Ruohonjuuri kirkastaa ilmeensä designtoimisto Tston kanssa

ruohonjuuri visuaalisen ilmeen uudistus TSTO

Ruohonjuuren visuaalisen ilmeen uudistaminen lähti liikkeelle brändin kirkastamisesta ja asiakasymmärryksestä.  

“Olemme tehneet paljon töitä Ruohonjuuren kehittämisen eteen, lähteneet kirkastamaan brändiämme sekä kouluttaneet henkilökuntaa ja uudistaneet myymälät. Visuaalisen ilmeen uudistus oli luonteva jatkumo tähän. Haluamme kirkastaa myös asiakkaillemme, mitä Ruohonjuuri on, nykyaikaisen ja asiakkaita puhuttelevan muotokielen keinoin”, kertoo Ruohonjuuren toimitusjohtaja Arto Ranta-aho.

Visuaalisuudella on nykyajan asiakkaalle yhä suurempi merkitys kokonaisvaltaisesti, niin hyvinvoinnin kuin myymälässä viihtymisen näkökulmastakin. Voidaankin puhua “elämysmuotoilusta”, jonka kautta Ruohonjuuri erottautuu vahvasti muista toimijoista.

“Ruohonjuurella on vahva yrityskulttuuri ja tapa toimia. Haluamme, että tämä näkyy myös ulospäin helposti tunnistettavalla, yhtenäisellä tavalla kaikissa kanavissa”, Arto Ranta-aho kertoo.

Tsto oli luonteva valinta Ruohonjuuren kumppaniksi visuaalisen ilmeen uudistamiseen. “Olemme ylpeitä suomalaisesta designista ja Tston kanssa olemme puhuneet alusta asti samaa kieltä. Heillä on konstailematon mutta kunnianhimoinen arvopohja, juuret vahvasti Suomessa mutta toimivat vahvasti myös kansainvälisellä tasolla. Lisäksi Ruohonjuuren laajasta sidosryhmien joukosta saatiin myös paljon suosituksia sekä positiivista palautetta Tstosta, Arto Ranta-aho mainitsee.

“Ruohonjuuri on ollut pitkään olennainen pala helsinkiläistä kauppakulttuuria. Se on kulkenut pitkän tien VR:n makasiineilta kohti  maailmanvalloitusta. Odotamme innolla mahdollisuutta päästä luomaan Ruohonjuurelle uusi ja persoonallinen tulevaisuuteen katsova visuaalinen identiteetti”, kertoo suunnittelija ja osakas Matti Kunttu Tsto -designtoimistosta.

Ruohonjuuren historia ja juuret, ekologiset ja eettiset lähtökohdat sekä kiinnostus vaihtoehtoiseen kauppakulttuuriin tekevät yhteistyöstä erityisen kiinnostavan. “Näemme, että Tsto voi tarjota Ruohonjuurelle visuaalisia maailmoja jotka katsovat tulevaisuuteen ja historiaan, ympäristöstään tietoista suunnittelua ja kädenjälkeä joka ei pelkää persoonallisuutta”, Matti Kunttu toteaa.

Lisätietoa:

Ruohonjuuri Oy, toimitusjohtaja Arto Ranta-aho p.050 373 0330, arto.ranta-aho@ruohonjuuri.fi

Tsto, suunnittelija ja osakas Matti Kunttu, 020 7490430, matti@tsto.org

Hyvinvoinnin trendit 2018

Hyvinvoinnin kokonaisvaltaisuus näkyy vahvasti tulevan vuoden trendeissä. Lue, mikä on in vuonna 2018!

Ruohonjuuren parhaat tuotteet 2017

Vuoden parhaiksi tuotteiksi kohosi liuta mahtivalintoja, jotka poikkeuksetta ovat kivunneet suureen suosioon myös terveys- ja laatutietoisten asiakkaidemme keskuudessa!

Voelkel – Kulauta maailma paremmaksi!

Ruohonjuuren parhaiksi juomiksi valitut maitohapatetut vihannesmehut on valmistanut saksalainen Voelkel, joka on valmistanut biodynaamisia mehuja melkein sadan vuoden ajan! Mutta millainen yritys Voelkel oikein on? Siitä otimme selvää!

Foodin: Parempaa ruokaa, paremmalle huomiselle

Jyväskyläläinen perheyritys Foodin maahantuo ja valmistaa laajan valikoiman eettisesti tuotettuja luomuelintarvikkeita ja superfoodeja - mahtituotteita, joita Ruohonjuurenkin hyllyt pursuilevat.

Biohakkerointi – entistäkin ehommaksi!

Biohakkeroinnin avulla elintapojaan päivitetään aiempaa paremmiksi. Biohakkeroinnissa kyse on siis ennalta ehkäisevästä terveydenhoidosta, jonka taustalla on syvempi idea siitä, mitä hyvinvointi on.

Innostu idätyksestä!

Herkkä vatsa ja kasvisruokavalio - yhtälö ei ole välttämättä ihan helppo. Mutta ei hätää - idättämällä ja versottamalla saadaan palkokasvien ravintoaineet maksimaalisesti kropan hyötykäyttöön tavalla, josta vatsakin tykkää.

Keinolihatodellisuus kutsuu!

