Le Pain des Fleurs – Näkkäreiden aatelia

Ranskalainen Le Pain des Fleurs valmistaa herkullisia, luomulaatuisia näkkileipiä, jotka ovat jo vuosien ajan ihastuttaneet Ruohonjuurenkin asiakkaita. Mutta mistä Le Pain des Fleurs sai alkunsa, ja mikä tekee siitä edelläkävijän gluteenittomien näkkileipien saralla?

Le Pain des Fleursin tarina alkoi Peaugres-nimisessä kylässä, joka sijaitsee Ardèche-nimisessä maakunnassa Kaakkois-Ranskassa. Maanviljelijän poika, Didier Perréol oli luomusta vakuuttunut visionääri. Perréol siirtyi luomun maailmaan jo 80-luvun alussa, jolloin hän pyöritti kourallista terveysputiikkeja Ardèchessa. Perréolin oma sukuhistoria, ja hänen ensimmäiset kokemuksensa elintarviketeollisuudesta vakuuttivat hänet varhaisessa vaiheessa siitä, että terveytemme riippuu hyvin pitkälti siitä, mitä syömme.

– Valitsemamme ruoan kautta voimme vaikuttaa itseemme sekä ympäröivään maailmaan. Luomun syönti on järkevä päätös terveydelle, ympäristölle sekä biologiselle monimuotoisuudelle”, Didier Perréol on todennut.

Le Pain des Fleurs -sarjan ensimmäinen tuote oli tattarinäkkileipä, joka lanseerattiin vuonna 2000. Alkuperäinen ajatus syntyi halusta korostaa ainutlaatuista tattarin siementä, joka on luonnollisesti ja ravitsemuksellisesti gluteeniton.

– Ensimmäiset luomulaatuiset 100 % tattarista valmistetut näkkileivät

syntyivät samana vuonna laadukkaalla reseptillä. Samalla polulla jatketaan vielä tänä päivänä, Perréol kertoo ylpeänä.

Le Pain des Fleurs -nimen tarina

Vuonna 2005 Le Pain des Fleursin tattari-näkkileivät sertifioitiin gluteenittomiksi. Samana vuonna tattarin kauniista valkoisista kukista tuli brändin symboli, joka näkyy myös tuotemerkissä.

Ranskan ”Le Pain des Fleurs” tarkoittaa suoraan käännettynä suomeksi ”Kukkien leipää”. Tämä on hyvin osuva nimi brändille, jonka koko liiketoiminta syntyi alkuvaiheessa tattarista ja tämän valkoisista kukista.

Luomunäkkäri valloittaa Ranskassa ja maailmalla

Le Pain des Fleursin tattarinäkkärin menestys johti mahdollisuuteen laajentaa tuotesarjaa uusilla mauilla. Le Pain des Fleurs kasvoi myös kansainvälisesti. Nykyään tuotesarja on saatavilla yli neljäkymmenessä eri maassa Pohjois-Amerikasta Aasiaan.

Yksi Le Pain des Fleurs -tuotteiden tärkeimmistä tuoteominaisuuksista on gluteenittomuus.

Länsimaissa gluteeni-intoleranssista eli keliakiasta on tullut julkinen kansanterveysongelma, ja se on yksi tämän päivän yleisimmistä ruoansulatuskanavan sairauksista. Gluteeni-intoleranssi voi koskettaa kaikenikäisiä, ja gluteenittomia tuotteita kulutetaan tänä päivänä myös muista syistä, esimerkiksi silloin, kun etsitään hyvinvointia optimaalisen ruoansulatuksen kautta.

Gluteenittomuus on paitsi laadun myös turvallisuuden asia Le Pain des Fleursille. Kaikki brändin näkkileivät valmistetaan Ranskassa tehtaassa, joka on omistautunut yksinomaan gluteenittomiin ja allergeenivapaisiin tuotteisiin. Jokaisessa tuotteessa on myös gluteenittomuuden symboli, joka on viivalla ylivedetty vehnäntähkä.

Gluteenittomuuden lisäksi Le Pain des Fleurs painottaa vegaanisuutta ja allergeenittomuutta. Ihmiset, jotka kärsivät gluteeni-intoleranssista, ovat usein myös herkkiä eläinperäsiille tuotteille, kuten maidolle ja munille.

Vastuullisuuden, puhtauden ja maun symbioosi Perréol todisti epäilijöille, että yhtiö voi menestyä sitoutumalla tiukkoihin ympäristöstandardeihin ja kantamalla huolta viljelijöistä.

– Terveellinen kaupankäynti on aidosti reilua ja juurtaa solidarisuuteen. Terveelliset ja innovatiiviset tuotteet tuovat hyvinvointia jokaiselle”, Didier Perréol toteaa.

Vegaanisuus ja 100 % luomulaatuisuus ovat aina ohjanneet Le Pain des Fleursin toimintaa.

Vähentääkseen ympäristövaikuksia brändi suosii paikallisia raaka-aineita sekä paikallista jalostusta.

– Menestyksemme salaisuus on ainutlaatuinen valmistus yhdistettynä lyhyeen ja puhtaaseen ainesosalistaan, näkkärimaakari Perréol paljastaa.

Gluteenittomat näkkileivät ovatkin oiva vaihtoehto perinteiselle, viljapohjaiselle leivälle. Näissä nakerrettavissa  yhdistyvät herkullinen maku ja vatsaystävällisyys. Näkkärit nautitaan oman maun mukaan esim. levitteiden tai dippien kera, voileipänä tai pienenä alkupalana. Suosittelemme haukkaamaan!

Kirjoittanut: Sofia Nylund