukan vaivannäköä - ja siksipä vehnänorasmehujauhe onkin varsin varteenotettava vaihtoehto.

Tukkaan väriä turvallisesti!

Cultivator´s -hiusvärit valittiin taannoin Ruohonjuuren parhaiksi hiustuotteiksi. Mikä tekeekään näistä tukkataikureista hiusvärien eliittiä? Tässä jutussa tutustumme Cultivator´s-sarjan hiusväreihin peräti partikkeleiksi pilkottuna. 

Sitruunamehun salat paljastuvat!

Sitruunamehun juomisesta on tullut melkoinen hitti viime vuosina. Käytännössä sitruunamehussa ei ole teknisesti mitään maagisen erikoista, mutta käytännöllisyys on tehnyt siitä monen keittiön vakiovarusteen.

Mikä ihmeen hormeesi?

"Annos tekee myrkyn", totesi muinon toksikologian isäksikin tituleerattu Paracelsus. Hormeesilla tarkoitetaan siis sitä, että ulkoisilla ärsykkeillä (stressitekijöillä) voi lyhytkestoisesti ja pieninä annoksina olla terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia - vaikka suurina annoksina samaiset ärsykkeet voivat olla jopa myrkyllisiä.

Hyvän elämän eväitä: Kokonaisvaltainen painonhallinta

Langanlaiha ei varmasti kenenkään ole hyvä olla mutta toisaalta liikakilotkin tuppaavat käymään taakaksi, myös terveydelle. Mitkä ovat hyvinvointia edistävän painonhallinnan kulmakivet? Eli millä eväin liialliset kilot pysyvät kurissa? Kokonaisvaltaisen painonhallinnan saloja valottaa nyt Ruohonjuuren ravintoterapeutti Eijaliisa Koivu.

Detox-kuurilla energisesti kohti syksyä!

Tuntuuko olo tukkoiselta tai turvonneelta? Iho samealta ja epäpuhtaan oloiselta? Nyt on hyvä aika tehdä elimistölle syyssiivous ja varautua tulevaan pimeään kauteen  pirteän energisesti. Liikunnan ja terveellisen ravinnon ohella aineenvaihduntaa ja elimistön puhdistusprosesseja voi tukea detox -kuurilla. 

Proteiinivaahtosmoothie

Tämä proteiinivaahto on rikastettu heraproteiinilla, jota myös voittajan voimavaraksi kutsutaan! Maista ja innostu itsekin!

Anjan Luontoherkku: Terveellisempää makeaa!

Anjan Luontoherkun intiaanilakritsi on valloittanut jo vuosien ajan tuhansien asiakkaidemme kielet ja mielet. Nyt tutustutaan Anjaan - eli hyväntuuliseen taituriin jymyherkkujen takana!

Tony’s Chocolonely: Haukkaa herkkua – ja muuta maailmaa!

Tony’s Chocolonelyn suklaat eivät ole mitään turhanpäiväisiä kalorikimaroita, vaan niiden takana on vissi ajatus paremmasta maailmasta. Näitä suklaita - jos mitä!- voi toden teolla nautiskella hyvillä mielin ja rinta rottingilla. Lisävihiä asiaan saat tästä jutustamme!

Mahla Forest – kotimaisten terveysjuomien mestari!

Mahla Forest valmistaa suurella sydämellä hyvinvointia tukevia mahtijuomia, joista kuuluisimmaksi lienee ponnistanut Ruohonjuurenkin asiakkaiden vatsoja ja makuhermoja jo vuosien ajan hellinyt Boris-juoma.

Pukka – Rohkeasti parempaan päin!

Kuvittele maailma, jossa ihmiset voimaantuvat ajatuksesta tehdä vastuullisia valintoja oman terveyden ja maailman hyvinvoinnin puolesta. Kuvittele maailma, jossa tasa-arvo sääntö, ei poikkeus.

Paluu arkeen sujuu sutjakasti!

Entä jos arki olisikin ihmisen parasta aikaa? Lue tästä ravintoterapeutti Eijaliisa Koivun vinkit lomanjälkeiseen elämään.

Biohakkeroinnin keinoin ketoosiin!

Biohakkerin käsikirjan tekijöinäkin kunnostautuneet Olli Sovijärvi ja Teemu Arina kirjoittivat jokin aikaa sitten sangen mainion Biohakkerin ketoosioppaan, josta löytyy paljon vinkkejä ja tietoa ketogeenisesta ruokavaliosta kiinnostuneille.

Pulpe de Vie – hersyvää luonnonkosmetiikkaa kiertotalouden hengessä!

Kierrätys, kiertotalous ja uusiokäyttö ovat kunniassaan ranskalaisen Pulpe de Vie -luonnonkosmetiikkasarjan tuotteissa. Jokaisessa sarjan tuotteessa on raaka-aineina käytetty hävikkivihanneksia ja -hedelmiä. Vaikka Pulpe de Vie -tuotteiden suosiminen ei hetkessä koko maailmaa parantaisikaan, on se oivallinen askel oikeaan suuntaan!

Terveysvinkkejä kesään

Suvi on ihanaa aikaa! Aurinko hellii sekä kroppaa että mieltä ja ruohonkorret kutittelevat varpaanvälejä. Poimi jutustamme muutamat vinkit kesäisen hyvinvointisi tueksi!

Alteya Organics: näistä tuotteista ihosi iloitsee!

Alteya Organics -sarja on ylistys luonnon kauneimmille kukkasille: bulgarialaisille ruusuille ja rauhoittavalle laventelille. Ylevänä missionaan on nostaa Damascena-ruusun kokonaisvaltaisesti hoitavat vaikutukset maailmanmaineeseen - ja ehkäpä Sinunkin ihosi kaunistukseksi?

Liian hyvää hukattavaksi: Kaikki joukolla hävikkiä vastaan!

Ruohonjuuressa on ihan yrityksen perustamisesta saakka taisteltu rinta rottingilla ja monipuolisin keinoin hävikkiä vastaan - luonnollisesti. Nyt keinovalikoimamme on laajentunut entisestään, kun asiakkaat voivat ResQ-sovelluksen kautta kätevästi pelastaa Kampin Ruohonjuuresta laaturuokaa, joka uhkaisi muuten mennä hukkaan.

Toivotaan parasta!

Ruohonjuuri on mukana Hope ry:n Toivon päivä -kampanjassa, jossa kannustetaan 12-17 -vuotiaita nuoria toivomaan.

Nyt nousussa: Kofeiinittomat luomukahvit

Kofeiinittomien kahvien suosio on kasvanut kohisten alkoholittomien oluiden trendin vanavedessä. Ruohonjuuren hyllytkin notkuvat jo toinen toistaan aromikkaiden kofeniittomien kahvinautintojen painosta. Pienpaahtimoiden suurella sydämellä valmistettuja kofeiinittomia kahveja kulauteltaessa ei mausta todellakaan tarvitse tinkiä!

Päivetystä ja kimallusta ihanalle ihollesi!

Jos kalkkilaivan kapteenius ei ole unelmapestisi, apu löytyy Ruohonjuuresta! Zuii Organic -sarjan itseruskettavat voiteet sekä hohdepuuteri ja -voide tuovat hyvinvoivan näköistä päivetystä ihollesi.

Curly Beard – parasta parrakkaille

Kihartuvaista tukkaa hemmottelevasta Curly girl -metodista villiintyi melkein “puoli Suomea”.   Nyt tuon hittimetodin varjoista ampaisee eetteriin Curly beard -ilmiö, josta innostuvat nyt parrakkaat miehet.

Hyvän elämän eväitä – suurella sydämellä

Yritykset ovat viime vuosina aiempaa pontevammin havahtuneet vastuullisuuteen ja tunteiden merkitykseen markkinoinnissa ja asiakasviestinnässä. Ruohonjuuri on alusta asti ollut rinta rottingilla omaperäinen yritys, johon asiakkailla on erityisen vahva tunneside.

Marseille-saippuan käyttövinkkejä: Paikat puhtaiksi luontoa likaamatta!

Aito ja oikea marseille-saippua on putsauksen monitaituri, jolla puunaat puhtaaksi niin ihon, hiukset, pyykit kuin haavatkin. Mutta tiesitkö, että lempeästi pesevää marseille-saippuaa voit käyttää myös hammastahnana ja koiperhosten karkottajana? Nappaa tästä jutusta vinkkejä mahtavan marseille-saippuan monipuoliseen hyödyntämiseen!

Balm Balm – Ihonhoidon monitaituri tekee melkein ihmeitä!

Kylppärin kaapit tuppaavat toisinaan pullistelemaan mitä moninaisempien pullojen ja purnukoiden paljoudesta. Ei olekaan ihme, että purkkiviidakon keskellä moni kaipailee täsmätuotetta, jolla voisi hoitaa monta ihonhoitojuttua samalla kertaa. Monitoimituotteiden suosio onkin nyt suuressa nousussa.

Curly Girl -buumi villitsee ja voimistaa!

Ruohonjuurenkin luonnonkosmeriikkaosastolla käy innokas kuhina, kun Curly Girl -metodista hullaantuneet tekevät hankintoja kiharoidensa kaunistamiseksi. Meillä Ruohonjuuressa Curly Girl -liekkiä ruokitaan isolla innolla, koska kyseessä on paljon muutakin kuin pinnallinen kimara tukkataikoja.

Muistetaan kiittää!

Mitä lahjaksi opettajalle ja päiväkodin henkilökunnalle? Vai antaako lahjaa ollenkaan, jos se saatetaan tulkita lahjomiseksi?

Happy Food Store valloittaa maailmaa ostoskassi kerrallaan

Tukholman katukuvassa voi nyt nähdä trenditietoisimpien kulkijoiden olalla keinahtelemassa iloisen oranssin kangaskassin, jonka kyljessä komeilee teksti Happy Food Store. Mistä tulevan kesän kuumimmassa trendissä oikein on kyse? Tässä jutussa otetaan siitä selvää!

Helpotusta hektiseen toukokuuhun!

Toukokuu on monessakin pesueessa tohinaa tulvillaan: mitä kaikenkirjavat projektit pitää saada päätökseensä ennen kesälaitumille kirmaamista ja arjen pyörityshaasteisiin lisätwistiä tuovat esimerkiksi päiväkotien ja koulujen juhlat - muista keväisistä kekkereistä puhumattakaan.

Täyden spektrin hampputuotteet: Hampun hyötyjä ihosikin iloksi!

Täyden spektrin hampputuotteet villitsevät nyt paitsi ravitsemuksestaan, myös ihonsa hyvinvoinnista kiinnostuneita.  Eikä ihme: hamppu on monipuolisesti hyvää tekevä kasvi, joka monen mielestä vaikuttaa kaikkein optimaalisimmin, kun siitä hyödyntää kaiken mahdollisen eli “täyden spektrin”.  

Parapähkinä on seleenipommi!

Parapähkinä on yksi parhaista maailman seleenin lähteistä. Se suorastaan tursuaa seleeniä siinä määrin, että pähkinänpopsintaa on syytä rajoittaa. 2-5 parapähkinää päivässä rikastaa ravintosi eikä enempää ole suositeltavaa suuhunsa sujauttaa.

Palautuminen on uusi treeni!

Hektisen arjen pyörityksessä nousee palautuminen arvoon arvaamattomaan. Palautuminen onkin aivan liian tärkeä asia jätettäväksi pelkästään lomien tai viikonlopun aikana hoidettavaksi.

Heimgart – Versoista virtaa ja vitamiineja!

Itsekasvatetut idut ja versot ovat tehokasta tuoreruokaa, jotka tuuppaavat näppärästi elinvoimaa sekä keholle että mielelle! Tuoreen ruuan kasvattaminen sujuu myös melko vaivattomasti - etenkin, jos on tullut hankkineeksi hommaan optimaaliset pelit ja vehkeet!