New Yorkin reissulla Ruohonjuuren väki maisteli Impossible burgeria, eli eri kasvisproteiineista prosessoitua lihankorviketta. Rapakon takanakin keinolihatodellisuus on vasta alussa, mutta Impossible Burgerin lisäksi muutamia muitakin varsin vaikuttavia ratkaisuja on jo kehitetty.

Mikä mahtaa olla in?

Ruohonjuuren väki käväisi syyskuussa tutustumassa New Yorkin ruokatrendeihin ja Baltimoressa pidetyille Natural Products Expo-messuille pyrkimyksenään löytää parhaita tuoteuutuuksia Ruohonjuuren asiakkaiden iloksi.

Five AM Coffee – kaikki irti rasvakahvista!

Tiesithän, että Puhdistamon Five AM -kahvi valittiin Ruohonjuuren parhaaksi kahviksi? Eikä syyttä: upouusi Five AM -kahvisarja vie luomulaatuisen kahvielämyksen aivan uusiin ulottuvuuksiin!

Goodio – raakasuklaiden aatelia

Goodio-raakasuklaat ovat jo vuosia ihastuttaneet Ruohonjuurenkin asiakkaita korkealla laadullaan ja ennen kaikkea mahtavalla maullaan. Mutta miten klassikkomaineeseen kohonneet Goodio-suklaat saivat alkunsa?

Sweet Revolution – juo itsesi entistäkin ehommaksi!

Nappaa makuhermojasi helisyttelemään nyt Ruohonjuuresta kookosmaitopohjaiset elämykset: Kurkuma latte-, Matcha latte- ja Reishi latte-jauheet. Niistä loihdit käden käänteessä huikean herkullista terveysjuomaa päiviäsi piristämään!

Stressin hallinta ja parempi uni – luonnollisesti!

Vauhti on nykypäivänä kova. Työ sekä arki täyttyvät vaatimuksista, joista on selviydyttävä. Itsestä huolehtiminen jää helposti vähälle huomiolle. Stressi näyttäytyy sekä psyykkisessä että fyysisessä hyvinvoinnissa.

Meikkivinkkejä juhlakauteen!

Juhlakaudella on aika syventää meikin sävyjä, sillä iltavalaistuksessa ja pimenevässä illassa tummatkin värit näyttävät pehmeämmiltä. Nappaa ohjeet glamouriin ja tee klassisen kaunis meikki ammattitason kukkaismeikeillä!

Villiinny vitamiineista!

Kuten kaikki varmasti tietävät: vitamiinit ovat elintärkeitä terveydelle. Vitamiineja on sekä vesi- että rasvaliukoisia. Rasvaliukoiset vitamiinit varastoituvat elimistöön, vesiliukoiset eivät. Monia vitamiineja ihminen ei pysty muodostamaan elimistössään ollenkaan itse. Siksi vitamiineja on tärkeää saada ruuasta ja tarpeen mukaan ravintolisinä.

Jaksamisjuomalla, samurai-luumuilla ja chlorellalla kohmelon kimppuun?

Ilolientä lipitelleet pikkulinnut ovat liverrelleet, että Masajon Jaksamisjuoma on paras krapulajuoma - toiset varikset taas vannovat samurai-luumujen nimeen ja yksi parvi ylistää chlorellan hyötyjä kohmelon kampittajana. Mutta onko pöhöttävää pöhnäoloa edes syytä hankkia?

Hamppu-raakasuklaapallot

Suositun Herkän vatsan kokkikoulu -kirjan kirjoittaja Pauliina Tervon herkullinen jouluinen reseptivinkki. Testaa ja ihastu itsekin!

Pakuriglögi ja luomupiparit

Jouluisia makuja uudella tavalla - herkullisesti hemmotellen. Testaa jo tänään maukasta pakuriglögiä, joka auttaa selviämään flunssa-ajankin haasteista "ehjin nahoin". Maista ja paista ja lempeitä pipariherkkuja :)

Nyt puhutaan proteiinista!

Ravinnosta saatavat proteiinit eli valkuaisaineet ovat välttämättömiä elämälle ja toimivat sekä suoja- että energia- ravintoaineita.

Pure by Ekovista arganöljy – parasta laatua!

Tuorepuristetun arganöljyn rasvahappojen laatu on korkeimmillaan sekä vastaavasti hapettumisen aste matalimmillaan. Näiden ansiosta arganöljyn hoitavat ominaisuudet saadaan 100% käyttöön.

Jos aivosi saisivat valita…

Kenellekään ei liene uutta, että myös aivojensa hyvinvointiin voi vaikuttaa sillä, mitä suuhunsa sujauttelee. Aivojen terveyttä tukevassa ruokavaliossa erityisen tärkeä osa on hyvälaatuisilla rasvoilla.

Kasviskinkut jouluksi – Ruohonjuuresta!

Porkkananpurijankaan joulu ei ole ankeilun aikaa! Katso reseptit ja loihdi joulupöytääsi notkuttamaan vaikkapa tofukinkku, seitanpaisti, vegesalami tai kasvisnakit. Voit myös tilata valmiin vegekinkun Ruohonjuuresta!

