Maapähkinävoipasta

Tämä kermaisen viettelevä maapähkinävoilla rikastettu pasta vie kielen mennessään! Tuunaa pastasta omia makunystyröitä kutkuttava kokonaisuus lisäämällä mukaan tulista chiliä. Testaa ja ihastu!

Tämä kermaisen viettelevä maapähkinävoilla rikastettu pasta vie kielen mennessään! Testaa helppo maapähkinävoipasta itse ja ihastu!

(4 henkilölle)

• 1 parsakaali pilkottuna
• kevätsipulin varsia hienonnettuna
• 300 g papu- tai linssipastaa
• 1 rkl suolaa
• 2 dl vettä
• 1 dl maapähkinätahnaa
• 2 rkl tomaattipyreetä
• 1-2 tl soijakastiketta
• (chilikastiketta, jos mieli halajaa)

Kiehauta maapähkinäkastike, tomaattipyree, vesi, soijakastike (ja chilikastike) pikkukattilassa ja laita sivuun vetäytymään.

Mittaa isoon kattilaan nelisen litraa vettä, mausta se suolalla ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta kiehuvaan veteen keittele pastaa nelisen minuuttia. Lisää sekaan pilkotut parsakaalit ja keittele toinen mokoma lisää.

Siivilöi pasta ja parsakaalit ja kaada takaisin kattilaan. Sekoita maapähkinäkastike joukoon ja koristele pilkotulla kevätsipulilla. Nauti hyvillä mielin.