Mustakuminaöljy on vahva valinta terveyden ja kauneuden tueksi

Mustakumina eli ryytineito (Nigella sativa, Black Seed, Black Cumin Seed) on melko vaatimattoman näköinen kasvi, jonka siemenistä puristetaan “taikaöljyksikin” tituleerattua nestettä, jota jo Egyptin muinaisen Kleopatran uskotaan hyödyntäneen legendaarisen kauneutensa tukena.

Kaupunkiviljely kannattaa – luomutaimia saat pian Ruohonjuuresta!

Miten yrtit oikein saa menestymään parvekelaatikoissa tai avomaalla? Miten taimia tulisi hoitaa ja vihanneksia viljellä salskean sadon saavuttamiseksi? Kysyimme muutaman vinkin Kampin Ruohonjuuren Vuokolta, joka luomuyrtti- ja kotitarvevihannesviljelyn konkari.

Parisuhde voi paremmin, kun kommunikaatio toimii

Kukaan meistä ei ole ajatustenlukija. Kun tuntuu siltä, ettei kumppani ole samalla kartalla, on hyvä kertoa hänelle, miten itse tilanteen kokee. Viestintä on taitolaji, jossa auttaa, jos on jonkinlainen ymmärrys siitä, miten toinen maailmaa hahmottaa. Ayurvedisen kehotyypin kautta tilanteen tarkastelu saattaa avata uuden kuvakulman.

Nucao – Haukkaa maailma paremmaksi!

Ruohonjuuren valikoimiin jokin aikaa sitten astellut Nucao on fiksu välipalapatukka, joka ammentaa mahtavan makunsa ravintorikkaista hampunsiemenistä ja suussa sulavasta suklaasta.

Mikä ihmeen aivosumu?

Ajattelun tahmeutta, huonoa keskittymiskykyä ja asioiden unohtelua. Näitä oireita sisältävää, epäskarppia oloa sanotaan aivosumuksi.

Soija”juusto”on juhlapöydän kunkku

Soija tekee hyvää, fermentoitu soija tekee vielä parempaa! Sojamin uutuus vegejuustot eli vuustot on valmistettu fermentoidusta soijasta. Sojami-vuusto on fiksu valinta ruoka- ja juhlapöytään, sillä sitä popsivat ilolla niin kasvis- kuin muutkin syöjät.

Matesta voimaa ja virkeyttä!

Mate tai matee on virkistävä ja voimistava mahtijuoma, jonka tormakoittamina gauchotkin ovat vuosisatojen ajan painaneet pampalla eteenpäin.

Villiä voimaa pohjoisesta!

Lapin luonnon ainutlaatuiset olosuhteet saavat pohjoiset kasvimme täyteen villiä voimaa. Pohjoisen antimista voi etelämmässäkin elelevä ammentaa puhtia päiväänsä.

Tässä pesussa ei luontokaan likaannu!

Pyykki- ja siivousjumppa sujuu tanssin lailla niin mökki- kuin kotioloissakin - kunhan vaan nappaa apurikseen toimivat ja turvalliset ekopesuaineet!  

Muovittomammat menkat

Kuukautiskupit ovat ekoteko, joka säästää luonnon lisäksi sekä rahaa että hermoja. Lue tästä jutusta, miten muovittomuus ja kuukautiset sopivat yhteen!

Vitamiinilisiä vintiöille!

Moni vanhempi on törmännyt arjessaan haasteeseen; toisinaan mikään murkina ei meinaa muksulle maistua - tai sitten makunysryröitä ilahduttaa turhan yksipuolinen purtava. Etenkin näissä tilanteissa ovat lapsille suunnitellut ravintolisät paikallaan.

Kukkaisvedet – nyt nousussa!

Monikäyttöisiä kukkaisvesiä hyödynnetään ihon-ja kauneudenhoidossa nyt ehkä enemmän kuin ikinä aikaisemmin. Mikä sitten tekee kukkaisvesistä niin mainioita apureita luonnollisen kauneuden tukena?

Kehuminen kannattaa!

Positiivisen palautteen jatkumo on kierre, jonka syövereihin kannattaa todellakin kiepahtaa. Lue tästä jutusta, miksi!

Karkkipäivän parhaimmistoa

Kun karkkihammasta kolottaa, kannattaa askeleensa suunnata Ruohonjuureeen. Meiltä löydät monenlaiset terveelliset herkut makeannälkää helpottamaan!

Puhtaat hampaat ja raikas suu

Nyt laitetaan pöpöt pinteeseen ja hammaspeikot kauhistumaan! Lue blogistamme vinkit hampaidenhoitoon luonnollisin keinoin.

Benjamissimo-suklaat – Hyvän mielen herkkuhetkiin!

Vuonna 2014 perustetun Benjamissimo-suklaasarjan Bio Benjamin mielestä suklaan pitäisi levittää onnellisuutta maailmaan. Ei siis ainoastaan suklaa nauttijalle, vaan kaikille suklaan tuotantoprosessissa mukana oleville.

Ayurvedaa arkeen

Sana “Ayurveda” juontuu sanoista ayur (elämä) ja veda (tiede).  Maailman vanhimmaksi lääketieteelliseksi järjestelmäksikin nimitetty ayurveda suorastaan pulppuaa neuvoja, joiden avulla myös länsimainen nykyihminen voi lisätä hyvinvointiaan. Ayurvedan näkövinkkelistä hyvä olo on kehon, mielen ja henkisen hyvinvoinnin tasapainoa.

Hapatettu cashewpähkinäjogurtti

Tämä herkullinen, hapattamalla valmistettu, probiooteilla rikastettu cashewjogurtti saa makuhermosi helähtelemään! Nappaa talteen resepti, maista ja ihastu ikihyviksi itsekin!

CBD-KOSMETIIKKA: Hemptouch

CBD-pitoiset ihonhoitotuotteet villitsevät kosmetiikkamaailmaa! CBD.tä sisältävän kosmetiikan kehutaan tekevän iholle melkein ihmeitä. Mutta mistä kummasta oikein on kyse?

Boho-meikkipäivät Ruohonjuuressa

Huhtikuussa myymälöissämme vietetään Boho-meikkipäiviä, jolloin meikkitaiteilija loihtii ilmaisia pikameikkejä Boho-värikosmetiikkatuotteilla ja samalla saat henkilökohtaista meikkausopastusta. Katso aikataulut tästä!

Tervetuloa villiyrttivallankumokseen!

Tätä vuodenaikaa olemme odottaneet! Luonto heräilee omaa tahtiansa eri puolella Suomea ja etelässä vihreys valloittaa jo maisemaa. Luonnon hevi-osasto tarjoilee pikkuhiljaa parastaan.

Pieni johdanto Ayurvedan doshiin (kehotyypit)

Ayurveda (Ayus = elämä + Veda = tieto) tarkoittaa elämäntaito-oppia. Se antaa neuvoja, kuinka saavuttaa fyysinen, psyykkinen ja henkinen onnellisuus ja samalla ennaltaehkäistä sairauden syntyä. Lue lisää kehotyypeistä!

Kokemuksia magnesiumgeelistä

Monen urheilullisen ihmisen mielen päällä on kysymys - mikä olisi liikunnasta kipeytyviin lihaksiin ja niveliin paras troppi? Magnesiumin hyödyt liikkujille tunnetaan laajalti, mutta parhaista käyttöliittymistä löytyy monta mielipidettä. Yksi tutkitusti tehokas vaihtoehto magnesiumin kehoon imeyttämiseksi on vahva magnesiumgeeli.

Kokemuksia magnesiumsuihkeista

Moni liikkuva ihminen miettii, mikä olisi liikunnasta kipeytyviin lihaksiin ja niveliin paras troppi. Magnesiumin hyödyt liikkujille tunnetaan laajalti, mutta parhaista käyttöliittymistä löytyy monta mielipidettä. Yksi oivallinen vaihtoehto on magnesiumsuihke, joka on paitsi erittäin helppokäyttöinen, myös tehokas tapa imeyttää magnesiumia kehoon.

Kokemuksia rautasuihkeesta

Moni miettii, mistä vetämätön olo johtuu ja kuinka sen voisi karkottaa. Monella väsähtäneellä ongelma piilee alhaisissa rautatasoissa. Perinteiset rautavalmisteet eivät kuitenkaan sovi kaikkien vatsalle. Onneksi kiperään tilanteeseen löytyy oivallinen ratkaisu - rautasuihke.

Luonnonkaunis – luonnonkosmetiikan trendit

Kahdeksatta kertaa järjestetyt Pro Luonnonkosmetiikka -yhdistyksen Luonnonkaunis-messut vetivät paikalle luonnonkosmetiikasta innostunutta väkeä tänäkin vuonna runsain mitoin.

Paastosta buustia hyvinvointiin!

Paaston hyvinvointia lisäävät vaikutukset on tunnettu jo sadan vuoden ajan. Otollinen aika paaston toteuttamiselle on keväisin, jolloin ihmisen usein muutenkin tuntevat luonnollista tarvetta puhdistua ja virkistyä. Kevätsiivous kannattaa siis tehdä sekä kehossa että kodissa!

Kombucha haastaa kokiksen!

Hyvässä colassa ei ole mitään pahaa! Näin voidaan täysin palkein huudahtaa, kun Puhdistamon kombucha-cola saapui viimein terveystietoistenkin janoa helpottamaan. Hyviä uutisia on siis luvassa myös kolakierteessä kiermurtaville.

Huoltoa vailla?

Biohakkeripiireissäkin mainetta niittänyt Huolto-ravintolisä on suomalaisen Rohtoksen kehittämä loistotuote, jonka avulla mm. vihreän teen tehoaineet saa optimaalisesti napatuksi hyvinvointinsa tueksi. Mutta mikä ihme Huolto oikein on ja miten se vaikuttaa?

Ilona Luonkos – Kasvot puhtaiksi öljykakulla!

Asiakkaiden toiveiden tuloksena Ruohonjuuren hyllyjä komistavat nyt kotimaiset Ilona Luonkos -sarjan puhdistuskakut. Miksi nuo kakut ovat suorastaan villinneet asiakkaamme? Sen saat selville tästä!

Green Finance: Tyrnistä kaikki alkoi!

Green Financen marjaisat mahtituotteet ovat jo “ammoisista ajoista alkaen” tuupanneet mahtavaa marjavoimaa Ruohonjuuren asiakkaiden elämään.

Rauha olkoon kanssasi!

Hektisyydellään kehoa ja mieltä helisyttelevä, länsimainen elämä on täynnä erilaisia huolia, haasteita, suorittamista sekä kiirettä – ja niistä aiheutuvaa stressiä. Usein tilanne on lisäksi sellainen, ettemme pysty välttämään stressin aiheuttajia, vaan olemme niiden kohteena toistuvasti tai jatkuvasti.

Florame -sarjan eteeriset öljyt hoitavat hellävaraisesti

Aromaterapia on lempeä hoitomuoto, jossa eteeristen öljyjen avulla tuetaan terveyttä ja lisätään hyvinvointia. Aromaterapia on luontaislääkintää, joka yleensä nähdään varsin kokonaisvaltaisena hoitomuotona.  Vietä sinäkin ihania hetkiä eteeristen öljyjen parissa!

Vegaaninen hernekeitto

Tämä vegaaninen kasvishernekeitto maistuu koko perheelle. Nappaa helppo resepti, maista ja innostu itsekin!

Kasvissyöjän makoisat blinit

Nämä vegaaniset kasvissyöjän blinit saavat makuhermosi helähtelemään! Nappaa resepti, maista ja ihastu itsekin!

Iso T – Testosteroni

Testosteroni vähenee miesten elimistöissä lihavuuden yleistyessä ja kemikaalikuorman kasvaessa.

Kesytä talvitukka!