Kookosöljyn kotikonnuilla

Yksi oli toistuvasti ylitse muiden. Voimaruoka-sarjan kookosöljy on useaan otteseen yltänyt Ruohonjuuren makutestien voittajaksi. Mikä ihme on tuon öljyn ylivertaisen maun salaisuus? Ruohonjuuren väki kävi kookosöljyn syntyseuduilla Thaimaassa ottamassa asiasta selvää.

Hirveää hapatusta!

Hapatetut elintarvikkeet ovat kivunneet terveystietoisten keskuudessa suureen suosioon - eikä ihme; ne ovat suoliston bakteerikantaa hellivää ravintoa.

Kotimainen, kotimaisempi, Ole Hyvä

Tunnetuin kotimainen ja virallista avainlippua kyljessään kantava ekopesuainevalmistaja on Ole Hyvä. Se löytyy myös Ruohonjuuren hyllyiltä -  ja käy ekopesuaineiden äänitorveksi.

Aduki – luomukaupan tienraivaaja

Jos Ruohonjuuren myymälöissä on vieraillut, ei varmastikaan ole voinut olla huomaamatta laajaa Aduki-tuotteiden luomuvalikoimaa. Mutta mikä se Aduki oikein on? Tässä jutussa saadaan asiaan selvyys!

Egyptin taika saapui Suomeen!

Ulkomailla jo kauan julkkisten hehkuttama Egyptian Magic –voide on vihdoin saapunut myös Suomeen ja tietysti ensimmäisten joukossa Ruohonjuureen.

Nyt kaikkien huulilla: Hyaluronihappo

Hyaluronaani eli hyaluronihappo on soluväleissä esiintyvä pitkäketjuinen sokerimolekyyli - luonnollinen polysakkaridi, jota esiintyy kaikissa elävissä organismeissa.

Kesä ilman ininää

Kyllä on suvi-iltana ihmisellä isompiakin iloja, kun laukata karkuun itikkaparvia tai raapia paukamille pisteltyä ihoansa. Siksi onkin hyvä tietää, että ei-toivotut inisijät saat tehokkaasti ja myrkyttömästi karkotetuksi myös ilman kovia kemikaalikimaroita.

Amlasta on moneksi

Amla, jota Intian karhunmarjaksikin kutsutaan, on niittänyt Intian kansan parissa jo ammoisista ajoista alkaen aivan erityistä mainetta terveyden vahvistajana.

Puhdistava vihreä osaksi jokaista päivää!

Tammikuu - tuo täydellinen tilaisuus antaa keholle mahdollisuus puhdistautua, palautua ja latautua! Mutta mitä jos tämän mahdollisuuden antaisikin sille joka päivä, vuoden ympäri?

Härkäpapua sarvesta!

Tiesitkö, että jo 1200-luvulta saakka pelloilla rehottanut härkäpapu on yksi Pohjolan vanhimmista viljelykasveista?

Kaikki yhdellä iskulla!

Wholefood eli suomennettuna vaikkapa kokonaisvaltainen ravitsemus on yksi aikamme megatrendeistä. Ei ole varmastikaan mikään sattuma, että Voimaruoka-sarjan ”kaikenkattava” superfood-uutuus kantaa polleana nimeä Wholefood 360.

Selätä stressi!

Yksi yleisimmistä nykypäivän ongelmista ovat stressiin liittyvät terveysongelmat. Lisämunuaisten tehtävä on auttaa elimistöä selviytymään stressitilanteista - olipa stressi sitten fyysistä tai emotionaalista.

Kylmän kelin käsivoiteet

Ilmojen kylmetessä käsien iho alkaa helposti kuivua. Sitä voi onneksi ehkäistä hyvällä käsivoiteella.

K2-vitamiinin hyödyt

K2-vitamiini on luustolle ja verisuonille elintärkeä ravintoaine. Suurin osa suomalaisista saa sitä kuitenkin liian vähän ravinnostaan.

Karitevoi on ihonhoidon monitaituri

Voipuuksi kutsuttu karite on pyhä puu, jota afrikkalaiset naiset suojelevat. Karitevoi eli voipuun rasva (shea butter) on kasvin pähkinöistä puristettu rasva, joka sisältää runsaasti vitamiineja (A, E ja F) ja fytosteroleita.

Kurkuma tukee terveyttäsi – maustekaappi olkoon lääkekaappisi!

Maustekäytön lisäksi kurkuman ansiot terveyden tukena ovat yltäneet viime aikoina paljon entistä laajempaan tietoisuuteen. Kurkuman käyttö lääkinnällisessä ja terapeuttisessa tarkoituksessa perustuu suurimmaksi osaksi sen sisältämään kurkumiiniin, joka muun muassa laittaa pöpöt pinteeseen.

Hyviä rasvoja pähkinöistä

Rasvoista puhuttaessa on olennaista kiinnittää huomiota niiden laatuun. Esimerkiksi kuumennettuja rasvoja on järkevää vältellä - hyviä rasvoja sen sijaan on turha karttaa. Tärkeitä rasvahappoja sisältävät pähkinät ja mantelit tekevät hyvää sydämellesi ja buustaavat aivosi entistä ehommiksi!

Cake batter – kakkutaikinaa heti aamusta?

Aamiaiskulhojen taiteilemisen vanavedessä aamupalatrendiksi on rantautumassa (ainakin Jenkeissä) cake batter. Kuulostaa melko järjettömältä, mutta sitä se ei ainakaan ravitsemuksellisesti välttämättä ole.

