Lisätarmoa taipaleelle, luonnollisesti!

Maastopyöräilijä, Ruohonjuuren asiakas Kristian Ijäs vaihtoi lisäaineet luomuruokaan ja voimapatukatkin laadultaan parempiin.

Sunnuntaina käytiin maastopyöräilyn SM-kilpailut Varsinais-Suomessa, Liedon kunnassa. Itselleni nämä olivat yksi kauden päätavoitteista sillä ne olivat edustamani urheiluseuran järjestämät, kotikisat siis. Kun reitin varrella on ystäviä, perhettä ja paljon tuttuja kannustamassa, haluaa aina suoriutua erityisen hyvin. Toisaalta se luo tavallista suurempia ennakkopaineita mutta se kuuluu asiaan. Tavoitteena oli kisaan lähtiessä napata omasta sarjasta mitali. Värillä ei väliä.

Valmistautuminen meni muuten hyvin mutta päivää ennen kisaa en päässyt lastenhoitotehtäviltä tekemään normaalia verryttelylenkkiä jolla saisi röörejä avattua ennen kisaa. Heti startin jälkeen tukkoisuuden huomasi ja tuntui ettei pääse juuri lenkkivauhtia kovempaa. Parin ensimmäisen kierroksen jälkeen pahimmat limat oli yskitty pois ja ajo alkoi tuntua siltä kuin pitäisi, eli kontrolloitua kärsimystä keskittyen olennaiseen, siihen että saisi edellä ajavat kiinni. Selkiä alkoi tulla vastaan hitaasti mutta varmasti ja sain vähän kohennettua asemiani ennen kuin ylitin maaliviivan neljäntenä. Jäin tavoitteestani mutta en voi olla tähän pettynyt koska annoin sen minkä tuona ajankohtana oli annettavissa.

Ja jos kisasta ei jäänyt ihan paras maku suuhun niin sekin asia korjaantui kun sain Pulsinin proteiinipatukan syödäkseni kisan jälkeen. Monien patukoiden sisällysluettelon kun lukee ei ole ihan varma haluaako sitä edes tunkea suuhunsa mutta näissä on speksit kunnossa. GM-vapaa, soijavapaa, gluteeniton, raakatuotettu jne. Patukat ovat älyttömän helppoja ottaa mukaan juuri kisamatkoille ja jos esim. pidemmälle lenkille haluaa helpot eväät niin siihen löytyy kaapista myös Roo’Barin superpatukoita.

Teksti ja kuva: Kristian Ijäs