Talvisen kylmä ja kuiva ilma ja kaikenlaiset tuiverrukset aiheuttavat haasteita myös hiuksille. Talvella tukanhoitoon täytyykin yleensä panostaa enemmän kuin muina vuodenaikoina

Le Pain des Fleurs – Näkkäreiden aatelia

Ranskalainen Le Pain des Fleurs valmistaa herkullisia, luomulaatuisia näkkileipiä, jotka ovat jo vuosien ajan ihastuttaneet Ruohonjuurenkin asiakkaita. Mutta mistä Le Pain des Fleurs sai alkunsa, ja mikä tekee siitä edelläkävijän gluteenittomien näkkileipien saralla?

Luonto tekee hyvää

Luontosuhteen vaaliminen hoitaa sekä henkistä että fyysistä terveyttä - ja pitää myös suoliston ahkerat pikkuapulaiset sangen tyytyväisinä.

Pukka Herbs: Kuinka kasvaa isommaksi – ja pysyä silti vastuullisena

Korkealaatuisia Pukka-luomuteeyrityksiä ja huippulaadukkaita ravintolisiä valmistavan Pukka Herbs -yrityksen taannoinen myyminen Unileverille aiheutti paljon keskustelua vastuullisia valintoja suosivien ihmisten keskuudessa. Ja hyvä niin; monikansalliset suuryritykset eivät juuri ole niittäneet mainetta maailmanparannuksen saralla.  

Yrttiterapia ja yrttien käyttö naisen elämän käännekohdissa

Syötävät yrtit ovat niitä alkuperäisiä, luonnon tarjoamia lääkkeitä. Osa yrteistä ei kuitenkaan sovi nautittavaksi suurissa määrin tai tietyissä elämäntilanteissa ollenkaan. Luonnosta apua hakevan on tuiki tärkeä tietää, mistä yrteistä on missäkin elämänvaiheessa hyötyä.

Selätä kevätväsymys – nauti vihreitä!

Kevään korvilla saattaa olo olla kuin olmilla ja voimat vähissä. Pitkä, pimeäkin talvi tuntuu joskus vaatineen veronsa ja elinvoimaa pitäisi saada ropautettua kroppaan. Itselle mieleinen liikunta, terveellinen ja monipuolinen ruokavalio ja ajan viettäminen ystävien ja perheen kanssa auttavat varmasti asiaa... Mutta onko olemassa pikavinkkejä kevätväsymyksen karkottamiseen?

Ihana valo? Valosaaste tukkii luontaisen pimeyden

Valolla on varjopuolensa. Keinovalaistuksen räjähdysmäinen lisääntyminen on yksi eniten maisemaa muokanneista ympäristömuutoksista. Moni ei tulekaan ajatelleeksi, että myös pimeyttä on syytä suojella.

Luonnonkosmetiikan uutuuksia

Asiakkaiden toiveiden ansiosta luonnonkosmetiikkavalikoimamme on laajentunut entisestään. Nyt esittelemme osan uljaista uutuuksistamme!

Vantaalle ensimmäinen Ruohonjuuri

Kauppakeskus Jumboon Vantaalle avataan Ruohonjuuren myymälä perjantaina 1.2. Lähtökohdat uudelle myymälälle ovat sangen suotuisat, koska minnekään muualle Ruohonjuurta ei ikinä ole toivottu niin paljon kuin Vantaan Jumboon.

Frantsilan yrttitilan eteeriset öljyt ovat Suomen paras hoitotuote!

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi Frantsilan yrttitilan eteeriset öljyt vuoden 2019 hoitotuotteiksi. Valintakriteereiksi oli valjastettu tuotteen takana oleva, runsas ja vakuuttava tutkimustieto, onnistunut tuotekehitys, laaja ja positiivinen kuluttajapalaute ja se että tuote on laadukas, luotettava ja terveellinen valinta.

Biomed Vahva kurkumiini on Suomen paras terveystuote

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liitto valitsi Biomed-sarjan Vahvan kurkumiinin vuoden 2019 terveystuotteeksi. Vahva kurkumiini voitti ylivoimaisesti yleisöäänestyksen, jossa valintakriteereiksi oli valjastettu tuotteen takana oleva, runsas ja vakuuttava tutkimustieto, onnistunut tuotekehitys, laaja ja positiivinen kuluttajapalaute ja se että tuote on laadukas, luotettava ja terveellinen valinta.

Vinkkejä kevennyksen tueksi

Vinkit ruokavalion keventämiseen ja halutessasi myös painonpudotukseen nappaat tästä Personal Trainer Samuli Tolvasen kirjoittamasta jutusta.

KSM66-ashwagandha: Hyödyt terveyden tukena

Stressiä pukkaa ja Höyhensaari on monella hukasta nykyajan urbaanien haasteiden tiimellyksessä. Kun virikkeitä on taatusti enemmän kuin Vilkkilässä kissoja, ei aikaa rauhoittumiselle ole aina helppoa löytää.

Rapunzel: Vastuullisuus on tekoja

Rapunzel-sarjan mantelitahna on useammankin asiakkaamme taholta ylistetty “maailman parhaaksi”. Myös muut Rapunzel-sarjan tuotteet saavat toistuvasti ylistystä osakseen. Mutta mistä kaikki oikein juontaa juurensa?

Magnesiumin hyödyt terveyden tukena

Magnesiumia tarvitaan peräti yli 300 aineenvaihdunnalliseen reaktioon kehossa. Onkin siis selvää, että magnesium on varsin merkityksellinen aine ihmisen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Ombar on hyvän mielen suklaa

Ombar on raakasuklaiden pioneeri, jonka taival alkoi taittua jo 12 vuotta sitten. Lue lisää näiden mahtisuklaiden tarinasta tästä jutusta!

Jalotofu – Tofun taitaja, kasvismurkinan pioneeri

Mikä tekee yrityksestä pioneerin? Ainakin niin vahva usko omaan juttuun, että uskaltaa rakentaa kasviproteiinin tuotannon Suomeen, Tammisaareen, vuonna 1989. Aikana, jolloin kasvissyönti oli maassamme hyvin harvinaista. Nykyään Jalotofu on alkuperäisen, rohkean vision ilmentymä.   

Tipaton tammikuu: Juo rauha vatsallesi!

Tipaton tammikuu ei tietenkään ole ankeilun aikaa juomarintamallakaan. Ruohonjuuresta löytyy kahmalokaupalla toinen toistaan uljaampia kulauteltavia, jotka eivät maksaa rasita tai tee huomista huonommaksi. Uusinta uutta mahtijuomarintamallamme ovat Lo Bros -sarjan kombuchat ja omenasiiderietikkapohjaiset juomat.

Luuliemen hyödyt terveyden tukena

Tiesitkö, että luuliemi vahvistaa vastustuskykyä ja puhdistaa kroppaa? Trendieliksiiriksikin tituleerattu luuliemi tekee hyvää myös iholle, kynsille, vatsalle ja nivelille.

Hyvinvointitrendit 2019

Happinomics-ajattelu, digipaasto, aitous ja laatu, ilmastovegeily, power napping ja intuitive health ovat muutamia vuoden 2019 isoista hyvinvointitrendeistä. Lue lisää aiheesta tästä jutusta!

Hyvinvointitrendit 2019: ILMASTOVEGE

Lisääntynyt huoli ja keskustelu ilmastonmuutoksesta on luonut kieleemme kahmalokaupalla uusia sanoja, kuten ilmastovege. Ilmastosyistä kasvisruokaan siirtyminen onkin yksi vuoden 2019 hyvinvointitrendeistä.

Hyvinvointitrendit 2019: HILJAISUUS HOITAA

Hiljaisuudella on aivotutkimusten mukaan isompi merkitys ihmisen hyvinvoinnille kuin uskoisikaan. Vuonna 2019 hiljaisuus onkin yksi suurista hyvinvointitrendeistä.

Hyvinvointitrendit 2019: TEHONOKOSET – POWER NAP

Tehonokoset (Power nap) ovat trendikkäiksi ylistetyt pikku-unoset, jotka keskelle päivää ajoitettuna parantavat niin vireystilaa kuin työtehoakin merkittävästi. Kyseessä onkin yksi vuoden 2019 hyvinvointitrendeistä.

Hyvinvointitrendit 2019: INTUITIVE HEALTH

Ruokasääntöjen aika on vuonna 2019 ohi. Koska kehomme ovat erilaisia, myös itselle ihanteellinen ruokavalio on jokaisella omanlaisensa. Lue lisää Intuitive Health-hyvinvointitrendistä!

Hyvinvointitrendit 2019: HAPPINOMICS

Vaikka ostamalla ei saa onnea, voidaan (talous)poliittisilla toimilla vaikuttaa ihmisten onnellisuuteen. "Happinomics" onkin yksi vuoden 2019 hyvinvointitrendeistä.

Oluthiivahiutaleet – helppo ja herkullinen B-vitamiinien lähde

Oluthiivahiutaleet ovat nousseet varsin suosituiksi Ruohonjuuren terveystietoisten asiakkaiden keskuudessa. Eikä mikään ihme; herkullisen juustoisilta maistuvilla oluthiivahiutaleilla ravintoaan saa rikastetuksi varsin vähällä vaivalla. Mutta mitä oluthiivahiutaleet oikein ovat ja miksi eri merkkisten hiutaleiden ravintoarvoissa on eroja?

Ruohonjuuri kasvaa pienemmäksi – yhdessä asiakkaidemme kanssa

Terveystuotteiden vähittäiskauppa Suomessa on melkoisessa myllerryksessä. Ruohonjuuri puksuttaa kuitenkin terhakkaasti eteenpäin sen ansiosta, että tuotevalikoimaa ja palveluita kehitetään aktiivisesti eteenpäin yhteistyössä asiakkaiden, tavarantoimittajien ja muiden sidosryhmien kanssa.

Supermarket Survival: Rohkeasti parempaan päin!

Vuosi on vaihtumassa ja uuden vuoden lupaukset väijyvät monella mielessä. Pyrkimykset terveellisempään elämään ryhdikkäämpine ruokavalintoineen kaivetaan taas naftaliinista. Nappaa Olli Postin vinkit hyvinvointisi tueksi.

Supermarket Survival – Ruohonjuuren parhaat tuotteet

Supermarket survival -kirjan kirjoittanut Olli Posti antaa uudessa opuksessaan varteenotettavia vinkkejä siihen, miten marketeista löytäisi mahdollisimman vaivattomasti laadukasta purtavaa. Vaikka Ruohonjuuri ei toki supermarket olekaan, tässä vinkiksi Postin omat suosikkituotteet Ruohonjuuren valikoimista.

Maailma paremmaksi pienin askelin!

Tiesithän, että joka ikinen kuukausi Ruohonjuuri lahjoittaa yhden kampanjatuotteen koko tuoton hyväntekeväisyyteen - kohteisiin, joita asiakkaamme ovat meille ehdottaneet?

Turpeus tiehensä, ähkylle äkkilähtö!

Kun kystä on kyllä ja sekä pikkujoulu- että varsinkin joulupöydät notkuvat auvoisista antimista, tulee joskus syöneeksi liikaa. Ylenmääräisestä herkuttelusta seuraa ähky olo ja joskus myös närästystä. Mistä närästys johtuu ja miten sitä voisi helpottaa?

Kotisirkat auttavat pitämään Suomen maaseudun elinvoimaisena

Ruohonjuurenkin valikoimiin vipellelleet GRiiDY-sirkkatuotteet ovat paitsi ekologisia, elämyksellisiä, ravinteikkaita ja näppäräkäyttöisiä proteiininlähteitä - myös yksi keino pitää Suomen maaseutu elävänä. Ole Sinäkin mukana ruokavallankumouksessa!

Hyvässä suklaassa ei ole mitään pahaa

Ruohonjuuren suklaahyllyt pullistelevat hyvän mielen herkkujen painosta. Vastuullisesti tuotettuja luomusuklaitamme kelpaa pistellä poskeensa rinta rottingilla ja hyvillä mielin!

Lo Bros – Juo rauha vatsallesi!