Lakritsinjuuren hyödyt puntarissa

Voiko terveellinen olla NÄIN herkullista toteaa moni, kun Kolmen lakritsan teetä siemailee. Kyllä vaan - lakritsin hyötyjä on kokonainen liuta - lue tästä jutusta niistä lisää!

Apua stressiin ashwagandhasta!

Superfoodeista tehtyjen herkkujen nauttiminen voi olla makoisan hetken lisäksi niin kehon kuin mielenkin terveyttä edistävä teko.

Öljypurskuttelu eli Oil Pulling

Raskausaikana hampaani tuntuivat saavan värjäytymiä pelkästä kahvin tai marjojen ajattelusta ja jäljet ovat vieläkin nähtävissä. Hormonaaliset muutokset värjäsivät hampaita enemmän kuin osasin odottaa.

Kemikaalikimara kropassasi

Elämän aikana ihmisen kroppaan kerääntyy melkoinen kimara erilaisia kemikaaleja, joiden hormonaaliset yhteisvaikutukset voivat olla arvaamattomia. Kyse on nimenomaan pitkäaikaisvaikutuksista, jotka saattavat näkyä vasta kolmannessa sukupolvessa.

Ruohonjuuren kookosöljy on apinatyövapaata!

Asiakkaitamme on mietityttänyt se, että osassa kookosviljelmiä käytetään epäeettisesti apinoita keräämään kookospähkinöitä palmuista. Eettiset tuotantotavat ovat Ruohonjuurelle tärkeä asia, siksi selvitimmekin oitis, mikä on tilanne meillä myynnissä olevien kookosöljyjen osalta. Emme tahdo myydä kookosöljyjä, joiden tuotannossa on riistetty apinoita (tai mitään/ ketään muutakaan) - siksi homman piti saada selvyys.

Vaihda parempaan kaneliin!

“Tavallisissa kaupoissa” yleisimmin myytävä kaneli on cassia-lajiketta, joka sisältää maksalle haitallista (maksatoksista) kumariinia huomattavia määriä. Ruohonjuuressa myytävä ceyloninkaneli on antioksidanttirikas mauste - ja vähäkumariinisena turvallinen tuttavuus jouluisiin herkkuihin nakattavaksi.

Oletko hapan? Jopa kahdeksan yhdeksästä on!

Jopa kahdeksan henkilöä yhdeksästä kärsii jonkinasteisesta elimistön happamuudesta - uskomattoman monet kamppailevat nykypäivänä elimistön häiriintyneen happo-emästasapainon kanssa.

Atooppinen iho tarvitsee erityistä suojaa

Lue tästä Kampin Ruohonjuuren yhteydessä toimivan Opens external link in new windowluomukauneushoitolan kosmetologi-Leenan ja Ruohonjuuren fyto- ja ravintoterapeutti-Marielin vinkit atooppisen ihon hellään hoitoon.

Karitevoi on ihonhoidon monitaituri!

"Tiedättekö kun joskus löytyy niin hyvä tuote, että se tuntuu kelpaavan kaikkeen? Kaikkien supertuotteiden ei tarvitse olla hinnalla ja kikoilla pilattuja, Shea-voi on supertuote meidän perheellemme."

Lentsu loitolle luonnon omin keinoin!

Monilla painaa koko syksyn kerrytetty univelka ja kun tämän yhdistää keleihin niin melkolailla yhden flunssan voi itselleen talveksi ennustaa. Siksi jaankin tässä ilomielin oman flunssankarkoitusreseptini.

Nurme: luonnonkosmetiikkaa Viron niityiltä

Ruohonjuureen uutuutena saapuneet Nurmen luonnonkosmetiikkatuotteet ovat saaneet innoituksensa niityltä, jossa yrityksen perustaja Marit vietti lapsuutensa. Ensin vain joululahjoiksi tarkoitetut saippuat tarjosivat Maritille ja hänen äidilleen mahdollisuuden perustaa oman yrityksen.

Hyvä ja huono Kiina

“Ai mistä tuote tulee? Kiinasta vai? Hui kauheeta!”. Näin kuulee usein sanottavan, kun juttelee ihmisten kanssa eri tuotteiden alkuperästä. Tässä jutussa valotetaan luomutuotteita Ruohonjuureenkin toimittavan Foodin -yrityksen perustajan Lasse Jalkasen kokemuksia monien vuosien yhteistyöstä kiinalaisten ruokatoimijoiden kanssa.

Kikherneistä potkua päivääsi!

Mainion makuiset kikherneet ovat ravinteikasta ruokaa, joka maistuu koko perheelle. Ne sopivat loistavasti salaatin lisukkeeksi, leivän päälle hummuksena tai niitä voi napostella vaikka leffaherkkuna.

Matcha on terveyttä tulvillaan!

Matcha (抹茶, maccha) on arvokas pala japanilaista historiaa ja elävää teekulttuuria. Se on hienoksi jauhettua vihreää teetä, joka hauduttamisen sijasta vispataan suoraan veteen sakeaksi seokseksi, jonka pintaa kaunistaa ihanteellisesti tiivis kerros vaahtoa.

Mustapavut kunniaan!

