Luuliemi on vuoden 2020 terveystuote – ja Ruohonjuuren paras ravintolisä!

Suomen Terveystuotekauppiaiden Liiton järjestämässä yleisöäänestyksessä Biomedin luuliemijauhe valittiin vuoden 2020 terveystuotteeksi.

Biomed Luuliemijauhe ruohonjuuri

Luuliemijauheella onkin meneillään todellinen voittoputki: paria kuukautta aikaisemmin se valittiin Ruohonjuuren parhaaksi ravintolisäksi. Hyvin pyyhkii myös Biomedillä: Suomalaisten ravintolisien edelläkävijän tuote valittiin jo toisen kerran peräkkäin vuoden terveystuotteeksi yleisöäänestyksellä.

Luuliemen kaupallinen taival alkoi Suomessa Biomedin toimesta pakasteena pari vuotta sitten ja tuote löysikin hetkessä fanittajansa. Pakastettu tuote asetti kuitenkin omat rajoitteensa tuotteen myynnille ja asiakkaille. Pähkäilyn ja tuotekehityksen tuloksena syntyi ratkaisu pulmiin: luuliemijauhe.

– Luuliemijauheen kehitystyö onnistui hyvin ja helppokäyttöisenä ravintolisänä sen suosio kasvoi nopeasti. Olemme kiitollisia saamastamme palkinnosta, joka samalla mielestämme osoittaa, että suomalaisia puhtaita ja laadukkaita elintarvikkeita kuten ravintolisiä kannattaa kehittää ennakkoluulottomasti ja kuluttajia kuunnellen, Biomedin toimitusjohtaja Elias Jaakkola toteaa.

Luuliemen käytöllä on Suomessakin pitkä historia

Luuliemi on ollut osana eri kulttuureja jo pitkän aikaa. Sillä on pitkä käyttöhistoria, joka yltää  yli kahdentuhannen vuoden taakse. Jo muinoin luista haudutettua lientä käytettiin osana perinnehoitoja. 

Luuliemellä huomattiin jo kauan sitten olevan positiivisia vaikutuksia esimerkiksi hengitysteiden vaivojen hoidossa. Ensimmäiset havainnot luuliemen hoitokäytöstä löytyy Kiinasta, jossa sitä käytettiin muun muassa parantamaan vastustuskykyä ja veren laatua, mutta erityisesti suoliston ja munuaisten kunnon parantamiseen. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen lääkärit ovat painottaneet nimenomaan luuytimen merkitystä liemen parantaviin ominaisuuksiin omassa hoitotyössään.

Biomed Luuliemijauhe ruohonjuuri

Luuliemi ravintona ja ravinteiden lähteenä

Vuosien vieriessä luuliemestä on kehkeytynyt tärkeä keittiökaveri eri  ruokakulttuureissa ympäri maailmaa. Luuliemi onkin niin sanotusti “kaikkien mausteliemien äiti”. Nykyään hauduttamista ja liemen lämpötilaa on helpompi kontrolloida, joten jo vuorokauden mittainen haudutus riittää samaan lopputulokseen, johon ennen meni useita vuorokausia. Pitkä ja lempeä haudutus pehmentää luuainesta, vapauttaa kollageenin ja sulattaa ravinteikkaan luuytimen liemen joukkoon. 

”Ihoravinteenakin” tunnetun kollageenin lisäksi luuliemen vaikuttavia ainesosia ovat gelatiini, eri aminohapot kuten proliini, glysiini ja arginiini, kondroitiinisulfaatti sekä eri mineraalit kuten kalsium, fosfori, magnesium ja kalium. Monet näistä ravintoaineista ovat tuttuja luuston ja nivelten vahvistajia.

Luulla on merkitystä

Luuliemessä raaka-aineella on iso merkitys. Luun ollessa luuliemen pääraaka-aine, tulee sen olla laadukas ja paras mahdollinen. Tähän tarkoitukseen optimaalisin on mahdollisimman villin eläimen, eli riistan tai poron luu.

Ympäristöystävällinen näkökulma

Nykypäivänä syömme eläinkunnan tuotteita kovin yksipuolisesti, sillä ravinnoksi tuotettavista eläimistä käytetään pääasiassa pelkkä luustolihas. Hyödynnettäviä osia on kuitenkin valtavasti enemmän. Esimerkiksi luiden hyödyntäminen on paitsi ympäristöystävällistä, tuotantotehokasta, myös terveydelle edullista. Niin sanottujen jämäpalojen hyödyntäminen säästää paitsi maapalloa, myös pienentää lihantuotannosta syntyvän jätteen määrää.

Palkitun Biomed Luuliemijauheen ominaisuudet:

– Onnistunut tuotekehitys ja laaja positiivinen kuluttajapalaute

– Sopii terveydestään huolehtivalle kuluttajalle ravintolisäksi ja itsehoitotuotteeksi

– Puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet (suomalainen lähdevesi, luomu omenaviinietikka ja Suomen Lapissa laiduntaneiden porojen luu)

Osta Biomed Luuliemijauhe omaksesi tästä >>