Maailma paremmaksi pienin askelin!

Tiesithän, että joka ikinen kuukausi Ruohonjuuri lahjoittaa yhden kampanjatuotteen koko tuoton hyväntekeväisyyteen - kohteisiin, joita asiakkaamme ovat meille ehdottaneet?
Maailma paremmaksi pienin askelin!

JOULUKUUSSA 2018 lahjoitamme Frantsilan Appelsiini eteerisen öljyn koko joulukuun kampanjan tuoton Kehitysmaayhdistys Pääskyt ry:n Prayatna Samiti -hankkeelle.

Kehitysmaayhdistys Pääskyjen hankkeessa tuetaan ravinteikkaiden kasvien viljelyä Intian Rajastanissa. Yhteensä kymmenessä kylässä perustetaan taimitarhoja, kotipuutarhoja ja siemenpankkeja sekä järjestetään koulutuksia mm. liittyen ekologisesti kestävään maanviljelyyn ja metsätalouteen. Hankkeessa edistetään erityisesti naisten toimeentuloa ja voimaantumista. Ole mukana parantamassa maailmaa!

 ”Käänteinen kasvihuoneilmiö” tuottaa vihanneksia ruokapöytään ja auttaa varautumaan ilmastonmuutokseen Rajasthanin kylissä.

 Aiemmin ilmastonmuutosta kutsuttiin varsin yleisesti kasvihuoneilmiöksi. Kehitysmaayhdistys Pääskyjen ja yhdistyksen intialaisen kumppanin Prayatna Samitin hankekylissä Rajasthanissa on käynnissä eräänlainen ”käänteinen kasvihuoneilmiö”; kylien asukkaat parantavat mm. kasvihuoneiden avulla ruokaturvaansa, joka saattaa tulevaisuudessa heikentyä entisestään ilmastonmuutoksen mukanaan tuoman lisääntyvän kuivuuden ja äärevien sääolosuhteiden vuoksi.

Miksi sitten läntisen Intian kuumissa ja kuivissa kylissä tarvitaan kasvihuoneita? Siellähän lämmintä kasvukautta riittää vuoden ympäri eikä keinovalaistustakaan tarvitse viritellä. Kasvihuoneen tarkoitus ei tässä tapauksessa olekaan pitää lämpöä sisällään, vaan päinvastoin suojata taimia liialta auringolta ja monsuuniaikaan rankkasateilta. Kasvihuoneen materiaalikaan ei ole läpinäkyvää muovia tai lasia vaan hengittävää vihreää muoviverkkoa. Rakennelma suojaa kasveja myös laiduntavilta lehmiltä ja vuohilta sekä apinoilta ja kauriilta, jotka toisinaan iskevät verottamaan satoa. Tällaisten ”varjohuoneiden” rakentaminen on osa Pääskyjen Intian-hankkeen keinovalikoimaa, jolla pyritään edistämään hankekylien ruokaturvaa, toimeentulomahdollisuuksia, biodiversiteetin suojelua ja yhteisöjen päätösvaltaa luonnonvarojen käyttöön liittyen.