Tiesitkö, että mustapavut parantavat aivojen toimintaa, ovat hyväksi sydämelle ja mikä oleellisinta: maistuvat mainiointa ja vievät tehokkaasti nälän mennessään!?

Nyt viilataan linssiin!

Punaiset linssit ovat nopea ja helppo aines monenlaisia kasvisruokia rikastamaan. Ne kypsyvät nopeasti ja maistuvat mukavan miedoilta.

Vinkkejä suolistosi parhaaksi

Suolisto on ihmisen toiset aivot - ja sisäinen supersankarisi! Jos suoliston bakteerikanta on epätasapainossa, esimerkiksi serotoniinitasot vaihtelevat rajusti - millä on huomattavia vaikutuksia myös mielialaan ja tunteisiin.

Herkkua kurpitsasta!

Tämän hetken trendiherkku on myskikurpitsa (butternuts), joka on saanut englanninkielisen nimensä voimakkaan keltaisesta hedelmälihan väristään sekä pähkinäisestä, lempeästä ja samettisesta maustaan.

Helli vatsaasi!

Ruohonjuuren asiakas Mia Backman kirjoittaa kokemuksistaan vatsan hellimisen saralla.

Top 5 vinkit skarppina pysymiseen

Vaihteleeko tehokkuutesi huomattavasti päivän aikana, tai tuntuuko joinain päivinä etteivät aivot toimi täydellä kapasiteetillaan? Onneksi muutamalla helposti toteutettavalla muutoksella pystyt vaikuttamaan huomattavasti ajatusten kirkkauteen ja yleiseen hyvään oloon.

Berrypicker-murot – siisti ja kätevä välipala

Lapsen kanssa reissaamiseen pitää varautua monella tapaa: Vaipat, nukkumamahdollisuudet liikenteessä, viihdykkeet istumisjaksoja varten ja tärkeimpänä välipalat. Sormiruokailijan unelmaruokaa on sellainen, mikä ei sotke mutta maistuu. Hyvällä onnella välipalan nauttiminen sujuu mukavasti myös auto- tai bussimatkalla.

Ruohonjuuren cashew on eettinen valinta

Pähkinät kutkuttelevat makuhermoja ja tekevät hyvää terveydelle. Kaiken maailman pähkinät eivät valitettavasti kuitenkaan ole fiksuja valintoja ja eettistä purtavaa.

Pähkinä on terveellinen purtava!

Herkulliset luomupähkinät paistattelevat hyvien rasvojen lähteinä, kutkuttelevat makuhermoja ja ravintoaineidensa vuoksi tekevät hyvää niin mielelle kuten lihaksistollekin.

Helppo ja herkullinen härkislasagne

Viljaton ja lihaton herkkuruoka? Onnistuu! Se on meillä juuri kokeiltu ja hyväksi havaittu Härkislasagne. Lasagne oli ensitreffiemme ruoka, joten sillä on erityinen merkitys perheessämme. Lasagnessa on ideaa näin syksyisin - herkullinen lasagne on todellista soulfoodia ja lisäksi ruuhkavuosia elävien (kuten me) arjen armollistaja, sitä valmistuu helposti iso määrä kerralla.

Liikuttavat vinkit kuntoilun aloittamiseen

Syksyllä aloitetaan usein erilaisia kuureja sekä uusia liikkumisharrastuksia. Tässä muutamia ajatuksia liikkumisen aloittamiseen sekä ravitsemuksen kuntoon laittamiseen.

Gluteenittomat kasvishampurilaiset

Saattaa olla, että näitä kauniimpia purilaisia mahtuu maailmaan, mutta maut näissä ainakin ovat kohdillaan! Nämä mahtavan makuiset purilaiset ovat hyvän omantunnon herkku - gluteenittomana, vegaanisena ja soijattomana ne maistuvat varmasti monille!

Nyt papupata porisemaan

Tästä kasvismurkinasta tykkäsi myös lihansyöjä! Lihattoman lokakuun lopulla tuli minulle tilaisuus kokata vegaanista kasvispataa vannoutuneelle lihansyöjälle. Sain houkuteltua keski-iän ylittäneen isäni luokseni lounaalle ja antamaan vilpittömän mielipiteensä papupadasta, ilman kermatilkkaakaan. Haaste vastaanotettu!

Jos joka ilta ei lamppu sammu…

testaa unen tuloa avittavia teelaatujamme ennen petiin pehmahtamistasi - ja saatat hyvinkin todeta lampaiden laskemisen olevan täysin turhaa touhua!

Joskus sen on oltava gluteenitonta

Maastopyöräilijä, Ruohonjuuren asiakas Kristian Ijäs vaihtoi lisäaineet luomuruokaan, laittoi rasvat remonttiin - ja testasi gluteenitonta elämää.

Urheilijan lisäravinteet

Pikajuoksija, Ruohonjuuren asiakas Nooralotta Neziri kertoo kokemuksiaan ravintolisistä treenauksen tukena.

Guarana – virkeyttä heillekin joille kahvi ei sovi

Guarana on tullut suurelle länsimaalaisille yleisölle tutuksi energiajuomista. Eteläamerikkalaiset ovat kuitenkin hyödyntäneet Amazonin varsilla kasvavaa guaranaa jo pitkään. Kasvi sai nimensä guarini-heimosta, joka käytti sitä näläntunteen poistamiseen. Guarana sopii muutenkin hyvin painoaan tarkkaileville, sillä näläntunteen poistamisen lisäksi se kiihdyttää aineenvaihduntaa.

