Kookosviinietikan terveyshyödyt

Suodattamattoman omenaviinietikan vaikutukset hyvinvoinnin buustaajana ovat tiedossa jo laajalti, mutta kookosviinietikan suotuisat vaikutukset “jokapaikan terveyshöylänä” ovat hivenen tarkemmin varjeltu salaisuus. Nyt sen on aika paljastua!

Voimaruoka kookosviinietikka

Raw food-laatuinen, suodattamaton kookosviinietikka asteli Ruohonjuuren hyllyille lopputalvesta ja sai oitis ympärilleen paljon pöhinää. Myymälöissämme saatavilla on Voimaruoka-sarjan kookosviinietikasta erikoiserä, jonka thaimaalainen Earth Born-yritys on varta vasten valmistanut Ruohonjuuren asiakkaita varten. Siksi pullon kyljessä komeilee teksti “Ruohonjuuri – special edition”.

Vieraillessamme viime lokakuussa Voimaruoka-kookosöljyn syntyseuduilla tutustuimme kookosöljyn valmistamiseen – ja samalla bongasimme sen oivallisen sisartuotteen. Mahtavan makunsa ja lukuisten terveyshyötyjensä vuoksi kookosviinietikka oli saatava mahdollisimman pian Ruohonjuuren asiakkaiden nautittavaksi! Ja nyt sitä siis saa!

Mutta mikä tekee kookosviinietikasta niin erityisen? Vaikka myös omenat omaavatkin kosolti terveyshyötyjä, peittoaa kookos omenan mennen tullen – mitä ravintoarvoihin tulee!

Tyypillisesti kookospalmut kasvavat erittäin ravinteikkaassa (joskus jopa vulkaanisessa) maaperässä, jonka vuoksi myös kookosnektari (josta kookosviinietikka fermentoimalla valmistetaan) on ravintoaineita pullollaan. Aminohappoja, B- ja C-vitamiineja, kuitua ja prebiootteja vilisee kookosviinietikassa – helposti nautittavassa muodossa. Näitä samoja ravintoaineita on toki myös omenaviini- ja -siiderietikassa, mutta määrät ovat pienempiä kuin kookosviinietikassa.

Viinietikoiden hyödyntäminen terveyden tukena ei ole mikään uusi juttu – vaikkakin viime vuosina se onkin noussut uuteen arvostukseen “suolistotietoisuuden” kasvun myötä.

Kookosviinietikan nauttiminen tuo apua ruuansulatusongelmiin – ja jopa helpottaa refluksitautia). Kookosviinietikka auttaa myös tasapainottamaan verensokeria, jonka heilahtelut toisinaan ovat mm. makeanhimon ja keskittymisvaikeuksienkin takana.

Kookosviinietikka maistuu mahtavalta vaikkapa salaatin seassa nautittuna. Testaa vaikka tätä: sekoita ruokalusikallinen Dijon-sinappia, ruokalusikallinen kookosviinietikkaa, puolikas kypsää avokadoa tahnaksi ja makeuta se pienellä määrällä hunajaa. Nauti salaatin kaverina ja mykisty mahtavasta mausta!

Voimaruoka kookosviinietikka

Viisi kookosviinietikan oivallista ominaisuutta:

1. KOOKOSVIINIETIKKA ON MONIKÄYTTÖINEN KEITTIÖKAVERI

Kun tahdot vahvistaa ruuansulatuksesi “tulta” tai tasapainottaa verensokeriasi, nauti kookosviinietikkaa shottina sellaisenaan tai vaikkapa kurkumalla ja inkiväärillä ryyditettynä.

Detox-kuurien tueksi kookosviinietikka sopii terveysdrinkkinä nautittavaksi. Sekoita 1 tl – 1 rkl kookosviinietikkaa lasilliseen vettä aamuisin ja nauti juoma hyvinvointisi buustaamiseksi. VINKKI: Lisää joukkoon hiukan hunajaa, niin optimoit terveysvaikutukset ja teet mausta vieläkin miellyttävämmän! Hampaittesi kiillettä suojellaksesi kannattaa nauttia etikkajuoma pillillä. Tähän tarkoitukseen oivallisesti sopivat teräspillit löydät Ruohonjuuresta, tottakai!

Juomien ja salaattien lisäksi kookosviinietikka sopii mitä mainioimmin myös ruuanlaittoon. Esimerkiksi keittoihin kipattuna se antaa makeankirpsakkaa makua murkinaasi.

2. KOOKOSVIINIETIKKA MAISTUU MAINIOLTA

Omenaviinietikkaan verrattuna kookosviinietikka maistuu miedommalta ja on siten monen mielestä helpommin lähestyttävä elämänkumppani.

Mainion makunsa ansiosta kookosviinietikka on mahtava kaveri esimerkiksi monenlaisissa marinadeissa.

3. KOOKOSVIINIETIKKA TASAPAINOTTAA VERENSOKERIA

Jos nautit tujauksen kookosviinietikkaa ennen päivän pääaterioita, autat kehoasi säätelemään verensokeria. Alhaisen glykeemisen indeksinsä ja sisältämänsä etikkahapon ansiosta kookosviinietikka on valinta tasaisen verensokerin puolesta.

4. KOOKOSVIINIETIKKA PARANTAA VASTUSTUSKYKYÄ

Kookosviinietikka sisältää kahmalokaupalla kaliumia, rautaa, sinkkiä ja kalsiumia. Nämä kaikki tärkeät ravintoaineet taistelevat sinun puolellasi pitäen turhat lentsut loitolla! Kookosviinietikan säännöllinen nauttiminen flunssakaudella saattaa siis auttaa sinua pysymään terveenä.

5. KOOKOSVIINIETIKKA PARANTAA RUUANSULATUSTA

Kookosviinietikka valmistetaan kookosnektarista fermentoinnin eli maitohappokäymisen avulla. Hapatettuna herkkuna se on luonnollinen probioottien lähde.

 

Osta Voimaruoka-kookosviinietikka Ruohonjuuren verkkokaupasta >>