Ruohonjuuren hyllyille ovat ilmestyneet maailmalla kosolti mainetta niittäneet Lo Bros -kombuchat ja omenasiiderietikkajuomat. Mikä on niiden salaisuus?

Höyhensaari hukassa?

Kuten hyvin tiedetään, uni on ehdottoman tärkeää terveydelle - niin aivojen toiminnalle kuin vaikkapa immuunipuolustuksellekin.

Tiesitkö tämän kalaöljyistä?

Rasva on ehkä tärkein yksittäinen energianlähteemme – elimistö tarvitsee sitä monissa toiminnoissaan, kuten rasvaliukoisten vitamiinien imeytymisessä. Ei olekaan ollenkaan yhdentekevää, millaista rasvaa kroppaansa ropauttaa!

Voiko pyykäten pelastaa maailman?

No, ehkä ei aivan kokonaan, mutta omilla valinnoillaan voi ottaa pieniä askeleita kohti astetta luonnollisemmin pestyä pyykkiä.

Ashwagandha – paljon hyötyä ja iloa!

Ashwagandha on adaptogeeni, joka rauhoittaa ylivireistä, nostattaa alavireistä, nukuttaa unetonta ja tuo todellista toimintatarmoa silloin, kun lempi on lerpallaan.

Miten helpottaa eturauhasvaivoja?

Eturauhasvaivat ovat yleinen kiusa elämänkokemusta kartuttaneiden miesten keskuudessa. Eturauhasvaivojahan on monenlaisia: ainakin hyvänlaatuista liikakasvua ja tulehdusta.  Voiko ravintolisillä helpottaa tai ehkäistä ennalta eturauhasvaivojen syntymistä? Kysymyksiimme vastaa Timo Lehto, biokemisti FT.

Ruohonjuurelle jälleen Reilu vero-sertifikaatti

Ruohonjuurelle myönnettiin jälleen Reilu vero-sertifikaatti (Fair Tax Mark), joka on uusi standardi yrityksille osoituksena vastuullisesta verojen maksamisesta ja raportoinnista.

Parhaat tuotteet 2018

Perinteiseksi muodostuneeseen tapaan Ruohonjuuren henkilökunta äänesti vuoden parhaat tuotteet. Tsekkaa valintamme - ja testaa timanttejamme ihan itse!

Vuoden parhaat pähkinät muuttavat maailmaa!

Tiesitkö, että Ruohonjuuren henkilökunta valitsi Adukin cashew-pähkinät vuoden parhaaksi ruokatuotteeksi? Aivan erityistä niissä on myös tuotantonsa reilu meininki, joka muuttaa maailmaa paremmaksi paikaksi - pähkinä kerrallaan.

Goji-marjat ja niiden terveysvaikutukset

Paljon puhtia pienestä marjasta! Goji-marjojen terveysvaikutukset ovat moninaiset, kertoo ravintovalmenteja Samuli Tolvanen. Lue lisää ja innostu itsekin!

Värjää hiukset hoitaen! Kasvipohjaiset hiusvärit

Miten kasvipohjaiset hiusvärit eroavat perusmarkettien kemikaalikimaroista? Tämä on kysymys, joka Ruohonjuuren asiakkaita toisinaan askarruttaa. Asiantuntijana jutussamme luonnonkosmetiikan moniosaaja Tiia Tyynysniemi.

Syksyinen kurpitsakeitto

Tässä kullankeltaisessa keitossa maistuu lempeän kurpitsan lisäksi myös mausteinen kurkuma, joka tukee terveyttäsi optimaalisesti. Maista ja innostu itsekin!

Pienestä mökistä se alkoi

Tiesitkö, että Ruohonjuuri on perustettu jo vuonna 1982? Onneksi keski-iän kriisistä ei näytä olevan tietoakaan!

Porkkana-inkiväärikeitto

Keitto on helppoa, edullista ja nopeaa arkiruokaa. Tässä arkesi avuksi maukas porkkana-inkiväärikeittoresepti, jota voit hyvin modifioida heittämällä mukaan jääkaapista ylijäämäruoat!

Evoke – eväsherkkuja edelläkävijöille!

Ginger People-sarjan iskevät inkivääriherkut ovat ihastuttaneet Ruohonjuuren asiakkaita jo pidemmän aikaa. Nyt on aika tutustua Evokeen, joka on niiden ja useiden muidenkin edelläkävijän eväsherkkujen takana.

Kauneudenhoitoa villiyrteillä

Villiyrtit ovat maittavia mausteita, teeaineksia ja salaattivihanneksia, mutta ne sopivat hyvin myös luonnollisen kosmetiikan raaka-aineeksi. Helsinki Wildfoodsin ihonhoidon perussääntö on: jos voit syödä sitä, voit hoivata sillä myös hipiääsi.

Vipinää vällyjen väliin!

Seksuaalinen hyvinvointi on yksi onnellisen ja terveellisen elämän peruspilareista. Lisäiloa ja elinvoimaa myös tälle elämän alueelle voit löytää Ruohonjuuren antimista!

Palaveripullien aika on ohi!

Edelläkävijäyritykset houkuttelevat nyt työntekijöitä paremmilla palaveritarjoiluilla ja terveellisillä välipaloilla.

Saisiko olla supersieniä?

Reishi, Cordyceps ja Lion's Mane - nämä supersienet saavat voimasi valloilleen! Lue blogistamme lisää ja innostu itsekin.

Luonnonkosmetiikan uutuuksia Ruohonjuuressa

Entistä useampi on lumoutunut luonnonkosmetiikasta - ja tämä suotuisa kehitys näkyy myös Ruohonjuuren hyllyillä alati kasvaneena tarjontana. Tutustu sinäkin uljaisiin uutuuksiimme!

Four Sigmatic: Supersieniä suurella sydämellä!

Four Sigmatic -sarjan lääkinnälliisiä sieniä sisältävät mahtituotteet ovat kivunneet vuosien varrella suureen suosioon Ruohonjuuren laatu- ja terveystietoisten asiakkaiden keskuudessa.

Levottomat jalat

Levottomat jalat on kurja vaiva, joka ei paljoa laulata. Jopa 5-15 % suomalaisista kärsii tästä oireyhtymästä. Mutta mikä avuksi?

Ilo irti tahinista!

Seesaminsiemenistä valmistettu tahini on kalsiumrikas herkkutahna, jolla huhutaan jopa olevan “Midaksen kosketus”. Kaikki mihin tahinia sujauttaa, muuttuu hetkessä herkulliseksi!

Flaska-juomapullot – juo itsesi entistäkin ehommaksi!

Lasinen Flaska-juomapullo on katsetta ja käyttöä kestävä elämänkumppani, josta vesikin maistuu kerrassaan mahtavalta.  Flaska auttaa sinua pitämään huolta terveydestäsi ja ympäristöstä.  Flaska-juomapullossa on suojakuori, jotka ehkäisee pulloa rikkoontumasta.

Vastuullisten vaatteiden asialla

Anniina Nurmi palkittiin viime vuonna Ruohonjuuri-palkinnolla kymmenen vuoden mittaisesta työstä vastuullisen vaateteollisuuden asiantuntijana ja alan pioneerina.

Kurpitsansiemen on terveyttä tulvillaan!

Ruohonjuuren asiakkaiden suosikkeina paistattelevat Foodinin kurpitsansiemenet kasvatetaan itävaltalaisilla perheviljelmillä ja ne ovat kuuluisaa Styrian-lajiketta.

KIMCHI – Fermentoitujen vihannesväsäelmien aatelia!

Kimchi on Koreasta kotoisin oleva, fermentoimalla valmistettava herkku, joka helisytteleekin jo monien Ruohonjuuren asiakkaidenkin makuhermoja. Kimchin historia ulottuu yli 1500 vuoden päähän ja alunalkaen se oli tapa saada kasviksia säilymään talven varalle.

Loma ja sen sietämätön kepeys

Avaat minkä tahansa median, vastaan tulee juttu lomalle lähdön, lomalla olon tai lomalta paluun vaikeudesta. Tuntuu, että lomasta on tehty elämää suurempi ja hankalampi asia. Usein lomavinkkijutuissa näyttää myös unohtuvan, että rentoutumiskeinot ovat yksilöllisiä.

Superman-smoothie

Tämän smoothien myötä suorituskyky ja nautinto löytävät uuden, yhteisen sävelen!

Spirulina-sitrus-smoothie

Surauta ravinteikasta spirulinaa smoothien sekaan ja saat roppakaupalla superterveyttä päivääsi!

Maca saa voimasi valloilleen!

Maca on toden totta Superfood isolla ässällä! Maca-jauhetta nauttimalla saat tämän vahvistavan, adaptogeenisen kasvin hyödyt tehokkaasti elimistösi käyttöön. Mitkä ovat macan oleellisimmat terveyshyödyt ja mihin ne perustuvat? Siitä otimme nyt selvää!

Ruohonjuuri – rohkeasti parempaan päin

Olemme lumoutuneita luomusta ja lämmenneitä lähiruualle. Me Ruohonjuuressa uskomme myös Reiluun kauppaan, jota tehdään ihmistä ja luontoa kunnioittaen.

Superpiknik Ruohonjuuren tapaan

Kesäkuu on piknikkien juhla-aikaa, ja Kansainvälistä piknikpäivää vietetäänkin 18.6. Piknikillä kuitenkin tuppaavat toistua samat "hitit" kerrasta toiseen - patonki, juustot, mansikat, sipsit ja viinirypäleet. Olisiko jo aika vaihtaa levyä?

Aidon oliiviöljyn jäljillä – tunnista oikea oliiviöljy!

Oliiviöljyjä on moneen junaan - ja osa niistä on syytä jättää jopa asemalle. Aika ajoin oliiviöljy nousee otsikoihin ruokaväärennöksistä puhuttaessa. Väitetäänkin, että juuri oliiviöljy olisi maailman väärennetyin elintarvike ja valtavien myyntimääriensä vuoksi ruokahuijareille yksi tuottoisimmista tulonlähteistä. Mistä sitten voi luotettavasti tunnistaa aidon oliiviöljyn?

Joko tunnet Aleppo-saippuan?

Kehuja ja kuuluisuutta niittänyt Aleppo-saippua puhdistaa ihosi putipuhtaaksi hellävaraisesti. Testaa ja innostu itsekin!

The Good Guys: Laatukombuchaa suurella sydämellä!

Tampereen Nekalassa valmistuu aidossa käsityöläishengessä The Good Guys kombucha - tuo kupliva teepohjainen raikas juoma, joka kesän kunniaksi ampaisi Ruohonjuurenkin kylmähyllyjä komistamaan.

Hamppu rikastaa ravintosi!

Ruohonjuuresta on jo yli kymmenen vuoden ajan voinut ostaa Hirvikorven hampputuotteita, jotka ovatkin keränneet vankkumattoman kannattajakunnan asiakkaidemme ja henkilökuntamme keskuudessa.

Herkulliset raakakakut: katso GreenStreetin vinkit

GreenStreetin raakakakut ovat saavuttaneet suosiota terveellisempien herkkujen ystävien parissa. Lue lisää näiden kuuluisien raakakakkujen saloista ja nappaa talteen herkullinen raakakakkuresepti!

Muutetaan maailmaa paremmaksi – tuote kerrallaan

Läheinen tavarantoimittajayhteistyö on ruohonjuurelaisille sydämen asia. Luottamukselliset suhteen hyödyttävät myös asiakkaitamme mm. parempien tuotteiden ja sekä tuotetoiveisiin että kimurantteihinkin kysymyksiin vastaamisen muodossa.

Nyt muovit kierrätykseen!

Maapallo hukkuun muoviin -viestiä tulvii tuutista jos toisestakin. Kun maailman merissä on uumoiltu kohta olevan enemmän muovia kuin kalaa, ei ole ihme, jos moni tuntee ahdistusta muoviongelman edessä.