Miksi syömme enemmän kuin kulutamme?

Olemme ylipainoisia mutta aliravittuja. Jossain on mennyt metsään - mutta missä? Syöminen on tietysti mukavaa ja maailmaan mahtuu monenkokoista tallaajaa. Missinmittoja kenenkään tuskin on tarpeellista tavoitella, mutta liiallinen ylipainokin saattaa olla taakka.

Päivitä vastustuskykysi kukoistukseen!

Miksi pitäisi lähteä merta edemmäs kalaan, jos saalis löytyykin aivan nurkan takaa! Mitä tapahtuu, kun kaksi Suomen luonnon vahvinta superyrttiä yhdistetään, uutetaan ja tiivistetään erittäin vahvaksi tuplauutteeksi pieneen, mutta riittoisaan kokoon?

Hampunsiemenöljy

Maastopyöräilijä, Ruohonjuuren asiakas Kristian Ijäs vaihtoi lisäaineet luomuruokaan ja laittoi rasvat remonttiin.

Hurmaa hiuksillasi – värjää tukka turvallisesti!

Khadi -sarjan kasvipohjaiset hiusvärit sisältävät kuivattuja kasvinosia jauhettuna hienoksi jauheeksi - ne ovatkin kemikaalikyllästettyjä värejä turvallisempi vaihtoehto tukan värjäämiseen.

Magnesiumin puutos vaivaa suomalaisia

Esimerkiksi krampit, iho-oireet, suonenvedot, levottomat jalat, rytmihäiriöt, korkea verenpaine, lihasjännitykset ja lihasvaivat voivat olla magnesiumin puutoksen oireita.

Väriä elämään antioksidanteilla!

Lue tästä Kampin Ruohonjuuren ravinto- ja fytoterapeutti Mariel Mettälän tiivistelmä antioksidanteista, niiden lähteistä sekä hyödyistä terveyden tukena.

Tarvitsevatko lapset ravintolisiä?

Ruokamme ravintoainepitoisuudet ovat viime vuosikymmeninä merkittävästi heikentyneet. Tämän ilmiön taustalla on useita eri tekijöitä, kuten maaperän köyhtyminen ja tehomaatalous.

Kutrit kunnossa – myös talven tuiverruksessa!

Asiakkaamme Mia Backman kertoo vinkkejä hiusten hyvinvoinnin tueksi. Kireä, kylmä pakkanen, pipo - mitä näitä nyt onkaan, joilla saada ikävästi kutiava päänahka riesakseen. Talvi ei ole kuontaloiden kulta-aikaa.

Keittiöremontti ilman kohtuutonta kemikaalikuormaa

Asiakkaamme Mia Backam kirjoittaa keittiön tuunaamisesta entistäkin ehommaksi! Olen vähintään periaatteen tasolla kiinnostunut siitä miten vähentää omaa kemikaalikuormaa suhteessa luontoon ja omaan elimistöön.

Manukahunajassa on luonnon antibakteerista voimaa!

Uusiseelantilainen, antibakteerinen manukahunaja kasvattaa nopeasti suosiotaan terveystietoisten keskuudessa. Opens external link in new windowManukaa kutsutaan lääkinnälliseksi hunajaksi ja sen ominaisuuksien sanotaan muun muassa vahvistavan immuniteettia, parantavan haavoja ja aknea sekä tuovan apua erilaisiin vaivoihin ääniongelmista vatsahaavoihin.

Suolisto on sisäinen supersankarisi

Suolisto on ihmisen toiset aivot - ja sisäinen supersankarisi. Tiesitkö, että suolistoa voi varsin hyvällä syyllä kutsua ihmisen toisiksi aivoiksi? Sanotaan, että ihmisen suolisto on hermosolujensa määrän puolesta yhtä älykäs kuin kissa tai koira.

Fuel food pähkinänkuoressa

Fuel food on kehon fast foodia: nopeasti sulavaa, nopeasti imeytyvää ja nopeasti energisoivaa, energiatiheää ravintoa, joka auttaa kroppaa kiinteytymään.

Mikä mahtaa olla in?

Jos trendipöperöiden puputtaminen ajatuksena tuntuu hölmöltä, eikä viimeisimpien villitysten perässä pamppailu voisi vähempää kiinnostaa, kannattaa kuitenkin pitää mielensä avoimena. Saattaa nimittäin olla niin, että joku uusista tuttavuuksista toisi sittenkin piristystä omaan ruokavalioon - siitäkin huolimatta, että se on muotia. Suosittelemme siis suhtautumaan kiinnostuksella uutuuksiin ja ajassa oleviin ilmiöihin!

Kikhernejauho on kasviskokin pelastus!

Hienon keltaisen värin omaavaa, melko proteiinipitoista kikhernejauhoa käytetään myös monissa Lähi-idän tai Intian ruoissa. Ne sopivat myös mitä mainioimmin keittojen ja kastikkeiden suurustamiseen, gluteenittomien lättyjen tai suolaisten wräppien valmistamiseen tai vegaanisen "munakkaankin" väsäämiseen.

Hyvää rasvaa on turha pelätä

Vaikka kaikkein kovaäänisin rasvakammo alkaakin jo pikkuhiljaa vaimeta, osa vannoo vieläkin innokkaasti kevyttuotteiden nimeen.

Nyhtö-seitan on täyttä ravintoa!

Vegaaninen ja luomulaatuinen nyhtö-seitan valmistuu käden käänteessä ja ilman suurtakaan vaivaa. Testaa ja totea muheva maku!

Nivelrikkoisen koiran ruokinta

Perheenjäsenieni joukkoon kuuluu kahden ihmisen lisäksi yksi eläin. Maailman mahtavin koira, Iines. Iines on ollut ilonani kuusi vuotta ja on rodultaan Staffordshiren bullterrieri.

Makeampaa elämää

Tiesitkö, että 100 % suomalaista luomusokeria ei ole olemassakaan? Entä tiedätkö, miten sokeria viljellään ja valmistetaan? Tässä tiivis tietoisku sokerintuotannosta ja makeutuksen monista tavoista!

Raw food -avokadopasta

Ruohonjuureen mainetta niittäneitä raakakakkuja taiteileva Anna Jokinen paljastaa huikean herkullisen raakapastareseptin, josta ei tule ähky tai pullea olo. Tämän ravinnetiheän aterian jokainen suupala hellii makunystyröitäsi ja antaa virtaa uudelle päivälle.

Koivusokeri – valkoisen sokerin ilot ihan ilman haittoja!

Koivusokeri eli xylitol (ksylitoli) on mainio luontainen ja terveellisempi korvike valkoiselle pöytäsokerille eli sakkaroosille. Se nimittäin toden totta maistuu lähestulkoon samalta – ei siis purukumilta kuten usein erehdytään luulemaan – ja on yhtä makeaa kuin tavallinen sokeri, mutta siinä on noin 40 % vähemmän energiaa.

Fiksumman napostelun opas

Ei tarvitse lainkaan ruudinkeksijä ominaisuuksia ymmärtääkseen, että valipalojen nauttiminen auttaa nostamaan liian alhaiseksi vajonnutta verensokeria - ja estämään myös sitä pelättyä nälkäkiukkua.

Paha ja hyvä palmuöljy

Palmuöljyn tehotuotannon syntilista on pitkä: se muun muassa pahentaa ilmastonmuutosta, rikkoo ihmisoikeuksia ja tuhoaa sademetsiä. Ilmasto, ihminen ja eläimet kärsivät. Palmuöljyn tuotanto ei kuitenkaan ole aina rikos - myös vastuullisesti tuotettua palmuöljyä on olemassa.

Ginseng – todellinen äly-yrtti

Ginseng-juuri on yksi maailman vanhimmista ja tutkituimmista rohdoskasveista. Se ”lukee” elimistösi tarpeet ja vastaa niihin. Ginseng on todellinen äly-yrtti.

Vinkkejä herkälle vatsalle

Vatsa on kipeä ja pahasti turvoksissa. Närästystä pukkaa ja maha möyrii kuin pieni eläin. Paukkuja pääsee, vatsa toimii ihan milloin sattuu. Olo on kuin olmilla, mieli mataa maata myöten - mutta syytä vatsavaivoihin ei ole tiedossa.

Vauvan ensiruuat luomuna

Kokemuksistaan vauvanruokien maailmassa kirjoittaa tässä Ruohonjuuren asiakas, Mia Backman.

Ala oman elämäsi hajuvesikeksijäksi!

Olen kuullut että ihmisen tuoksumuisti on muistamisen tavoista pitkäkestoisin ja uskonkin tähän. Terveisiä vaan sille pojalle, jonka kanssa olin elokuvissa ylä-asteiässä, puhtaiden pyykkien tuoksu on edelleen sinun tuoksusi.

Vinkkejä herkälle vatsalle

Tuntuuko tutulta? Jos, niin ei ihme: Suomessa on melkein miljoona ihmistä, jotka kärsivät toiminnallisista vatsavaivoista. Jatkuvat vatsavaivat nitistävät elämäniloa ja sairastuttavat.

Voimajuomaa käden käänteessä!

Olen vanhempainvapaalla esikoiseni kanssa ja vaikka minua varoitettiin että vauva-ajan päivät valuvat sormien välistä ja ennen lapsen syntymää pitää osata nauttia kiireettömyydestä, en osannut odottaa aivan tätä kiirettä.

Hyvää rasvaa kookoksesta!

Suositun kookosöljyn rasvahapot vaalivat kaamosajan terveyttämme monin eri tavoin. Ne tukevat hermostoa ja ihon kuntoa sekä immuunijärjestelmän toimintaa tuhoamalla bakteereja, viruksia ja hiivaa.

Testaa nyt terveytesi tila!

Mieheni huomautti minulle hetki sitten, ettei muista aikaa milloin minä en olisi niistänyt iltaisin sarjatulena. Vasta tästä tajusin että vaivihkaa, niiskuttamiseni ja nenäliinojen mukana kanniskelu oli tullut niin arkiseksi, etten edes ollut huomannut että tätä oli jatkunut jo useamman vuoden.