Ihanuuksia ihollesi: Mia Höytö-sarja

Mia Höytö-luonnonkosmetiikkasarja on ihastuttanut asiakkaita Ruohonjuuren hyllyillä jo muutaman kuukauden ajan. Nyt on aika tutustua sarjan taustoihin tarkemmin - annetaan siis Mia Höydön itsensä kertoa!

Ruusu on vuoden 2018 rohdoskasvi

Suomen terveystuotekauppiaiden liitto valitsi ruusun vuoden 2018 rohdoskasviksi. Ruohonjuuri onnittelee ruusua varsin ansaitun tittelinsä johdosta!

Vahvista kehoasi luonnon antimilla

Stressiltä voi suojautua paitsi tietysti elämäntapavalinnoilla, hengitysharjoituksilla, luonnossa käyskentelemällä, kylmillä suihkuilla/ avantouinnilla, sosiaalisia suhteita vaalimalla myös kroppaa vahvistavia ruoka-aineita nauttimalla.

Suorituskyky ylös!

Personal trainer Samuli Tolvanen on erikoistunut suorituskyvyn optimointiin. Lue tästä hänen vinkkinsä energisempään elämään!

Ihosi rakastaa otsonoituja öljyjä

Otsonoidut ihonhoito-öljyt ovat tehokas ja luonnonmukainen tapa hoitaa ihon erilaisia ongelmia tai vain ylläpitää terveen ihon toimintaa.

Omppu pomppasi uudelle tasolle!

Kevätauringon ensimmäisten säteiden kirvoittamana Ruohonjuuren hyllyille pompahteli uljas uutuus, inkiväärillä ja kurkumalla ryyditetty omenasiiderietikka.

Luonnonvoimaa Frantsilasta

Tiesitkö, että Hämeenkyrössä sijaitsevan Frantsilan hoitavien yrttituotteiden valmistuksessa käytettävät yrtit viljellään pääosin itse Frantsilan omilla tiluksilla?

Terveellisemmät kookosherkut makeannälkään

Kookospähkinä on käytettävyydeltään raaka-aineiden kärkikaartia. Kermainen kookos käy moneen muuhunkin kuin currykastikkeisiin, aasialaisiin keittoihin ja smuuteihin.

Luonnonkosmetiikka ja alkoholi

“Aloitatko aamusi alkoholilla?”, kysyttiin taannoin kosmetiikkamainoksessa. Senkin johdosta saattaa monien mieleen olla syöpynyt ajatus siitä, että alkoholi olisi paha ainesosa kosmetiikassa.

Mikromuovit – miten välttää ne?

Vuonna 2050 maailman merissä on enemmän muovia kuin kalaa. Tuo järkyttävä havainto on saanut monet välttelemään muoveja - eikä lainkaan syyttä. Lue vinkit mikromuovien välttämiseen!

Etikka tekee eetvarttia!

Suodattamattomat, luomulaatuiset etikat ovat nousseet suureen suosioon terveystietoisten keskuudessa. Etikoiden tuoteryhmä onkin yksi eniten myyntiään kasvattaneista kategorioista Ruohonjuuressa - eikä lainkaan syyttä!

Puhdistu ja virkisty! Vinkit terveytesi tueksi

Jos olo tuntuu tukkoiselta ja turpealta, saattaa pikkuisesta puhdistuskuurista olla apua. Vaikeaa ei myöskään ole ottaa kehoa kunnossapitäviä rutiineita elämäntavoikseen. Tässä muutama hyväätekevä ja helppo vinkki terveytesi tueksi.

Oppia maailmalta

Ostopäällikkömme Jussi Aimola vieraili OTA:n kutsumana Kaliforniassa, ainoana suomalaisena osallistujana. Lue Jussin blogikirjoitus reissun antimista ja opeista maailmalta!

Kaura Pro on fiksu valinta!

Voimaruoka Kaura Pron kehittelyssä on otettu huomioon neljän kovan kokonaisuus: tuote on hyväksi niin luustolle, lihaksille, vatsalle kuin sydämellekin.

Ubikinoni tuo tarmoa taipaleellesi!

Kevään koittaessa moni tunnistaa kevätväsymyksen hiipivän kehoon. Kroppa tuntuu toisinaan nuutuneelta ja olo on kuin olmilla. Olisiko ubikinonista apua väsymyksen voittamiseen? Lue tästä Pharma Nordin Katja Saarikosken vinkit hyvinvointisi tueksi.

Kookosviinietikan terveyshyödyt

Suodattamattoman omenaviinietikan vaikutukset hyvinvoinnin buustaajana ovat tiedossa jo laajalti, mutta kookosviinietikan suotuisat vaikutukset “jokapaikan terveyshöylänä” ovat hivenen tarkemmin varjeltu salaisuus. Nyt sen on aika paljastua!

NORDIQ Nutrition: Luonto auttaa flunssassa

Ehkäise flunssaa ja toivu nopeammin! Luonnolliset Nordiq Nutrition -ravintolisät buustaavaa vastustuskykysi kukoistukseen ja pitävät lentsut loitolla. Ravintolisistä on apua myös silloin, jos lentsu on päässyt iskemään.

Villiinny viikunoista!

 Jumalten hedelmäksikin kutsuttu viikuna on ravintorikas nautinto, joka vie makeannälän mennessään terveellisemmällä tavalla.

Vanhene viisaasti! Frantsilan Virpi Raipala-Cormierin vinkit

Kehon ikääntyessä on hyvin oleellista saada kaikki tarvittavat ravintoaineet ja lisätä elinvoimaa munuaisten ja keuhkojen kautta. Myös riittävä uni, liikunta, hyvä ruoansulatus ja suoliston toiminta edesauttavat ihmisen vitaliteettia.

Miksi valita luonnonkosmetiikka – 5 hyvää syytä

Tiesitkö, että kosmetiikkateollisuudessa käytetään yli kymmentätuhatta erilaista raaka-ainetta? Iholle saattaa siis päätyä varsin moninainen kimara aineita, joiden yhteisvaikutuksesta ei ota selvää edes vanha Erkki! Lue, miksi luonnonkosmetiikka on fiksu valinta.

Buustaa kollageenintuotantoa – vegaanisilla valinnoilla!

Kollageenia sisältävien ravintolisien ympärillä on viime vuosina käynyt kova pöhinä - eikä ollenkaan suotta. Suuren suosion saavuttaneet kollageenilisät sisältävät kuitenkin poikkeuksetta eläinperäisiä aineksia. Tiesitkö, että kollageenin tuotantoa voi tukea myös vegaanisilla valinnoilla?

Dukkah

Dukkah on egyptiläinen mausteseos, joka valmistetaan pähkinöistä, mausteista ja siemenistä. Testaa ja ihastu itsekin!

Talven superfoodit

Lämpötilan, visuaalisen maiseman, valon määrän ja ilman kosteuden muutokset ovat vain muutamia esimerkkejä ympäristömme tavoista haastaa elimistömme adaptoitumaan vuodenaikoihin.

Kurkumamaito eli golden milk

Tiesitkö, että kurkuma taistelee terveytesi tukena - tulehduksiakin vastaan? Loihdi terveyttä tukeva kurkumamaito ja totea teho!

Ruohonjuuren kansainvälistyminen jatkuu

Ruohonjuuri avasi 11. tammikuuta ensimmäisen liikkeensä Tukholmaan ja aikoo avata myös lisää uusia myymälöitä Ruotsissa. Myös muita kansainvälistymiseen tähtääviä hankkeita on työn alla niin Suomen myymälöissä kuin verkkokaupassakin.

Tomaattinen linssikeitto

Tomaattinen linssikeitto lämmittää talvipäivänä kehoa ja mieltä. Testaa ja ihastu itsekin!

Ainutlaatuisia makunautintoja Saloniemen juustolasta

Ruohonjuuren kylmätiskeissä komeilee klassikkomaineeseen kivunneiden Saloniemen raakamaitojen kyljessä toinen toistaan vekkulimmin nimettyjä laatujuustoja. Nyt annetaan Riitan, Saloniemen juustolan emännän, kertoa mahtiherkuista lisää!

Voelkel – Kulauta maailma paremmaksi!

Ruohonjuuren parhaiksi juomiksi valitut maitohapatetut vihannesmehut on valmistanut saksalainen Voelkel, joka on valmistanut biodynaamisia mehuja melkein sadan vuoden ajan! Mutta millainen yritys Voelkel oikein on? Siitä otimme selvää!

Happy Food Store hurmaa Ruotsissa

Trendikkäin ja mielenkiintoisin kauppakonsepti tulee nyt Suomesta! Happy Food Store avasi ovensa 11.1. Tukholman ydinkeskustassa Sveavägenillä.

Foodin: Parempaa ruokaa, paremmalle huomiselle

Jyväskyläläinen perheyritys Foodin maahantuo ja valmistaa laajan valikoiman eettisesti tuotettuja luomuelintarvikkeita ja superfoodeja - mahtituotteita, joita Ruohonjuurenkin hyllyt pursuilevat.

Hyvinvoinnin trendit 2018

Hyvinvoinnin kokonaisvaltaisuus näkyy vahvasti tulevan vuoden trendeissä. Lue, mikä on in vuonna 2018!

Biohakkerointi – entistäkin ehommaksi!

Biohakkeroinnin avulla elintapojaan päivitetään aiempaa paremmiksi. Biohakkeroinnissa kyse on siis ennalta ehkäisevästä terveydenhoidosta, jonka taustalla on syvempi idea siitä, mitä hyvinvointi on.

Innostu idätyksestä!

Herkkä vatsa ja kasvisruokavalio - yhtälö ei ole välttämättä ihan helppo. Mutta ei hätää - idättämällä ja versottamalla saadaan palkokasvien ravintoaineet maksimaalisesti kropan hyötykäyttöön tavalla, josta vatsakin tykkää.

Keinolihatodellisuus kutsuu!

New Yorkin reissulla Ruohonjuuren väki maisteli Impossible burgeria, eli eri kasvisproteiineista prosessoitua lihankorviketta. Rapakon takanakin keinolihatodellisuus on vasta alussa, mutta Impossible Burgerin lisäksi muutamia muitakin varsin vaikuttavia ratkaisuja on jo kehitetty.

Mikä mahtaa olla in?

Ruohonjuuren väki käväisi syyskuussa tutustumassa New Yorkin ruokatrendeihin ja Baltimoressa pidetyille Natural Products Expo-messuille pyrkimyksenään löytää parhaita tuoteuutuuksia Ruohonjuuren asiakkaiden iloksi.

Five AM Coffee ja rasvakahvi – täydellistä!

Tiesithän, että Puhdistamon Five AM -kahvi valittiin Ruohonjuuren parhaaksi kahviksi? Eikä syyttä: upouusi Five AM -kahvisarja vie luomulaatuisen kahvielämyksen aivan uusiin ulottuvuuksiin!

Goodio – raakasuklaiden aatelia

Goodio-raakasuklaat ovat jo vuosia ihastuttaneet Ruohonjuurenkin asiakkaita korkealla laadullaan ja ennen kaikkea mahtavalla maullaan. Mutta miten klassikkomaineeseen kohonneet Goodio-suklaat saivat alkunsa?

Sweet Revolution – juo itsesi entistäkin ehommaksi!

Nappaa makuhermojasi helisyttelemään nyt Ruohonjuuresta kookosmaitopohjaiset elämykset: Kurkuma latte-, Matcha latte- ja Reishi latte-jauheet. Niistä loihdit käden käänteessä huikean herkullista terveysjuomaa päiviäsi piristämään!

Stressin hallinta ja parempi uni – luonnollisesti!

Vauhti on nykypäivänä kova. Työ sekä arki täyttyvät vaatimuksista, joista on selviydyttävä. Itsestä huolehtiminen jää helposti vähälle huomiolle. Stressi näyttäytyy sekä psyykkisessä että fyysisessä hyvinvoinnissa.