Päämääränä: Maailman paras raakasuklaa

Koska tuotteidemme taustojen tunteminen on meille tärkeää, kävi Ruohonjuuren henkilökunta kävi tutustumassa Helsingin Kalasatamassa sijaitsevaan Goodio-suklaatehtaaseen, jossa laadukkaita raakasuklaita tehdään artesaanihengessä - ja suurella sydämellä.

Puhdistava vihreä osaksi jokaista päivää!

Tammikuu - tuo täydellinen tilaisuus antaa keholle mahdollisuus puhdistautua, palautua ja latautua! Mutta mitä jos tämän mahdollisuuden antaisikin sille joka päivä, vuoden ympäri?

Kannattaako ihoa kuoria?

Kuori ihosi ihanammaksi - Kampin Ruohonjuuren luomukauneushoitolan kosmetologi Leena Ohvon vinkeillä saat ihosi entistä ehompaan kuntoon!

Ruohonjuuren parhaat tuotteet 2015

Ruohonjuuren henkilökunta äänesti vuoden 2015 parhaat tuotteet. Lue tästä, mitkä loistotuotteet valloittivat tänä vuonna laatutietoisen henkilökuntamme sydämet!

Piikkimaton paluu

Piikkimatto nostaa yleistä energiatasoa ja auttaa jaksamaan paremmin. Mutta vain, jos sitä käyttää. Olipa kerran joulu, jolloin puoli Suomea sai lahjaksi piikkimaton. Sittemmin monet matoista joutuivat komeroiden perukoille pölyttymään. Nyt on aina kaivaa piikkimatto kaapista ulos ja ottaa sen mahtavat avut hyötykäyttöön.

Rentoudu ja rauhoitu – olet sen arvoinen!

Kampin Ruohonjuuren yhteydessä toimiva luomukauneushoitola tarjoaa perinteisten kauneushoitojen lisäksi kokonaisvaltaisia hyvinvointipalveluja: kasvohoidon kyytipojaksi tarjolla on mm. ihon hyvinvointia edistävää ravitsemusneuvontaa.

Miten krapula vältetään?

Näinä päivinä pikkujoulusesonki käy kuumimmillaan ja moni kippaakin kitusiinsa ilolientä enemmän kuin hyväksi olisi. Kroppa protestoi juominkeihin krapulalla aamuisen olon ollessa kuin olmilla konsanaan. Myrkkyjä poistavalla maksalla on duuniputki päällä.

Härkäpapu on kotimainen puhtipurtava!

Luomuviljellyistä härkäpavuista väsätty papulisuke saa seurakseen vain pikkuisen valkosipulia ja hyvää oliiviöljyä - ja maku on mahtava!

Ihosi suojaksi – viimaa vastaan!

Syksyn ja alkutalven viimat alkavat nyt toden teolla viuhua. Ulkoilua ei kannata kuitenkaan unohtaa tuultenkaan tuiverrellessa, koska ihoa voi varsin vällä vaivalla suojata viimaa vastaan!

Mikä on nyt in? Luonnonkosmetiikka!

Jengi, joka on ihan pihalla kaikesta, hyökkää äkkiä ostamaan Flow Kosmetiikan Hamppu-turve - shampoopalaa, koska joku cool-tyyppi on suositellut sitä blogissaan”, pitkään luonnonkosmetiikkaa käyttänyt asiakkaamme kommentoi hymy punatuillla huulillaan. Mutta mitkä ovat kuluneen vuoden kuumimmat jutut Ruohonjuuren näkövinkkelistä vilkuiltuna? Niistä saat vihiä tästä jutusta.

Parasta kakkua ikinä!

Helsingin Sanomien NYT-liite valitsi alkusyksystä Anna Jokisen Vadelma-valkosuklaa -kuppikakun Helsingin parhaaksi raakakakuksi.

Terveellisin eväin tatamilla

Ruohonjuuren tuotteita säännöllisesti popsiva brasilialaisen jujutsun taitaja Milla Hirvonen kertoo iloisena: "Lauantaina oteltiin No-Gi Finnish Open. Voitin hopeaa purppura/ruskea/mustavöisten -56,5 kiloisten sarjassa."

Moringa – luonnon oma monivitamiini

Moringa on varsinainen superfood! Se sisältää yli 90 eri ravintoainetta, 46 antioksidanttia ja peräti 25 % proteiinia. Siksipä se onkin yksi luonnon ravinteikkaimpia kasveja.

360 Wholefood – täydellinen smoothiepohja

Suuren suosion saavuttaneen Voimaruoka-sarjan 360 Wholefood on jo sellaisenaan nesteeseen sekoitettuna valmista nautittavaksi. Parhaimman ilon irti tuosta voittamattomasta voimajauheesta saat silloin, kun käytät sitä smoothiepohjana.

Regulat – kun mikään muu ei auta

Maailma ja työt ovat muuttuneet. Keinotekoinen maailma, lisäaineet ym. kuormittavat elimistöämme enemmän kuin koskaan. Tarvitsemme parempaa ravintoa, mutta pystyykö kukaan joka päivä koko ajan syömään viisi annosta vihanneksia ja hedelmiä? Moderni elämä on erilaista kuin ennen eikä elintapoja ole mahdollista muuttaa kokonaan vastaamaan mennyttä. Elimistölle täytyy antaa jotain, joka vähentää elimistön stressiä.