Meikkivinkkejä juhlakauteen!

Juhlakaudella on aika syventää meikin sävyjä, sillä iltavalaistuksessa ja pimenevässä illassa tummatkin värit näyttävät pehmeämmiltä. Nappaa ohjeet glamouriin ja tee klassisen kaunis meikki ammattitason kukkaismeikeillä!

Villiinny vitamiineista!

Kuten kaikki varmasti tietävät: vitamiinit ovat elintärkeitä terveydelle. Vitamiineja on sekä vesi- että rasvaliukoisia. Rasvaliukoiset vitamiinit varastoituvat elimistöön, vesiliukoiset eivät. Monia vitamiineja ihminen ei pysty muodostamaan elimistössään ollenkaan itse. Siksi vitamiineja on tärkeää saada ruuasta ja tarpeen mukaan ravintolisinä.

Jaksamisjuomalla, samurai-luumuilla ja chlorellalla kohmelon kimppuun?

Ilolientä lipitelleet pikkulinnut ovat liverrelleet, että Masajon Jaksamisjuoma on paras krapulajuoma - toiset varikset taas vannovat samurai-luumujen nimeen ja yksi parvi ylistää chlorellan hyötyjä kohmelon kampittajana. Mutta onko pöhöttävää pöhnäoloa edes syytä hankkia?

Hamppu-raakasuklaapallot

Suositun Herkän vatsan kokkikoulu -kirjan kirjoittaja Pauliina Tervon herkullinen reseptivinkki. Testaa ja ihastu itsekin!

Nyt puhutaan proteiinista!

Ravinnosta saatavat proteiinit eli valkuaisaineet ovat välttämättömiä elämälle ja toimivat sekä suoja- että energia- ravintoaineita.

Pure by Ekovista arganöljy – parasta laatua!

Tuorepuristetun arganöljyn rasvahappojen laatu on korkeimmillaan sekä vastaavasti hapettumisen aste matalimmillaan. Näiden ansiosta arganöljyn hoitavat ominaisuudet saadaan 100% käyttöön.

Jos aivosi saisivat valita…

Kenellekään ei liene uutta, että myös aivojensa hyvinvointiin voi vaikuttaa sillä, mitä suuhunsa sujauttelee. Aivojen terveyttä tukevassa ruokavaliossa erityisen tärkeä osa on hyvälaatuisilla rasvoilla.

Ruohonjuuren parhaat tuotteet 2017

Vuoden parhaiksi tuotteiksi kohosi liuta mahtivalintoja, jotka poikkeuksetta ovat kivunneet suureen suosioon myös terveys- ja laatutietoisten asiakkaidemme keskuudessa!

Kookosöljyn kotikonnuilla

Yksi oli toistuvasti ylitse muiden. Voimaruoka-sarjan kookosöljy on useaan otteseen yltänyt Ruohonjuuren makutestien voittajaksi. Mikä ihme on tuon öljyn ylivertaisen maun salaisuus? Ruohonjuuren väki kävi kookosöljyn syntyseuduilla Thaimaassa ottamassa asiasta selvää.

Ruusujuuri kellistää kaamoksen!

Se rauhoittaa ylikierroksilla hyrräävän kehon, piristää marraskuun loskan masentaman mielen, antaa lisäpotkua treeneihin ja vipinää vällyjen väliin. Sellainen on ruusujuuri, voimayrtti Lapista.

Hirveää hapatusta!

Hapatetut elintarvikkeet ovat kivunneet terveystietoisten keskuudessa suureen suosioon - eikä ihme; ne ovat suoliston bakteerikantaa hellivää ravintoa.

Kotimainen, kotimaisempi, Ole Hyvä

Tunnetuin kotimainen ja virallista avainlippua kyljessään kantava ekopesuainevalmistaja on Ole Hyvä. Se löytyy myös Ruohonjuuren hyllyiltä -  ja käy ekopesuaineiden äänitorveksi.

Kollageeni – ihon ja nivelten hyvinvoinnin salaisuus!

Kollageeni on nuorekkaan olemuksen salaisuus. Tiesitkö, että osapuilleen 25 vuoden iässä elimistö alkaa menettää kykynsä tuottaa kollageenia? 40 vuoden kieppeillä vietetäänkin sitten jo kollageenintuotannon hautajaisia.

Aduki – luomukaupan tienraivaaja

Jos Ruohonjuuren myymälöissä on vieraillut, ei varmastikaan ole voinut olla huomaamatta laajaa Aduki-tuotteiden luomuvalikoimaa. Mutta mikä se Aduki oikein on? Tässä jutussa saadaan asiaan selvyys!

Egyptin taika saapui Suomeen!

Ulkomailla jo kauan julkkisten hehkuttama Egyptian Magic –voide on vihdoin saapunut myös Suomeen ja tietysti ensimmäisten joukossa Ruohonjuureen.

Nyt kaikkien huulilla: Hyaluronihappo

Hyaluronaani eli hyaluronihappo on soluväleissä esiintyvä pitkäketjuinen sokerimolekyyli - luonnollinen polysakkaridi, jota esiintyy kaikissa elävissä organismeissa.

Kesä ilman ininää: Vinkit hyttysten karkotukseen

Kyllä on suvi-iltana ihmisellä isompiakin iloja, kun laukata karkuun itikkaparvia tai raapia paukamille pisteltyä ihoansa. Siksi onkin hyvä tietää, että ei-toivotut inisijät saat tehokkaasti ja myrkyttömästi karkotetuksi myös ilman kovia kemikaalikimaroita.

Amlasta on moneksi

Amla, jota Intian karhunmarjaksikin kutsutaan, on niittänyt Intian kansan parissa jo ammoisista ajoista alkaen aivan erityistä mainetta terveyden vahvistajana.

Taivaallinen raakasuklaa

Rakastettava raakasuklaa viettelee mielen ja kielen! Testaa helppo raakasuklaan resepti ja totea teho!

Goji-porkkana -smoothie

Raikas goji-porkkanasmoothie saa auringon paistamaan risukasaankin. Katso resepti ja kokeile itsekin!

Acai-vadelmasmoothie

Acai-vadelmasmoothie tuo puhtia päivääsi, vie kielen ja piristää mielen. Maista ja totea teho!

Chia-geeli

Chia-geeli - helppo ja ihanteellinen pohja chiasmoothieille ja -vanukkaille. Testaa ja innostu!

Mainio matcha latte

Trendikäs matcha latte on terveyttä tulvillaan. Testaa ja tykästy!

Arganöljy on ihonhoidon A, B ja C

Asiakkaamme suosittelee isolla ilolla Born to Bio-sarjan arganöljyä: "tse olen kokenut arganöljyn toimivan erinomaisena kosteuttajana ja parantajana haastavalle iholleni."

Puhdistava vihreä osaksi jokaista päivää!

Tammikuu - tuo täydellinen tilaisuus antaa keholle mahdollisuus puhdistautua, palautua ja latautua! Mutta mitä jos tämän mahdollisuuden antaisikin sille joka päivä, vuoden ympäri?

Härkäpapua sarvesta!

Tiesitkö, että jo 1200-luvulta saakka pelloilla rehottanut härkäpapu on yksi Pohjolan vanhimmista viljelykasveista?

Pakuriglögi ja luomupiparit

Jouluisia makuja uudella tavalla - herkullisesti hemmotellen. Testaa jo tänään maukasta pakuriglögiä, joka auttaa selviämään flunssa-ajankin haasteista "ehjin nahoin". Maista ja paista ja lempeitä pipariherkkuja :)

Kasviskinkku jouluksi – Ruohonjuuresta!

Porkkananpurijankaan joulu ei ole ankeilun aikaa! Katso reseptit ja loihdi joulupöytääsi notkuttamaan vaikkapa tofu"kinkku", seitanpaisti, vegesalami tai nyhtöseitan.

Kaikki yhdellä iskulla!

Wholefood eli suomennettuna vaikkapa kokonaisvaltainen ravitsemus on yksi aikamme megatrendeistä. Ei ole varmastikaan mikään sattuma, että Voimaruoka-sarjan ”kaikenkattava” superfood-uutuus kantaa polleana nimeä Wholefood 360.

Selätä stressi!

Yksi yleisimmistä nykypäivän ongelmista ovat stressiin liittyvät terveysongelmat. Lisämunuaisten tehtävä on auttaa elimistöä selviytymään stressitilanteista - olipa stressi sitten fyysistä tai emotionaalista.

Kylmän kelin käsivoiteet

Ilmojen kylmetessä käsien iho alkaa helposti kuivua. Sitä voi onneksi ehkäistä hyvällä käsivoiteella.

K2-vitamiinin hyödyt

K2-vitamiini on luustolle ja verisuonille elintärkeä ravintoaine. Suurin osa suomalaisista saa sitä kuitenkin liian vähän ravinnostaan.

Karitevoi on ihonhoidon monitaituri

Voipuuksi kutsuttu karite on pyhä puu, jota afrikkalaiset naiset suojelevat. Karitevoi eli voipuun rasva (shea butter) on kasvin pähkinöistä puristettu rasva, joka sisältää runsaasti vitamiineja (A, E ja F) ja fytosteroleita.

Kurkuma tukee terveyttäsi – maustekaappi olkoon lääkekaappisi!

Maustekäytön lisäksi kurkuman ansiot terveyden tukena ovat yltäneet viime aikoina paljon entistä laajempaan tietoisuuteen. Kurkuman käyttö lääkinnällisessä ja terapeuttisessa tarkoituksessa perustuu suurimmaksi osaksi sen sisältämään kurkumiiniin, joka muun muassa laittaa pöpöt pinteeseen.

Hyviä rasvoja pähkinöistä

Rasvoista puhuttaessa on olennaista kiinnittää huomiota niiden laatuun. Esimerkiksi kuumennettuja rasvoja on järkevää vältellä - hyviä rasvoja sen sijaan on turha karttaa. Tärkeitä rasvahappoja sisältävät pähkinät ja mantelit tekevät hyvää sydämellesi ja buustaavat aivosi entistä ehommiksi!

Cake batter – kakkutaikinaa heti aamusta?

Aamiaiskulhojen taiteilemisen vanavedessä aamupalatrendiksi on rantautumassa (ainakin Jenkeissä) cake batter. Kuulostaa melko järjettömältä, mutta sitä se ei ainakaan ravitsemuksellisesti välttämättä ole.

Lakritsinjuuren hyödyt puntarissa

Voiko terveellinen olla NÄIN herkullista toteaa moni, kun Kolmen lakritsan teetä siemailee. Kyllä vaan - lakritsin hyötyjä on kokonainen liuta - lue tästä jutusta niistä lisää!

Apua stressiin ashwagandhasta!

Superfoodeista tehtyjen herkkujen nauttiminen voi olla makoisan hetken lisäksi niin kehon kuin mielenkin terveyttä edistävä teko.

Öljypurskuttelu eli Oil Pulling

Raskausaikana hampaani tuntuivat saavan värjäytymiä pelkästä kahvin tai marjojen ajattelusta ja jäljet ovat vieläkin nähtävissä. Hormonaaliset muutokset värjäsivät hampaita enemmän kuin osasin odottaa.

Kemikaalikimara kropassasi

Elämän aikana ihmisen kroppaan kerääntyy melkoinen kimara erilaisia kemikaaleja, joiden hormonaaliset yhteisvaikutukset voivat olla arvaamattomia. Kyse on nimenomaan pitkäaikaisvaikutuksista, jotka saattavat näkyä vasta kolmannessa sukupolvessa.

Ruohonjuuren kookosöljy on apinatyövapaata!

Asiakkaitamme on mietityttänyt se, että osassa kookosviljelmiä käytetään epäeettisesti apinoita keräämään kookospähkinöitä palmuista. Eettiset tuotantotavat ovat Ruohonjuurelle tärkeä asia, siksi selvitimmekin oitis, mikä on tilanne meillä myynnissä olevien kookosöljyjen osalta. Emme tahdo myydä kookosöljyjä, joiden tuotannossa on riistetty apinoita (tai mitään/ ketään muutakaan) - siksi homman piti saada selvyys.

Vaihda parempaan kaneliin!

“Tavallisissa kaupoissa” yleisimmin myytävä kaneli on cassia-lajiketta, joka sisältää maksalle haitallista (maksatoksista) kumariinia huomattavia määriä. Ruohonjuuressa myytävä ceyloninkaneli on antioksidanttirikas mauste - ja vähäkumariinisena turvallinen tuttavuus jouluisiin herkkuihin nakattavaksi.

Oletko hapan? Jopa kahdeksan yhdeksästä on!

Jopa kahdeksan henkilöä yhdeksästä kärsii jonkinasteisesta elimistön happamuudesta - uskomattoman monet kamppailevat nykypäivänä elimistön häiriintyneen happo-emästasapainon kanssa.

Vinkit atooppisen ihon hellään hoitoon

Lue tästä Kampin Ruohonjuuren yhteydessä toimivan luomukauneushoitolan kosmetologin ja Ruohonjuuren fyto- ja ravintoterapeutin vinkit atooppisen ihon hellään hoitoon.

Karitevoi on ihonhoidon monitaituri!

"Tiedättekö kun joskus löytyy niin hyvä tuote, että se tuntuu kelpaavan kaikkeen? Kaikkien supertuotteiden ei tarvitse olla hinnalla ja kikoilla pilattuja, Shea-voi on supertuote meidän perheellemme."

Lentsu loitolle luonnon omin keinoin!

Monilla painaa koko syksyn kerrytetty univelka ja kun tämän yhdistää keleihin niin melkolailla yhden flunssan voi itselleen talveksi ennustaa. Siksi jaankin tässä ilomielin oman flunssankarkoitusreseptini.

Nurme: luonnonkosmetiikkaa Viron niityiltä

Ruohonjuureen uutuutena saapuneet Nurmen luonnonkosmetiikkatuotteet ovat saaneet innoituksensa niityltä, jossa yrityksen perustaja Marit vietti lapsuutensa. Ensin vain joululahjoiksi tarkoitetut saippuat tarjosivat Maritille ja hänen äidilleen mahdollisuuden perustaa oman yrityksen.

Hyvä ja huono Kiina

“Ai mistä tuote tulee? Kiinasta vai? Hui kauheeta!”. Näin kuulee usein sanottavan, kun juttelee ihmisten kanssa eri tuotteiden alkuperästä. Tässä jutussa valotetaan luomutuotteita Ruohonjuureenkin toimittavan Foodin -yrityksen perustajan Lasse Jalkasen kokemuksia monien vuosien yhteistyöstä kiinalaisten ruokatoimijoiden kanssa.

Kikherneistä potkua päivääsi!

Mainion makuiset kikherneet ovat ravinteikasta ruokaa, joka maistuu koko perheelle. Ne sopivat loistavasti salaatin lisukkeeksi, leivän päälle hummuksena tai niitä voi napostella vaikka leffaherkkuna.

Matcha on terveyttä tulvillaan!

Matcha (抹茶, maccha) on arvokas pala japanilaista historiaa ja elävää teekulttuuria. Se on hienoksi jauhettua vihreää teetä, joka hauduttamisen sijasta vispataan suoraan veteen sakeaksi seokseksi, jonka pintaa kaunistaa ihanteellisesti tiivis kerros vaahtoa.

Mustapavut kunniaan!

Tiesitkö, että mustapavut parantavat aivojen toimintaa, ovat hyväksi sydämelle ja mikä oleellisinta: maistuvat mainiointa ja vievät tehokkaasti nälän mennessään!?

Nyt viilataan linssiin!

Punaiset linssit ovat nopea ja helppo aines monenlaisia kasvisruokia rikastamaan. Ne kypsyvät nopeasti ja maistuvat mukavan miedoilta.

Vinkkejä suolistosi parhaaksi

Suolisto on ihmisen toiset aivot - ja sisäinen supersankarisi! Jos suoliston bakteerikanta on epätasapainossa, esimerkiksi serotoniinitasot vaihtelevat rajusti - millä on huomattavia vaikutuksia myös mielialaan ja tunteisiin.

Herkkua kurpitsasta!

Tämän hetken trendiherkku on myskikurpitsa (butternuts), joka on saanut englanninkielisen nimensä voimakkaan keltaisesta hedelmälihan väristään sekä pähkinäisestä, lempeästä ja samettisesta maustaan.

Helli vatsaasi!

Ruohonjuuren asiakas Mia Backman kirjoittaa kokemuksistaan vatsan hellimisen saralla.

Top 5 vinkit skarppina pysymiseen

Vaihteleeko tehokkuutesi huomattavasti päivän aikana, tai tuntuuko joinain päivinä etteivät aivot toimi täydellä kapasiteetillaan? Onneksi muutamalla helposti toteutettavalla muutoksella pystyt vaikuttamaan huomattavasti ajatusten kirkkauteen ja yleiseen hyvään oloon.

Berrypicker-murot – siisti ja kätevä välipala

Lapsen kanssa reissaamiseen pitää varautua monella tapaa: Vaipat, nukkumamahdollisuudet liikenteessä, viihdykkeet istumisjaksoja varten ja tärkeimpänä välipalat. Sormiruokailijan unelmaruokaa on sellainen, mikä ei sotke mutta maistuu. Hyvällä onnella välipalan nauttiminen sujuu mukavasti myös auto- tai bussimatkalla.

Ruohonjuuren cashew on eettinen valinta

Pähkinät kutkuttelevat makuhermoja ja tekevät hyvää terveydelle. Kaiken maailman pähkinät eivät valitettavasti kuitenkaan ole fiksuja valintoja ja eettistä purtavaa.

Pähkinä on terveellinen purtava!

Herkulliset luomupähkinät paistattelevat hyvien rasvojen lähteinä, kutkuttelevat makuhermoja ja ravintoaineidensa vuoksi tekevät hyvää niin mielelle kuten lihaksistollekin.

Helppo ja herkullinen härkislasagne

Viljaton ja lihaton herkkuruoka? Onnistuu! Se on meillä juuri kokeiltu ja hyväksi havaittu Härkislasagne. Lasagne oli ensitreffiemme ruoka, joten sillä on erityinen merkitys perheessämme. Lasagnessa on ideaa näin syksyisin - herkullinen lasagne on todellista soulfoodia ja lisäksi ruuhkavuosia elävien (kuten me) arjen armollistaja, sitä valmistuu helposti iso määrä kerralla.

Liikuttavat vinkit kuntoilun aloittamiseen

Syksyllä aloitetaan usein erilaisia kuureja sekä uusia liikkumisharrastuksia. Tässä muutamia ajatuksia liikkumisen aloittamiseen sekä ravitsemuksen kuntoon laittamiseen.

Gluteenittomat kasvishampurilaiset

Saattaa olla, että näitä kauniimpia purilaisia mahtuu maailmaan, mutta maut näissä ainakin ovat kohdillaan! Nämä mahtavan makuiset purilaiset ovat hyvän omantunnon herkku - gluteenittomana, vegaanisena ja soijattomana ne maistuvat varmasti monille!

Nyt papupata porisemaan

Tästä kasvismurkinasta tykkäsi myös lihansyöjä! Lihattoman lokakuun lopulla tuli minulle tilaisuus kokata vegaanista kasvispataa vannoutuneelle lihansyöjälle. Sain houkuteltua keski-iän ylittäneen isäni luokseni lounaalle ja antamaan vilpittömän mielipiteensä papupadasta, ilman kermatilkkaakaan. Haaste vastaanotettu!

Jos joka ilta ei lamppu sammu…

testaa unen tuloa avittavia teelaatujamme ennen petiin pehmahtamistasi - ja saatat hyvinkin todeta lampaiden laskemisen olevan täysin turhaa touhua!

Joskus sen on oltava gluteenitonta

Maastopyöräilijä, Ruohonjuuren asiakas Kristian Ijäs vaihtoi lisäaineet luomuruokaan, laittoi rasvat remonttiin - ja testasi gluteenitonta elämää.

Urheilijan lisäravinteet

Pikajuoksija, Ruohonjuuren asiakas Nooralotta Neziri kertoo kokemuksiaan ravintolisistä treenauksen tukena.

Guarana – virkeyttä heillekin joille kahvi ei sovi

Guarana on tullut suurelle länsimaalaisille yleisölle tutuksi energiajuomista. Eteläamerikkalaiset ovat kuitenkin hyödyntäneet Amazonin varsilla kasvavaa guaranaa jo pitkään. Kasvi sai nimensä guarini-heimosta, joka käytti sitä näläntunteen poistamiseen. Guarana sopii muutenkin hyvin painoaan tarkkaileville, sillä näläntunteen poistamisen lisäksi se kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Miksi syömme enemmän kuin kulutamme?

Olemme ylipainoisia mutta aliravittuja. Jossain on mennyt metsään - mutta missä? Syöminen on tietysti mukavaa ja maailmaan mahtuu monenkokoista tallaajaa. Missinmittoja kenenkään tuskin on tarpeellista tavoitella, mutta liiallinen ylipainokin saattaa olla taakka.

Päivitä vastustuskykysi kukoistukseen!

Miksi pitäisi lähteä merta edemmäs kalaan, jos saalis löytyykin aivan nurkan takaa! Mitä tapahtuu, kun kaksi Suomen luonnon vahvinta superyrttiä yhdistetään, uutetaan ja tiivistetään erittäin vahvaksi tuplauutteeksi pieneen, mutta riittoisaan kokoon?

Hampunsiemenöljy

Maastopyöräilijä, Ruohonjuuren asiakas Kristian Ijäs vaihtoi lisäaineet luomuruokaan ja laittoi rasvat remonttiin.

Kasvivärit – värjää tukka turvallisesti!

Khadi -sarjan kasvipohjaiset hiusvärit sisältävät kuivattuja kasvinosia jauhettuna hienoksi jauheeksi - ne ovatkin kemikaalikyllästettyjä värejä turvallisempi vaihtoehto tukan värjäämiseen.

Magnesiumin puutos vaivaa suomalaisia

Esimerkiksi krampit, iho-oireet, suonenvedot, levottomat jalat, rytmihäiriöt, korkea verenpaine, lihasjännitykset ja lihasvaivat voivat olla magnesiumin puutoksen oireita.

Väriä elämään antioksidanteilla!

Lue tästä Kampin Ruohonjuuren ravinto- ja fytoterapeutti Mariel Mettälän tiivistelmä antioksidanteista, niiden lähteistä sekä hyödyistä terveyden tukena.

Tarvitsevatko lapset ravintolisiä?

Ruokamme ravintoainepitoisuudet ovat viime vuosikymmeninä merkittävästi heikentyneet. Tämän ilmiön taustalla on useita eri tekijöitä, kuten maaperän köyhtyminen ja tehomaatalous.

Kutrit kunnossa – myös talven tuiverruksessa!

Asiakkaamme Mia Backman kertoo vinkkejä hiusten hyvinvoinnin tueksi. Kireä, kylmä pakkanen, pipo - mitä näitä nyt onkaan, joilla saada ikävästi kutiava päänahka riesakseen. Talvi ei ole kuontaloiden kulta-aikaa.

Keittiöremontti ilman kohtuutonta kemikaalikuormaa

Asiakkaamme Mia Backam kirjoittaa keittiön tuunaamisesta entistäkin ehommaksi! Olen vähintään periaatteen tasolla kiinnostunut siitä miten vähentää omaa kemikaalikuormaa suhteessa luontoon ja omaan elimistöön.

Manukahunajassa on luonnon antibakteerista voimaa!

Uusiseelantilainen, antibakteerinen manukahunaja kasvattaa nopeasti suosiotaan terveystietoisten keskuudessa. Opens external link in new windowManukaa kutsutaan lääkinnälliseksi hunajaksi ja sen ominaisuuksien sanotaan muun muassa vahvistavan immuniteettia, parantavan haavoja ja aknea sekä tuovan apua erilaisiin vaivoihin ääniongelmista vatsahaavoihin.

Suolisto on sisäinen supersankarisi

Suolisto on ihmisen toiset aivot - ja sisäinen supersankarisi. Tiesitkö, että suolistoa voi varsin hyvällä syyllä kutsua ihmisen toisiksi aivoiksi? Sanotaan, että ihmisen suolisto on hermosolujensa määrän puolesta yhtä älykäs kuin kissa tai koira.

Fuel food pähkinänkuoressa

Fuel food on kehon fast foodia: nopeasti sulavaa, nopeasti imeytyvää ja nopeasti energisoivaa, energiatiheää ravintoa, joka auttaa kroppaa kiinteytymään.

Mikä mahtaa olla in?

Jos trendipöperöiden puputtaminen ajatuksena tuntuu hölmöltä, eikä viimeisimpien villitysten perässä pamppailu voisi vähempää kiinnostaa, kannattaa kuitenkin pitää mielensä avoimena. Saattaa nimittäin olla niin, että joku uusista tuttavuuksista toisi sittenkin piristystä omaan ruokavalioon - siitäkin huolimatta, että se on muotia. Suosittelemme siis suhtautumaan kiinnostuksella uutuuksiin ja ajassa oleviin ilmiöihin!

Kikhernejauho on kasviskokin pelastus!

Hienon keltaisen värin omaavaa, melko proteiinipitoista kikhernejauhoa käytetään myös monissa Lähi-idän tai Intian ruoissa. Ne sopivat myös mitä mainioimmin keittojen ja kastikkeiden suurustamiseen, gluteenittomien lättyjen tai suolaisten wräppien valmistamiseen tai vegaanisen "munakkaankin" väsäämiseen.

Hyvää rasvaa on turha pelätä

Vaikka kaikkein kovaäänisin rasvakammo alkaakin jo pikkuhiljaa vaimeta, osa vannoo vieläkin innokkaasti kevyttuotteiden nimeen.

Nyhtö-seitan on täyttä ravintoa!

Vegaaninen ja luomulaatuinen nyhtö-seitan valmistuu käden käänteessä ja ilman suurtakaan vaivaa. Testaa ja totea muheva maku!

Nivelrikkoisen koiran ruokinta

Perheenjäsenieni joukkoon kuuluu kahden ihmisen lisäksi yksi eläin. Maailman mahtavin koira, Iines. Iines on ollut ilonani kuusi vuotta ja on rodultaan Staffordshiren bullterrieri.

Makeampaa elämää

Tiesitkö, että 100 % suomalaista luomusokeria ei ole olemassakaan? Entä tiedätkö, miten sokeria viljellään ja valmistetaan? Tässä tiivis tietoisku sokerintuotannosta ja makeutuksen monista tavoista!

Raw food -avokadopasta

Ruohonjuureen mainetta niittäneitä raakakakkuja taiteileva Anna Jokinen paljastaa huikean herkullisen raakapastareseptin, josta ei tule ähky tai pullea olo. Tämän ravinnetiheän aterian jokainen suupala hellii makunystyröitäsi ja antaa virtaa uudelle päivälle.

Koivusokeri – valkoisen sokerin ilot ihan ilman haittoja!

Koivusokeri eli xylitol (ksylitoli) on mainio luontainen ja terveellisempi korvike valkoiselle pöytäsokerille eli sakkaroosille. Se nimittäin toden totta maistuu lähestulkoon samalta – ei siis purukumilta kuten usein erehdytään luulemaan – ja on yhtä makeaa kuin tavallinen sokeri, mutta siinä on noin 40 % vähemmän energiaa.

Fiksumman napostelun opas

Ei tarvitse lainkaan ruudinkeksijä ominaisuuksia ymmärtääkseen, että valipalojen nauttiminen auttaa nostamaan liian alhaiseksi vajonnutta verensokeria - ja estämään myös sitä pelättyä nälkäkiukkua.

Paha ja hyvä palmuöljy

Palmuöljyn tehotuotannon syntilista on pitkä: se muun muassa pahentaa ilmastonmuutosta, rikkoo ihmisoikeuksia ja tuhoaa sademetsiä. Ilmasto, ihminen ja eläimet kärsivät. Palmuöljyn tuotanto ei kuitenkaan ole aina rikos - myös vastuullisesti tuotettua palmuöljyä on olemassa.

Ginseng – todellinen äly-yrtti

Ginseng-juuri on yksi maailman vanhimmista ja tutkituimmista rohdoskasveista. Se ”lukee” elimistösi tarpeet ja vastaa niihin. Ginseng on todellinen äly-yrtti.

Vinkkejä herkälle vatsalle

Vatsa on kipeä ja pahasti turvoksissa. Närästystä pukkaa ja maha möyrii kuin pieni eläin. Paukkuja pääsee, vatsa toimii ihan milloin sattuu. Olo on kuin olmilla, mieli mataa maata myöten - mutta syytä vatsavaivoihin ei ole tiedossa.

Vauvan ensiruuat luomuna

Kokemuksistaan vauvanruokien maailmassa kirjoittaa tässä Ruohonjuuren asiakas, Mia Backman.

Ala oman elämäsi hajuvesikeksijäksi!

Olen kuullut että ihmisen tuoksumuisti on muistamisen tavoista pitkäkestoisin ja uskonkin tähän. Terveisiä vaan sille pojalle, jonka kanssa olin elokuvissa ylä-asteiässä, puhtaiden pyykkien tuoksu on edelleen sinun tuoksusi.

Voimajuomaa käden käänteessä!

Olen vanhempainvapaalla esikoiseni kanssa ja vaikka minua varoitettiin että vauva-ajan päivät valuvat sormien välistä ja ennen lapsen syntymää pitää osata nauttia kiireettömyydestä, en osannut odottaa aivan tätä kiirettä.

Hyvää rasvaa kookoksesta!

Suositun kookosöljyn rasvahapot vaalivat kaamosajan terveyttämme monin eri tavoin. Ne tukevat hermostoa ja ihon kuntoa sekä immuunijärjestelmän toimintaa tuhoamalla bakteereja, viruksia ja hiivaa.

Testaa nyt terveytesi tila!

Mieheni huomautti minulle hetki sitten, ettei muista aikaa milloin minä en olisi niistänyt iltaisin sarjatulena. Vasta tästä tajusin että vaivihkaa, niiskuttamiseni ja nenäliinojen mukana kanniskelu oli tullut niin arkiseksi, etten edes ollut huomannut että tätä oli jatkunut jo useamman vuoden.

Päämääränä: Maailman paras raakasuklaa

Koska tuotteidemme taustojen tunteminen on meille tärkeää, kävi Ruohonjuuren henkilökunta kävi tutustumassa Helsingin Kalasatamassa sijaitsevaan Goodio-suklaatehtaaseen, jossa laadukkaita raakasuklaita tehdään artesaanihengessä - ja suurella sydämellä.

Puhdistava vihreä osaksi jokaista päivää!

Tammikuu - tuo täydellinen tilaisuus antaa keholle mahdollisuus puhdistautua, palautua ja latautua! Mutta mitä jos tämän mahdollisuuden antaisikin sille joka päivä, vuoden ympäri?

Kannattaako ihoa kuoria?

Kuori ihosi ihanammaksi - Kampin Ruohonjuuren luomukauneushoitolan kosmetologi Leena Ohvon vinkeillä saat ihosi entistä ehompaan kuntoon!

Ruohonjuuren parhaat tuotteet 2015

Ruohonjuuren henkilökunta äänesti vuoden 2015 parhaat tuotteet. Lue tästä, mitkä loistotuotteet valloittivat tänä vuonna laatutietoisen henkilökuntamme sydämet!

Piikkimaton paluu

Piikkimatto nostaa yleistä energiatasoa ja auttaa jaksamaan paremmin. Mutta vain, jos sitä käyttää. Olipa kerran joulu, jolloin puoli Suomea sai lahjaksi piikkimaton. Sittemmin monet matoista joutuivat komeroiden perukoille pölyttymään. Nyt on aina kaivaa piikkimatto kaapista ulos ja ottaa sen mahtavat avut hyötykäyttöön.

Rentoudu ja rauhoitu – olet sen arvoinen!

Kampin Ruohonjuuren yhteydessä toimiva luomukauneushoitola tarjoaa perinteisten kauneushoitojen lisäksi kokonaisvaltaisia hyvinvointipalveluja: kasvohoidon kyytipojaksi tarjolla on mm. ihon hyvinvointia edistävää ravitsemusneuvontaa.

Miten krapula vältetään?

Näinä päivinä pikkujoulusesonki käy kuumimmillaan ja moni kippaakin kitusiinsa ilolientä enemmän kuin hyväksi olisi. Kroppa protestoi juominkeihin krapulalla aamuisen olon ollessa kuin olmilla konsanaan. Myrkkyjä poistavalla maksalla on duuniputki päällä.

Härkäpapu on kotimainen puhtipurtava!

Luomuviljellyistä härkäpavuista väsätty papulisuke saa seurakseen vain pikkuisen valkosipulia ja hyvää oliiviöljyä - ja maku on mahtava!

Ihosi suojaksi – viimaa vastaan!

Syksyn ja alkutalven viimat alkavat nyt toden teolla viuhua. Ulkoilua ei kannata kuitenkaan unohtaa tuultenkaan tuiverrellessa, koska ihoa voi varsin vällä vaivalla suojata viimaa vastaan!

Mikä on nyt in? Luonnonkosmetiikka!

Jengi, joka on ihan pihalla kaikesta, hyökkää äkkiä ostamaan Flow Kosmetiikan Hamppu-turve - shampoopalaa, koska joku cool-tyyppi on suositellut sitä blogissaan”, pitkään luonnonkosmetiikkaa käyttänyt asiakkaamme kommentoi hymy punatuillla huulillaan. Mutta mitkä ovat kuluneen vuoden kuumimmat jutut Ruohonjuuren näkövinkkelistä vilkuiltuna? Niistä saat vihiä tästä jutusta.

Parasta kakkua ikinä!

Helsingin Sanomien NYT-liite valitsi alkusyksystä Anna Jokisen Vadelma-valkosuklaa -kuppikakun Helsingin parhaaksi raakakakuksi.

Terveellisin eväin tatamilla

Ruohonjuuren tuotteita säännöllisesti popsiva brasilialaisen jujutsun taitaja Milla Hirvonen kertoo iloisena: "Lauantaina oteltiin No-Gi Finnish Open. Voitin hopeaa purppura/ruskea/mustavöisten -56,5 kiloisten sarjassa."

Moringa – luonnon oma monivitamiini

Moringa on varsinainen superfood! Se sisältää yli 90 eri ravintoainetta, 46 antioksidanttia ja peräti 25 % proteiinia. Siksipä se onkin yksi luonnon ravinteikkaimpia kasveja.

360 Wholefood – täydellinen smoothiepohja

Suuren suosion saavuttaneen Voimaruoka-sarjan 360 Wholefood on jo sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna valmista nautittavaksi. Parhaimman ilon irti tuosta voittamattomasta voimajauheesta saat silloin, kun käytät sitä smoothiepohjana.

Regulat – kun mikään muu ei auta

Maailma ja työt ovat muuttuneet. Keinotekoinen maailma, lisäaineet ym. kuormittavat elimistöämme enemmän kuin koskaan. Tarvitsemme parempaa ravintoa, mutta pystyykö kukaan joka päivä koko ajan syömään viisi annosta vihanneksia ja hedelmiä? Moderni elämä on erilaista kuin ennen eikä elintapoja ole mahdollista muuttaa kokonaan vastaamaan mennyttä. Elimistölle täytyy antaa jotain, joka vähentää elimistön stressiä.